Vierailija

Kysyn ihan mielenkiinnosta, kun odottelemme tässä jonossa nuorimman lapsen korvien putkitukseen HYKS:n. Meillä on kaikilla lapsilla vakuutukset, mutta kertaakaan emme ole lapsia yksityiselle lääkäriasemalle kiikuttaneet: homma on pelannut hyvin omalla terveysasemalla täällä pääkaupunkiseudulla, joten yksityislääkäreiden palvelut on jääneet kokeilematta, vielä.Lisäksi olisin kysäissyt asiasta tietäviltä, paljonko tuo molempien korvien putkitus maksaa julkisella/yksityisellä hoitotaholla?Onko alueellista eroa hinnoissa?Asiallista keskustelua viritellen: kolmen pienen mamma

Kommentit (32)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hän on saanut hoidettua mm. korvatulehdukset ja allergian. Jaa kaksi kertaa on esikoista (9 v) käytetty lekurissa kun käsi murtui ja piti kipsata, silloinkin luontaishoitaja hoiti kivut pois, ettei särkylääkkeitä tarvittu.Eihän se ilmaista ole, mutta kyllä kannattaa maksaakin, kun saa todellisen avun.

Aina olen saanut lapsella samalle päivälle ajan. Viikonloppuisin päivystyksessä ollaan päästy jonon ohi jos ei ole ollut mitään akuutteja onnettomuustapauksia tms. jonossa ennen meitä.Olen ollut tosi tyytyväinen kunnalliseen terveydenhuoltoon. Meillä tosin ei ole vakuutusta lapsilla niin senkin puolesta on ollut ihan päivän selvää että vien terveyskeskukseen. Lasten omalääkäri on tosi mukava, se on tietysti myös vaikuttanut asiaan.Ehkä jos lapsi olisi tosi kipeä ja olisi viikonloppu ja päivystyksessä tosi pitkät jonot niin veisin yksityiselle. Sieltä tosin ohjataan heti kunnalliseen jos lapsi on tosi kipeä. NÄin on käynyt joka kerta veljelleni, on vienyt tyttörensä pikkujättiin ja siellä todettu että menkää näytille lastenklinikalle.

Meillä on omalääkärinä joku huonosti suomea puhuva mies ja se kun soitti reseptin, niin ei ymmärtänyt, ettei 8v:lle syötetä 4 pulloa penisilliiniä, vaikka mieheni oli yrittänyt pyytää pillereitä. Kun mies toi kotiin 4 isoa pottua, niin olin pyörtyä, mutta onneksärenii ystävätt sitten kirjoitti lapselle saman lääkkeen pillereinä ja niin 10 pvän kuuri oli annettavissa. Liuoksena annos olisi ollut muistaakseni 28ml eli kolme ruiskullista - hah-hah!

Aikoja saa huonosti ja omalääkäri on ollut joka kerta eri lääkäri kuin edellisellä kerralla. Lisäksi mm. korvatulehdukset ovat jääneet lääkäriltä huomaamatta ja muutenkin palvelu on ollut useimmiten aika ala-arvoista. Usein meille on sanottu suoraan aamulla, kun olen yrittänyt saada aikaa lääkärille, että menkää yksityiselle, kun teillä on varaa... Että myös tällaista on Larussa. Hyvä, jos joku on saanut täällä hyvää hoitoa. Me olemme käyttäneet astma-lastamme lähes aina yksityisellä, muutamaa kertaa lukuunottamatta.

Meillä ei ole vakuutusyhtiön vakuutusta lapsille ollenenkaan ja ilman olemme pärjänneet hyvin. Olemme laskeneet, että kaikesta korvatulehduskierteestä yms huolimatta olisimme maksaneet vakuutusyhtiölle jo pitkän pennin. Muutaman kerran olemme käyttäneet yksityisellä ja siitä huolimatta vakuutukset eivät olisi kannattaneet. Olemme saaneet hyvää palvelua aina. Terveyskeskuksessa on myös se hyvä puoli, että sinne kertyy lapsesta kaikki tieto aika järjestyksessä, jos sille tiedolle sattuu joskus olemaan käyttöä.

Meillä ei ole lapsilla vakuutuksia ja vaikka toisella on ollut korvatulehduskierre ja toisella epilepsia + korvatulehduskierre, olen aina saanut asiantuntevaa ja kohtuullisen ripeääkin palvelua julkisella puolella. Päivystyksen kanssa olen " kikkaillut" sillä, että olemme olleet paikalla kukon laulun aikaan aamupala repussa ja päässeet ½ tunnin odotuksella sisään.

Muutaman kerran olen korvatulehdusten taholta tilannut erikoislääkärin yksityiseltä ja johan sen yhden kerran 100 euron lääkärinlaskun mielelläänkin maksoi, tietäen, että jos olisi tuhlannut vakuutuksiin, sama olisi tullut jo melkein omavastuussa maksettavaksi, puhumattakaan sitten vuosimaksuista. :o/

Omalta terveysasemalta ollaan saatu ihan kivasti aikoja, mutta joskus iltapäivisin ei enää saa ja sitten suuntana Pikkujätti. Sieltäkään ei kyllä olla aina saatu aikaa. Vakuutukset siis on lapsilla.

Lastenklinikan päivystyksessä ollaan käyty muutaman kerran eikä olla odotettu kuin ehkä 15 minuttia. On ollut vissiin aika hyvä tuuri.


Olen yleensä saanut tosi hyvin ajan terveyskeskukseen. Viimeksi tosin lähettivät korvakipuisen lapsen yksityiselle korvalääkärille maksusitoumuksen kera kun terveyskeskuksessamme oli lääkärivajausta eikä aikoja ollut. Mikä siis oli ihan okei. Ja samoja lääkäreitä ne ovat, eivät yksityiset mitenkään pätevämpiä ole.Jos lapsi olisi tosi kipeä vien ilman muuta julkiselle, koska yksityiseltä lähettäisivät joka tapauksessa Lastenklinikalle. Ei yksityisellä ole keinoja hoitaa vakavasti sairaita lapsia.Vakuutusta meillä ei ole mutta ei tässä nyt rahasta ole kysymys.soita heti sinne, vaan odottelemme ja koetamme hoitaa pikkupotilasta ensin kotikonstein. Tuo lastenklinikan päivystys on toiminut meidän kohdalla hyvin, samoin 24t päivystysnumero 10023.Osaiskohan kukaan edelleenkään sanoa sitä korvien putkituksen hintaa...kiinnostaisi vain tietää. Kiittäen jo etukäteen:ap-mamma.

Muuten aina flunssan ym. yhteydessä yksityiselle.

Ihanaa kun saa valita ajan ja lääkärin ja ylipäätään pääsee.Ja vakuutus on, emme muuten pystyisikään, kun olemme opiskelijoita.

on aina myöhässä. Ja jonottamassa on aika häröä porukkaa. Jos lapsi sairastuisi yöllä pahasti veisin lastenklinikalle (asutaan Helsingissä).

enemmän, että on täytynyt ahkeraan lääkärissä rampata. Jatkuvasti korvat tulehtuneena. Teen muutenkin lyhennettyä työaikaa niin, ettei siinä enää oikein viitsi kesken päivän lähteä lapsia terveysasemalla käyttämään.

Todella vaikea saada aikaa lääkärille. Esim. viime keväänä soitin heti aamukahdeksalta ja pyysin aikaa kuopukselle, jolla herkästi flunssa kehittyy keuhkoputkentulehduksesi tai korvatulehdukseksi. Jo viisi päivää kestänyt flunssa oli yhtäkkiä nostanut 39 asteen kuumeen. Eli tuo on melko selvä merkki jommasta kummasta mainitsemastani tulehduksesta ja vaatii mitä todennäköisimmin antibioottikuurin.

No, terveyskeskuksessa tarjottiin ei-oota jo siis heti aamusta ja kehotettiin höyryhengittämään (... sehän se antibiootit korvaakin...) ja menemään illalla pariksi tunniksi jonottamaan Lastenklinikan päivystykseen (mikä on aina tosi kivaa kovin kuumeisen kolmevuotiaan kanssa).Tuo oli vain yksi esimerkki, joskin selvin.Sen vuoksi nykyään teen niin, että ENSIN soitan terveysasemalle. Meillä on hyvä omalääkäri, jos hänelle vain saisi ajan (on osa-aikaeläkkeellä ja tekee vajaata viikkoa eikä tuurausta ole järjestetty!). Jos en saa, niin sitten soitan ajan yksityiseltä, Pikkujätistä.Päivystyksen jonotus on todella SYVÄLTÄ, sillä siellä joutuu olemaan vähintään 2 h ja samalla saa kerättyä kattavan otoksen Helsingissä kunakin hetkenä kiertävistä kulkutaudeista...* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat