Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

ainakin isoäiti on viinaan menevä (ns. sivistynyt mutta jatkuva tissuttelu).Mielipiteitä kaipaan.

Kommentit (13)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Parempi katsoa kuin katua, sanoisin. Reissussahan voi sattua mitä vaan. Entä jos isovanhemmille sattuu jotain, lapsi hätää kärsimässä. Ehtii reissuta kun varttuu isommaksi.

varsinkin jos tuo "tissuttelu" on jatkuvaa, siis joka välissä ollaan se viinilasi kädessä, muka sivistyneesti. Päivämatkat tuntuvat yleensä menevän niin, että laivassa otetaan pari olutta tai siideriä janojuomaksi, sitten satamassa mennään ensin "kahville" (jossa otetaan lasi viiniä), sen jälkeen syömään ja siellä pari lasia viiniä, sitten taas "kahville" (lasi viiniä) ja laivassa taas pari sidukkaa tai viiniä (ja vielä parit kahvikonjakit). Kyllä siitä jo ihan "sivistyneet" hiprakat saadaan aikaiseksi...Sen voin hyväksyä, että isovanhemmat ottavat lounaalla lasin viiniä ja ehkä paluumatkalla jos syövät niin toisen lasillisen.Jos toinen isovanhemmista olisi koko ajan selvinpäin, niin sitten voisin lapsen heidän matkaansa päästää, mutta sitäkin miettisin pitkään. Jos on yhtään epävarma olo, en päästäisi.Kyllä aikuisen pitää jaksaa olla yksi päivä (vaikka kuinka sivistyneesti) juomatta alkoholia, kun on lapsen kanssa matkalla.

Ja tältä palstalta olen oppinut ettei ne lapset edes huomaa vanhempiensa sivistynyttä tissuttelua. Miksi mummon tissuttelu olisi sen kummallisempaa.

Me vanhemmatkin ollaan lasten lomareissujen kanssa tarkkoina: ei misään nimessä olla edes pienessä hiprakassa. Se olisi minusta täysin vastuutonta etenkin reissussa. Me voidaan juoda yhdet siiderit illalla tms. mutta ei lipitellä koko ajan jotain.Joten jos isovanhemmat ei olisi samalla aaltopituudella, niin meidän lapset ei lähtisi mihinkään.

Tässä tapauksessa ehdoton avainkysymys on tuo "tissuttelu", mitä se on, siis ihan oikeasti? Tarkoittaako tissuttelu koko päivän kestävää naukkailua, joka johtaa siihen, että viimeistään alkuillasta isoäiti on hyvässä maistissa? Vai onko tissuttelu sitten sitä, että lounaalla ja illallisella otetaan yhdet?Omasta mielestäni tissuttelu tarkoittaa sellaista pitkäkestoista naukkailua, joka viimeistään iltaan mennessä johtaa jurriin, joten silloin en tietenkään päästäisi lapsia mukaan. Ja jos olisin epävarma, en myöskään päästäisi. Vahinkoja tai onnettomuuksia voi sattua silloinkin, kun lapset ovat isovanhempien seurassa, mutta niin ei saa tapahtua, että onnettomuus sattuu silloin kun isovanhemmat ovat kännissä.

mutta teillä tilanne on toinen.Kuten muutkin ovat kommentoineet niin jos jatkuva tissuttelu on useampia oluita, viiniä ym. tuon reissun aikana (miksi Tallinnaan muuten mennään?) niin en päästäisi. Viinilasi lounaalla ja konjakki kahvin kanssa (kerran!) ihan ok, mutta ei jatkuvaa tissuttelua.

kuitenkaan ratkeaa kunnolla ryyppäämään, ja isoisä pysyy selvin päin, niin kyllä mä sitten päästäisin.Kahden humalaisen kanssa en, enkä tilanteessa jossa toinen on selvin päin ja toinen kaatokännissä.Pystyisikö tästä asiasta jotenkin keskustelemaan etukäteen? Onhan varmaan mahdollista sekin, että isoäidin tissuttelu on jotain mitä hän tekee aikuisseurassa mutta ei ollut suunnitellut tekevänsä lapsenvahtina toimiessaan?

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat