Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Osastojaksolle nää suunnitteilla meidän dysfasia-pojallemme. EEG:n ymmärrän, mutta otetaanko se pojan nukkuessa? Meille sanottiin et ollaan sairaalassa vaan päivisin, ja meidän poikaahan ei ole nukkunut päikkäreitä pitkiin aikoihin.

Entäs kuulo? F80.2 -lapselle kun ei helposti voi selittää et kummalta puolelta kuuluu jos kuuluu??Kaipa näihin on ihan helpot systeemit, olis vaan kiva tietää etukäteen.Kommentit (5)

lyyti78:

[quote]


Osastojaksolle nää suunnitteilla meidän dysfasia-pojallemme. EEG:n ymmärrän, mutta otetaanko se pojan nukkuessa? Meille sanottiin et ollaan sairaalassa vaan päivisin, ja meidän poikaahan ei ole nukkunut päikkäreitä pitkiin aikoihin.

Entäs kuulo? F80.2 -lapselle kun ei helposti voi selittää et kummalta puolelta kuuluu jos kuuluu??Kaipa näihin on ihan helpot systeemit, olis vaan kiva tietää etukäteen.Meidän pojallamme todettiin 11/05 keskivaikea-vaikea dysfasia. Hän oli osastojaksolla kolme viikkoa, mikä siis oli kanssa päiväsaikaan tapahtuva (eli aamulla vietiin ja iltapäivällä haettiin kotiin)Poikamme on nyt 3,5 v, eikä ole aikoihin nukkunut (satunnaisesti kyllä, mutta todella harvoin) päiväunia, ja mietinkin aikoinaan kovasti, että kuinka pärjää tuolla osastojaksolla ylipäänsä muutenkin, mutta saati tuo nukkuminen ja tehtävät tutkimukset.

Turhaa huolehdin, sillä hyvin meni :)

Poika viihtyi siellä hyvin, ja siellä oli niin paljon " testejä" ja tekemistä, että väsähti helpommin, ja nukkuikin siellä säännöllisesti päikkärit.Meille annettiin tutkimusta edeltävänä päivänä kirjalliset ohjeet, ja muistan vielä, että poikaa piti valvottaa edellisenä iltana tosi myöhään, ja herättää aamulla aikaisin, eli väsymystä lisättiin.

Oli nukahtanut tosi helpolla siinä tutkimuksessa, ja jollei olisi, niin olisi saanut jotakin lääkkeellistä avitetta nukahtamiseen.

Olivat siis saaneet tehtyä tutkimuksen hyvin :)Tiesin myös, että kuulotesti tehtiin, ja kovasti sitäkin pähkäilin, että kuinkahan onnistuvat, mutta hyvin meni sekin :)

Käsittääkseni sai jotkut kuulokkeet korviin, ja aina kun kuuli äänen, laittoi jonkun palikan johonkin tikkuun. Näin ainakin sen käsitin, ja luotan, että saivat sen luotettavasti tutkittua :)Ovat ammatti-ihmisiä, joten tietävät varmasti kuinka saavat tarvittavat tutkimukset tehtyä.

Ja meillä ainakin poika oli tosi reipas ja yhteistyökykyinen, kun meitä vanhempia ei ollut siellä läsnä ;)

Eri asia olisi varmasti ollut, jos jompikumpi meistä vanhemmista olisi ollut läsnä, olisi varmasti tukeutunut vanhempaan eikä välttämättä suostunut kaikkiin niihin testeihin ja muuhunkaan toimintaan.

meillä pieni lapsi jolle tehty tutkimukset, ja eeg:n otossa ei näin ollen ole ollut vaikeuksia saada lapsi nukkumaan, mutt tiedän tapauksia, joissa lapselle on annettu " pikku humautus" jotta saatu unta piuhalle myös...kuulo koe myös tehty puhumattomalle lapselle, n. 6kk iässä. Kyllä niillä vaan konstit on ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poika oli silloin juuri 3,5-vuotias.Mutta homma meni kuulemma (isä oli siellä mukana, minä töissä) oikein hienosti.Illalla piti valvottaa ja aamulla herättää niin, että unta kertyi vain sellaiset seitsemisen tuntia.Sitten osastolla oltiin ja leikittiin puolillepäivin. Ruuan jälkeen isä tuli paikalle ja menivät tutkimuksiin (se siis oli se päivän hetki, jolloin päiväunia oltiin aiemmin nukuttu, meilläkään ei tosin enää noin vuoteen).Lapselle annettiin melatoniinia, joka on elimistön itsensäkin erittävä unihormoni ja poika nukahti hienosti. Jos melatoniini ei tepsi, kaiketi voidaan käyttää jotakin muutakin, mutta miten vahvoja troppeja voidaan eeg:n häiriintymättä käyttää, en tiedä. Kysy!Ei siellä huudatamalla ja väkipakolla tutkimuksia tehdä, ole sen suhteen rauhallisella mielellä. Lastenklinikalla oli lapsen mielestä KIVAA ja tädit siellä oikein ihania, jotka tietävät kyllä, mitä voi puhumattomalta lapselta vaatia ja mitä ei.

Meillä otettu molemmat ja onnistuttu erittäin hienosti. Lapsi ollut kuulotutkimuksessa 2v ilman sanoja ja eeg:ssä useaan otteeseen.

Kuulotutkimuksessa laitetaan piuhoja päähän ja kuulokkeet korviin ja hoitaja mittaa jollain laitteella käyrää kuuloradoista. Eli lapsen tulee istua suht paikallaan, mutta voi esim. katsoa kirjaa. Ja lisäksi kuunneltiin ääniä huoneessa, jossa lapsi istui sylissäni ja kaiuttimet olivat molemmilla puolilla. Hoitaja laittoi erilaisia(puhetta, laulua, piippausta jne.) ääniä kuulumaan ja katsoi käänsikö lapsi päänsä äänen suuntaan. Pieniltä lapsilta kuulotutkimus on aina viitteellinen.

Uni-EEG puolestaan saadaan siten, että jos lapsi ei nukahda itse, hänelle annetaan " rauhoittava" lääkeannos (yskänlääkkeen makuinen, nestemäinen ja annetaan ruiskulla). En muista tarkkaan mitä lääkettä se oli, mutta vaikutus kestää lapsesta riippuen puoli-pari tuntia. Meillä (3,5v) jouduttiin turvautumaan lääkkeeseen, meni 5min ja lapsi oli unessa. Kannattaa ottaa tutkimuksiin joku oma esim. unilelu, jos sellainen on. Ja meillä vanhempi sai mennä viereen makaamaan tutkimuksen ajaksi, jotta lapsi pysyy rauhallisena.

Eli ei syytä huoleen!!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat