Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Sattuuko paikalle tästä tietäviä... Gradun apurahahakemukseen pitää liittää kustannussuunnitelma " tutkimustyön kustannuksista, joita varten apurahaa haetaan" . Koska mulla ei ole menossa mitään vuosien mittaista väikkärityötä, vaan ihan tavallinen gradu, tuntuu vaikealta eritellä gradun teosta tulevia kuluja. Niitähän nyt ei varsinaisesti tule, vaan haen apurahaa mm. siksi, että voisin paremmin keskittyä graduun kaupan kassalla istumisen sijaan.Onko ideoita tai etenkin kokemusta, miten ilmoittaa gradun teosta tulevat kustannukset?

Kommentit (7)

ulkomaisiin seminaareihin tms, ja minun tilanne todella on se, että haen apurahaa hyvin raadollisiin ja epäkiinnostaviin pakollisiin menoihin, ruokaan ja vuokraan...

Vierailija:

Lainaus:


Jos aiot keskittyä pelkästään graduun niin sanot tietysti niin. Silloinhan sinulla ei ole muita tuloja, joten on aivan selvää mihin tarvitset apurahan. (Ruokaan ja vuokraan.)
Kun tiedät montako kuukautta sinulla menee siihen, laske millä " palkalla" sen voit tehdä. Tiedät millä tuloilla olet pärjännyt, esim. 500e/kk. (se oli minun realistinen budjettini omassa hakemuksessani). Lisää siihen muut kulut joita tiedät: kopiointikulut, muut materiaalit (jos työtä täytyy esitellä, esittelymateriaali), pakolliset matkat (minun oli käytävä kohteessa) ja esim. valokuvat. Kun erittelet nämä kaikki ja ynnäät loppusumman niin muutahan et voi, sitten he päättävät mitä mieltä siitä ovat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos aiot keskittyä pelkästään graduun niin sanot tietysti niin. Silloinhan sinulla ei ole muita tuloja, joten on aivan selvää mihin tarvitset apurahan. (Ruokaan ja vuokraan.)

Tämäkin kohta koskee erityisesti tutkija-apurahoja, joiden edellytyksenä on, joko työelämän ulkopuolellaolo (ts. päätoiminen apurahatutkija) tai päätös virkavapaudesta työnantajalta.Laita ihmeessä kustannussuunitelmaan kaikki mahdolliset matka- ja aineistokustannukset, ja muista perusteluissa korostaa, miten tärkeää apurahan saaminen on, eli ettei sinun tarvitse enää käydä ansiotyössä, ts. valmistut nopeammin ja varmemmin.

Väikkärin kohdalla tässä listataan mm. edelliset apurahat ja suunnitelmat toimeentuloon tulevaisuudessa.Kerro siis, että olet tähän asti tehnyt perusopintoja opintotuella ja osa-aikatyön tuloilla. Haluaisit kuitenkin nyt keskittyä kokopäiväisesti gradun tekemiseen ja haet apurahaa laudaturtyön tekemiseen.

Mieti, minkälaiset tulot haluat kuukaudessa. Älä liioittele, gradun tekemiseen ei makseta tutkija-apurahan suuruista kuukausituloa (n. 1200 ¿/kk verottomana).Laita suunnitelmaan myös aikataulu, eli koska olet aloittanut, missä vaiheessa työ nyt on, kuinka moneksi kuukaudeksi haet rahoitusta, koska valmistut.Kysy lisää, jos jäi epäselvyyksiä.

Hakuilmoituksessa mainitaan erikseen, että gradua varten apuraha on 1000-2000 euroa, joten mitä todennäköisemmin käytäntö on maksaa tämän suuruinen kertakorvaus, ei siis mitään jatkuvaa rahoitusta.Arvelinkin että tämä kust.suunnitelma koskee enemmän usean vuoden tutkijoita, joille voi tulla kustannuksia matkoista, avustajasta, laajan kyselyaineiston hankkimisesta.Erikseen pyydettiin myös aikataulusuunnitelma työn tekemisestä, joten ilmeisesti tuo kustannussuunnitelma jää osaltani juuri kertomiisi seikkoihin. Jos jotain erittelyä kaivataan, voisin laittaa seminaareihin osallistumisen matkakustannukset, joista kuitenkin kertyy useamman sadan euron summa.Kiitos Sinulle kovasti asiantuntevasta vastauksestasi! Yksi pieni kysymys jäi vielä vähän tulkinnanvaraiseksi. " Oletko tutkimuksen aikana vapaana ansiotyöstä?" Vastausvaihtoehtoina ovat pelkkä kyllä tai ei. Minähän opiskelijana olen joka tapauksessa vapaana ansiotyöstä, siis ansiossa olevien piirin ulkopuolella, mutta se ei kuitenkaan johdu siitä, että olisin juuri gradun takia vapaana. Mitenkähän tuohon pitäisi vastata että tulisi annettua lukijallekin oikea käsitys asiasta?

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat