Vierailija

Lapset kotona kouluun asti??

Kommentit (13)

ensinnäkin, en halua käyttää hyväksi palvelua joka ei meille kuulu. Emme maksa kirkollisveroa joten mikä oikeus meillä olisi käyttää sillä kustannettuja juttuja. Toisekseen, en haluaisi lapsillemme tuputettavan uskontoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

johdonmukaisuutesi on ihailtavaa! HIenoa, ettet tahdo hyödyntää palveluja, joiden maksamiseen et ole osallistunut.Ilmeisesti nuo seurakuntakerhot ovat aika uskonnottomia, mutta itsekään en lastani sellaiseen veisi, koska en haluaisi altistaa häntä mahdolliselle johdattelulle.Joku puhui pakanakerhosta, mikä oli aika hyvä idea. Ehkä neuvolan kautta tai netin välityksellä voisi saada jonkin langanpään, jota seuraamalla oman piirin kokoaminen onnistuisi?

Kävin tenavani kanssa perhekerhossa. Ja en todellakaan ole mikään " uskovainen" . Alussa oli pieni hartaushetki tms. Loppuaika kaikkea muuta esim. " ihan tavallisia askarteluja" , lastenlauluja+leikkejä. äideille omia askarteluja esim.kranssin tekoa jne.

Itse ainakin tykkäsin. Kannattaa kokeilla ennen kuin tyrmää täysin vaihtoehdon. Tiedä vaikka osottautuisikin mukavaksi paikaksi.

Eikä äiti tai isä koskaan ajatellut, että " tuputetaan" uskontoa lapselle, enkä itsekään niin ajatelut. Me nyt vaan eletään kristillisessä kulttuurissa, joskus niitä juttuja joutuu kuitenkin funtsimaan vaikka kuinka ateisti olisi. Ja sitäpaitsi lapsille luetaan siellä kaikenlaisia Jeesus-tarinoita, jotka on muokattu sellaiseen satumuotoon, että lapsi jaksaa niitä kuunnella.

Kaverillani oli sama tilanne, paitsi että äitinsä ei päästänyt häntä pyhäkouluun koska ei halunnut että lapselle tuputetaan. Sitten meiksi kertoi tälle noin 6v kaverilleni mitä siellä milloinkin oli ja joskus kaverini tuli salaa mukaan, koska halusi käydä siellä.

Emmekä kumpikaan kuulu nyt kirkkoon. Joten en usko, että pyhäkoulusta saaduilla opeilla olisi " haittaa" . Lapsi on luonnostaan utelias ja on parasta vaikka päästää pari kertaa sinne pyhäkouluun, sittenhän näkee millaista siellä on.

Olemme kirkon kirjoissa mutta aiemmin mietin eroamista. Ennakkoluuloni kerhoa kohtaan oli aika voimakas. Mutta eivät tuputtaneet mitään, musta kerho oli kerta kaikkiaan ihana! Sittemmin olen päättänyt että kirkosta nyt en ainakaan ikinä eroa kun järjestävät tälläisiä juttuja. Tämä nykyajan maailma on niin raadollista että toisaalta hyvä jotain tälläistä vastapainoa vaikken uskovainen olekaan.

ite en kuulunu kirkkoon ja joka lukukauden alussa opettaja soitti vanhemmille ja kysyi, että haluaako tyttö tulla uskontotunnille vai keksitäänkö jotain muuta,. en halunnut erottua, joten kävin sitten uskontotunnilla ihan normaalisti.

Eiks nykymuksuilla oo mahis käydä esim elämänkatsomustunneilla tai jotain? Eli ihan täysin ei voi uskontotunneista luistaa, ne on korvattava jollain

En millään aio puuttua enkä ohjata lapseni ajatuksia enkä suuntausta. Josko hän joskus kiinnostuu kirkon touhuista niin se on hänen henkilökohtainen asiansa.

Meidän esikoinen oli melkein vuoden päiväkerhossa, kun ei todellakaan muuta ole. Silloin vielä kuuluimme kirkkoon. Kerhossa oli alkuhartaus, luettiin ruokarukous ja lopuksi laulettiin hengellinen lastenlaulu ja sanottiin joku siunaus. Aika paljon yhdeksi kerraksi. Ja sitten oli vielä monia muita uskonnollisia juttuja, ikäänkuin " piilotettuna" muuhun toimintaan, esim. askartelussa ja saduissa. Eipä silti, kyllä seurakunta noin toimia, uskonnollinen opetushan on kerhojen yksi tarkoitus.Kerhoilu loppui muuten meillä siihen, että pääsiäisen alla oli kerrottu ristiinnaulitsemistarinaa, ja lapsi oli siitä ihan kauhuissaan. Samoin oli puhuttu perisynnistä yms.Nyt kun olemme kirkosta eronneet, en voisi kuvitellakaan laittavani lapsiani enää kerhoon. On muuten kallis kerho, jos se on ainoa syy miksi kuuluu kirkkoon!!! Ellei usko täysin kirkon opetuksiin, ei siihen ole mitään syytä kuuluakaan. Vähän meni nyt vierestä, mutta kuitenkin...

vaikka näköjään kirkkoon kuulumattomissakin on tosi jyrkkiä kantoja. Miten se lapsi siitä saastuu jos joutuu laulamaan pari hengellistä lastenlaulua??? Kasvettuaan lapsi tekee varmaan yhtä jos toista, joka sotii vanhempien arvoja vastaan.

Mutta jos kerran haluaa nauttia käskyvallastaan lapsiin niin kauan kuin mahdollista, niin varmaan sitten on parempi, ettei vie lapsia sinne seurakunnan kerhoihin...

Olisi vaan hyvä muistaa, ettei mene sitten toitottamaan olevansa " suvaitsevainen" ;)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat