Vierailija

JÄRJESTYSLAKI, METSÄSTYSLAKI ja ELÄINSUOJELULAKI Ne sallivat kissan VAPAAN ulkoilun. Vuonna 2003 voimaan tullut järjestyslaiki sallii kissan pitämisen vapaana. Muutama poikkeus tästä säännöstä ilmaistaan järjestyslaissa näin: "(omistajan) on pidettävä huolta siitä, ettei (kissa) pääse kytkemättömänä kuntopolulle tai muulle sen kaltaiselle juoksuradalle eikä lainkaan yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikaksi varatulle alueelle, toriaikana torille taikka yleiseen käyttöön kunnostetulle ladulle tai urheilukentälle, jollei se ole erikseen sallittua."KISSALLA ON SIIS VAPAA LIIKKUMISOIKEUS KOKO MAASSA EIKÄ KISSAA LAIN MUKAAN TARVITSE PITÄÄ KYTKETTYNÄ TAAJAMASSAKAAN.Asetuksen mukaan kissaa ei SAA pitää kytkettynä muuta kuin tilapäisesti ja lyhyen ajan.Ajantasainen laki luettavissa : Finlex

Kommentit (3)

Eli yksinkertaisinta on panna katti tynnyriin kun käy kuseskelemassa kuistille tai muuta ulko-omaisuutta vasten.Lisäksi jättää karvoja ja hilsettä jotka aiheuttavat silmien umpeenmuurautumisen.

Perustuslaki.Sen 7 §:n 1 momentissa todetaan:"Jokaisella on oikeus elämään sekä henkilökohtaiseen vapauteen, koskemattomuuteen ja turvallisuuteen."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat