Seuraa 

Puutalon Arabella muunnelma 3-06http://www.puutalo.com/index.asp?id=2821AE0112534E68968E022EF2A4C03C&dat...Itse tykkään kuistista ja erityisesti siitä, että makuuhuoneet ovat omassa päässään taloa. Takakuistille pääsee lisäksi sekä kodinhoitohuoneesta että olohuoneesta.

Kommentit (11)

Kuistista saa varmaan tehtyä lämpimän kuistin, jonne voi jättää kengät?Jotain negatiivista kuitenkin tuli mieleeni eli:

- eteinen on pitkulaisen mallinen ja vaan oven levyinen eli onko ahdas?

- tekninen tila on ainakin kahta makuuhuonetta vasten eli hurina yms melu sieltä voi häiritä kahden makkarin nukkujia.

- toinen vessa on tuollainen hassu läpikulku-vessa. Aina pitää tarkistaa sinne mennessään, että lukitsee molemmat ovet ja sieltä poistuessaan pitää myös muistaa avata molemmat ovet, että sisään pääsee kummaltakin puolelta, sekä makkarista, että khh:sta.

- aikuisten makkarissa on kolme rikkonaista seinää, voisko tuon vessanoven esim. ottaa pois kokonaan? Sais vähän enemmän ehjää seinäpintaa... No, tämä on makuasia, onhan siellä toki yksi kokonainenkin seinä.

- sauna ei ole ulkoseinää vasten eli sinne ei saa ikkunaa.

- makuuhuoneen ja khh:n väliin jää käytävä, ei kai siitä tule liian ahdas ja käytävämäinen?

- olohuone on aikas pieni kun vertaa piirustuksessa, että se on melkein saman kokoinen kuin keittiö ja ruokailutilakin on melkein saman kokoinen kuin keittiö. Tosin, tuo on sen mallinen, että varmaan kalusteet saa silti ihan kivasti laitettua ja tila on avara kun ei ole väliseiniä.

- näkyykö olohuoneesta tiskipöydälle?On tuossa silti toki hyvääkin:

+ makkarit on kaikki ihan hyvän kokoisia

+ khh:n ei mennä keittiöstä

+ takka on kivasti keskellä taloa (vai onko se huono puoli)

+ keittöön ei tarvitse erillistä pikku pöytää, joka taas tekee keittiöstä tilavamman kun pöytä ei vie tuota kävely-tilaa

+ ruokailupöytä on ikkunoiden lähettyvillä

+ olohuoneessa on 2 umpinaista seinää eli se helpottaa kalusteiden sijoittelua

+ 2 vessaa ja kaksi suihkua ja vaatehuonekin löytyy

+ paljon säilytystilaaMutta mites ilmansuunnat tontilla? Jos terassi on etelään, niin keittiö ja olohuone jää itäpuolelle pimentoon tai jos ne on etelään, niin terassille paistaa aurinko vaan aamupäivästä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Amppari04: Kiinnostais tosi paljon kuulla, minne päin olette rakentamassa ja millä aikataululla. Onko k-raudan kanssa ollut helppo sopia noista muutoksista sun muista? Teettekö itse vai rakennutatteko? Meidän talo tulee Pirkanmaalle. Olisi tarkoitus tehdä vain sisustustyöt itse.

yhteydessä vasta pari kertaa. Näillä näkymin tontilla alkaa tapahtua ensi kesänä. Muutokset ei kuulemma ole ongelma. Teemme mahdollisimman paljon itse, koska mieheni on puuseppä ammatiltaan.

Tonttimme sijaitsee Kirkkonummella. (Espoon vieressä)

Noin pienessä talossa on varmasti joko käyttöullakko tai muut varasto tarpeen. Muuten pohja oli kaikin puolin kiva, mutta 2 wc:tä vierekkäin on mielestäni vähän turhaa ja itse ottaisinkin toisen wc:n tilan käyttöön kodinhoitohuoneeseen. 2 vessaa on periaatteessa ihan tarpeen mutta aika hassua kun ne ovat ihan vierekkäin. Kiva talo :)

Vaikka nuo vessat ovatkin tuossa pohjapiirustuksessa lähekkäin, niin eipä kai se haittaa? Tai mitä sen on merkitystä, kun joka puolelta taloa on niihin kuitenkin lyhyt matka. Musta tuo erillinen käynti vanhempien huoneesta vessan läpi kodinhoitohuoneeseen + pesutiloihin vaikuttaa sikäli tosi kätevältä, että jos perheessä on vaikka vauva, pääsee hiljaa liikkumaan myös öisin mahdollisille pesuille.. Ja sisarukset saa rauhassa nukkua omissa huoneissaan kahden oven takana. Olohuoneesta ei kuitenkaan ole pitkä matka vessoihin ja eteisen + pesuhuoneen lähettyvillä niillä ainakin meidän perheessä on eniten käyttöä :)Lastenhuoneissa ei tosiaan ole hirmuisesti kaappitilaa, mutta onhan tuossa extrakaappeja siinä käytävällä eli yhteensä kyllä enemmän kaappitilaa kuin useimmissa ratkaisuissa.Musta vaikuttaa kivalle tuo pohja :) Voisin harkita itsellekin, mutta tarvitaan vielä lisähuone (tai huoneita). Plussaa vielä tuo erillinen tekninen tila, varasto varmaan sitten erikseen.

Ensiksi minun mielestä plussat:

Makkarit omassa " siivessä" ,

Takkaan mahdollisuus leivinuuni keittiön puolelle,

oma ruokailutila sekä pöytä missä voi syödä pikaiseen aamuoalan ym.,

huoneet ihan hyvän kokoisia,

tekninentila,

keittiössä hyvin kaappitilaasitten mitä muuttaisin:

Itse haluaisin saunaan ikkunan ehdottomasti,

vessat lähekkäin, samaa ehdottaisin kun joku aiempikin,

" lasten" makkareissa vähän kaappitilaa,

Varasto uupuu vai tuleeko erillinen varasto?Tuo pohja vaikuttaa ihan hyvältä etenkin jos istuu teidän tontille =)

Paljon hyviä kommentteja on jo kirjoteltu.

-Saunaanhan sais ikkunan kun laittaisi saunan ja pes.huoneen toisinpäin.

-Käytävä vaikuttaa vievän paljon tilaa pohja-alasta.

-voisiko teknistä tilaa sijoitaa toisin, tulisi yksi " ehjä,suora" ulkoseinä ja voisiko käynnin tekn.tilaan laittaa takapihan terassilta? Vaik " venyttämällä" terassia, ei tarvitsisi rakentaa työläitä katoksia tai " lippoja" oven päälle erikseen.

-hyvä idea oli toi:toinen pönttö pes.huon., sais vaik hyllytilaa kodinhoit.h.

-huoneet hyvän kokoisia, meillä pienin n.9n ja on hyvän kokoinen lasten huone.Tää pohjien ja kaiken muun suunnittelu on todella mukavaa puuhaa! :)

Siihen kannattaa panostaa ja kierrellä talonäyttelyissä, jos on mahdollista. Meillä raksa vielä kesken, ehkä 2-3kk. Kannattaa kilpailuttaa useampi firma, ja tinkiminen kannattaa aina :)

Toisilla muutokset hankalia ja maksullisia, toisilla onnistuu paremmin.

Talopakettia valitessa tutustukaa myös pakettien teknisiin eroihin, jos on hyvä myyjä, osaa asiallisesti kertoa omat ja muiden hyvät ja huonot puolet.Mukavaa aikaa!! :)

Siis olemme asuneet puoli vuotta ihan vastaavassa talossa, eri valmistajan talossa kuitenkin meillä kuitenkin pesutilat ovat tuossa vanhempien makuuhuoneen paikalla eli pesutilojen paikalla on meillä isoin makkari. Muuten pohjasta että tosi toimiva kun ruokatilat, keittiö ja olohuone on erillään , saunatilat erillään ja makkarit erikseen.Ihastuin siihen välittömästi kuin ekan kerran näin!Pääpiirteittäin pohja pysyy samana, mutta muutoksia tehdään sauna, suihku ja kodinhoitohuoneeseen. Meidän taloon ei tule tuota vasemmalla puolella olevaa terassia/katosta. Teemme siihen itse myöhemmin vähän pienemmän terassin ilman katosta.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat