Seuraa 

Ennen nukku suht hyvin yönsä mutta nykyään tuntuu että melkeen joka yö valvoo ja huutaa puolesta tunnista jopa yli kahteen tuntiin. Korvat käytiin näyttään mutta ne oli kunnossa. Käveleen on oppinu just mutta toisaalta tää yö kiljuminen on jo jatkunu pidempään etten usko siitä johtuvan.

Hermot vaan menee kun ei tiiä mikä ipanaa vaivaa eikä saa nukkua. Onko kellään ollu vastaavaa tapausta ja miten selvis?

Kommentit (8)

Että myös nukkumaanmeno oli itkua, mikä oli minusta outoa koska aina ennen nukahti itsekseen kun vai vei omaan sänkyyn. Eli heti alkoi itku kun oven sulki raolleen, eli häipyi näköpiiristä... Ja itki ja itki ja itki puolikin tuntia, sitten kun antoi velliä lisää niin rauhoittui (meillä iltavelli käytössä), jos rauhoittui... Joskus ei siihenkään, mutta sitten jatkettiin tuota yökäytäntöä... Selkähierontaa/sivelyä...Sekin vaihe meni samaan aikaan ohi...

Meillä kans tuntuu että poika haluis syliin mutta kun sitte pääsee ni siinäki riuhtoo ja rimpuilee. Viereen kun ottaa ni sekään ei oo hyvä. Vähäks aikaa rauhottuu jos katellaan ikkunasta ulos tai jos kävellään ympäri kämppää niin että herra saa katella ympärilleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Terve,Meillä ei ihan noin paljon huudeta, mutta kk sitten herättiin joka yö huutamaan, en tiedä onko kauhukohtaus, mutta sellainen että lapsi on niin kuin puoliks hereillä puoliks unessa. Ei rauhoittunut syliin eikä mihinkään. Välillä annettiin vettä, joka joskus auttoi. Joskus taas laitettiin valot päälle.

Tuo vaihe meni ohi. Mutta on nyt siirtynyt heräämään klo 05, herää itkien, samalla lailla kuin aiemmin keskellä yötä. Huutaa melko lailla hysteerisesti, ei halua olla yksin sängyssä, ei vieressä, ei sylissä. Syliin tavallaan pyrkii mutta rimpuilee kaikilla voimillaan irti. Ainoa mikä auttaa, on täydellinen herääminen, valot päälle ja leikkimään.Tuohon saattaisi auttaa, ja ehkä meitäkin auttaisi, että heti kun lapsi osoittaa pienintäkin heräämisen merkkiä, ähinää kääntyilyä (tuon kuulee vain jos lapsi nukkuu tosi lähellä), niin heti menee laittaan kättä päälle, että lapsi vaipuisi takaisin uneen.Me siis kaipaamme apua, miten aamut pidemmiksi. Hieman sekava viesti,koska tätä äitiä väsyttää..

Hän on tähän asti AINA nukkunut yönsä levollisesti putkeen 12 tuntia. Luulen, että juuri jokin kehitysvaihe, esim. päivän uudet tapahtumat tai jokin vastaava tulee yöllä uniin. Myös poskihampaat on puhkeamassa hyvää vauhtia, sekin kuulemma on paljon kivuliaampaa kuin esim. etuhampaiden ylös/alas puhkeaminen.

Jos tämä viesti toisi teille vähän lohtua.Meidän poika teki tuota samaa kuukausi sitten n. 12-13 kk:n ikäsenä... Heräsi yöllä itkemään tai melkeimpä jo huutamaan ja itki aika pitkään. Meillä on aina ollut tapana että ei laiteta valoja ja pidetään muutenkin palvelu vähäisenä yöllä. Tiedän, että kuulostaa raa' alta että annetaan joskus huutaa pitempäänkin, mutta tiedän myös sen että syliin varmasti halutaan joka yö jos sitä yöllä tehdään.Meidän tapa: Jos itku ei loppunut n. viiteen minuuttiin, käytiin selkää hieromassa (nukkuu melkein aina vatsallaan) muutama minuutti ja sitten jätettiin taas yksin, jos jatkoi itkua niin taas kymmenen minuutin päästä uudelleen rauhoiteltiin omaan sänkyyn selänhieronnalla. Aina jatkui itku kun lopetti selänhieronnan, mutta sitten lopulta tyyntyi itkuunsa itsekseen. Eli tarkoitus on kertoa lapselle että äiti/isä on lähellä ja ei mitään hätää, mutta nyt nukutaan...Aamuinen heräilykin aikaistui nimenomaan klo 4-5 lähes kuukauden ajaksi, mutta eihän se auttanut kuin nousta. Mutta tilanne on pikkuhiljaa palannut entiselleen ja herätys on normaaliin aikaan.Niin ja tähän vaiheeseen liittyi juuri tuo että kun ennen rauhoittui itse itkuun aamulla ja nukahti vielä tunniksi tai pariksi tai heräsi juttelemaan iloisesti, mutta nyt tämän vaiheen aikana itki todella ns. " hätäitkua" .. Eikä rauhoittunut millään.Liekö eroahdistusta vai mitä lienee? Pienenä asiaseikkana mainittakoon myös ensimmäiset poskihampaat, ne puski läpi tämän ajanjakson aikana. Saatiin terkkarista särky/tulehduslääkettä helpottamaan kipua, toimi hyvin, annettiin muutama iltana nukkumaan mennessä.Jos näistä on jotain apua niin hyvä, mutta tarkoitus on luoda teihin uskoa että kyllä se helpottaa ajan kanssa, ei se jatku ikuisuuksiin (koputtaa puuta)Ainiin ja vielä mainitsen että jokaisella vanhemmalla on omat konstinsa, joku ottaa syliin ja joku katseleen lapsen kanssa ikkunasta jne... Mikään ei ole toista huonompi, jokainen tekee miten parhaaksi kokee.T:Piitu ja poika 14 kk

juu, meillä on sama homma. Nyt taas vähän helpompaa, mutta joka ilta pelkään mitä yö tuo tullessaan... Välillä parin tunnin huudot, välillä jotain muuta.Mä en ole päässy perille, mistä huuto johtuu. Onko kävelemisen prosessointia, hampaita (kulmien ja takahampaiden tulo voi kestää pitkään ja olla kivulias), vai mitä? Onko mahavaivoja, kun siirrytää tuttelista tavalliseen maitoon, onko jotain uusia ruokia?Mutta näyttää kuuluvan ikään, jos tää on näinkin yleistä...T: MrsH(väsynyt)

Eli sitte jos sattuu nukkuun yön ilman huutoa ni herää viiden maissa karjuun hysteerisesti. Eikä siihen auta kun että ottaa pois sängystä ja nousta yös.

Mikä lie vaivaa, tässä rupeis jo epäileen että on esim. allerginen jollekkin tai jotain mut kun päivisin poika on oikea päivänpaiste, ei itke eikä kiukuttele.

No, toivotaan että on vain väliaikaista.

On jatkunut pahana jotain viikon, mutta kolmisen viikkoa on ensinnäkin protestoitu nukkumaan menoa (ennen nukahti itsekseen omaan sänkyynsä), yöllä herätään monen monta kertaa ja unen tulo kestää todella kauan (joutuu nukuttamaan toisin kuin ennen) ja sitten meilläkin aina herätään viiden aikaan ja ollaan mukamas jo aamussa. Asiaa pahentaa se, että ei nukuta päivälläkään. Vuorokaudessa unia kertyy vajaa 10 tuntia ja sekin uni on todella levotonta. En tiedä mikä on, terve lapsi on eikä merkittävää oppimistakaan ole tapahtunut. Onko ehkä joku ikään liittyvä kausi...? Aika kauan on tosin jo kestänyt.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat