pojalla toista päivää melkein 40 asteen kuume

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Koska kannattaa viedä lääkäriin? Mitkään särkylääkkeet ei tehoa olen suppoja ja mikstuuraa koittanut. Äskein olimme tunnin suihkussa että saimme liman irtoamaan.Mitkä oireet RS-viruksessa on? Siinähän on sairaala hoitoa monelle lapselle ollu

Kommentit (10)

Vierailija

Meillä joskus kuume ei laske parasetamolilla (Panadolilla), mutta Burana auttaa. Buranaa ja Panadolia voi käyttää yhtä aikaa, kun niissä on erit vaikuttavat aineet. Jos en saisi lapsen korkeaa kuumetta millään keinolla laskemaan ja lapsi olisi heikkona, lähtisin lääkäriin.

Vierailija

Poika oli isällään kun tuli kipeäksi, ja hän käytti lääkärissä sillä paikkakunnalla kolmantena kuumepäivänä. Ottivat verikokeet ja keuhkokuvat, mutta mitään ei löytynyt.

Kun poika tuli pe kotiin, hän ei suostunut juomaan eikä ollut syönyt mitään ke jälkeen. Poika vain makasi sohvalla eikä supot vaikuttaneet mitään. Vein hänet uudestaan lääkäriin ja sain heti lähetteen keskussairaalaan, jossa otettiin keuhkokuvat ja verikokeet uudestaan. Lähellä oli ettei jouduttu jäämään osastoll..! Keuhkokuumetta epäilivät, mutta joku virus-peräinen juttu olikin sitten. Mutta antoivat Pronaxenia ja kuume laski, poika rupesi heti juomaan ja tänään on jo hieman syönytkin. Saimme myös antibioottikuurin estämään viruksen jälkitauteina tulevia bekteeri-tulehduksia.Oli äidillä hätä pienen takia, kun ei muuta kuin nuokkui ja makasi sylissä... =( Mutta jos suostuu juomaan hyvin, niin se on pääasia. Voimia, ja toivottavasti paranee..!Ps. Joko teillä on ollut vauva-rokko? Kolmannen kuumepäivän jälkeen tulevat yleensä näppylät koko kehoon.

Vierailija

Kysyit tuosta rs-viruksesta niin sehän on pääasiassa alle 1v ikäisten eli vauvaikäisten vaiva ja heille sairaalahoito on silloin tarpeen.

Yli 1v ikäisillekin se toki voi iskeä mutta silloin oireet ovat lievemmät ja sairaalahoitoa ei useinkaan tarvita.

Mutta rs on helppo todeta nenän limakalvotestillä.

Vierailija
Aika oleellista kuumeessa on myös muut mahdolliset oireet. Nuha, kuume, yskä vai vain korkeaa kuume? Nousiko nopeasti, yllättäen > heti lääkäriin vai liittyykö nuhaisaan jaksoon tms. Myös lapsen yleinen vointi kertoo paljon > jaksaako hän touhuilla, onko syönyt, juonut jne.Aika vaikea antaa mitään järkevää vastausta sulle mutta itse ole oppinut sen, että en odota sitä maagista 3 päivää ja katso miten lapseni jakselee. Hän on 2,8 vuoteen mennessä ollut kolmesti hoidettavana Lastenklinikalla pneumokokin aiheuttaman verenmyrkytyksen vuoksi.Ensimmäisen kerran kuume nousi " pam" päiväunilla, lapsi sai kuumekouristuksia > meni tajuttomaksi > ambulanssilla sairaalaan.Toisen kerran, pitkään nuhailua, yskää ja kuumeen sahaamista. Toista kuukautta sellaista kiikun kaakun sairastamista. Sitten lapsi törmäsi pihalla toiseen lapseen sai iskun nenäänsä ja kahden päivän kuluttua taas " pam" kuumetta, crp 150 jne.Kolmannen kerran kitkuttelin tuota ns. kolmatta päivää nuhaisen ja kuumeisen lapsen kanssa (tai oikeastaan 2,5) kotona ja itse ajattelin, ettei kaikki ole ok.Menin suoraan Lastenklinikan päivystykseen, jossa lekuri sanoi minulle, että tälläiset sairastelut pitäisi hoitaa omassa terveyskeskuksessa. Okei, sanoin. Anna minulle ohjeet huomista varten niin hoidan asian. Sen jälkeen lekuri (nuori suomalainen kundi)totesi, että kun tässä olette voidaan katsoa ainakin tulehdusarvot. Ja " pam" crp 150>, virtsan leukosyytit lähes 200, kuumetta, nuhaa, yskää mutta lapsi oli liikkuvainen ja pani vastaan jokaista toimenpidettä.Veressä pneumokokki ja munuaisaltaan tulehdus. Päästiin hoitoon ja myöhemmin lääkärit sanoivat minulle, että älä enään odota kotona " sitä kolmea päivää" vaan tuo lapsi lääkäriin, koska verenmyrkytys kerran lapsella on " lottovoitto" kolme kertaa on todella hengenvaarallista.Sellaista meillä. Tsemppiä!

Vierailija

pojalla nousee aina kuume todella korkeaksi (40-41) kun iskee mikö tahansa tauti.Meillä toimii panadol ja pronaxen rinnakkain annettuna ja suun kautta. Supot eivät olleet lähesköön yhtä tehokkaita.

Ja jos kuume on ollut todella korkea, on viilennelty kymmenisen minuuttia ulkona viltin sisällä.Lääkärissä käytiin parina ekana kertana heti kun kuume nousi todella korkeaksi, mutta ei sielläkään kuumeelle mitään voitu tehdä. Eli vaatteet minimiin ja kuumelääkettä reippaasti!

Vierailija

Mutta n.3vrk meillä se raja jonka jälkeen lääkäriin menemme, tai menisimme jos tilanne olisi sitä vaatinut. Lapsen yleisvointi kertoo paljon, miten hän muuten jaksaa, syökö ja ennenkaikkea juoko, jaksaako touhuta mitään jne. Nesteen saanti kaikkein tärkeintä kuumeessa ja kun kuumeisen lapsen nesteytys kyseessä niin ei ole niinkään tarvis miettiä mitä nestettä lapsi juo kunhan juo. Eli tarjoa mehuja, maitoa, mehujäitä, kiisseliä, mehukeittoa, piimää, limua, kaikenlaista veden lisäksi.

Mitä lääkkeitä olet hänelle antanut?

Ilmeisesti teiltä ei löydy Pronaxenia joka respetilääke ja tehoaa varsin hyvin juuri kuumeeseen, sen seurana voi antaa sitten Panadolia eli esim niin että illalla nukkumaan mennessä Pronaxen, yöllä Panadol ja aamulla n.12h ensimm Pronaxenin annosta toinen satsi sitä.

Buranaa ei saa antaa rinnakkain sen kanssa.

Pidä huone viileänä, vaatetus kevyenä jne.

Ja katso sairaslapsi.comista ohjeistukset kuumekouristuksen varalle, sen riski on aina olemassa kun kuume nousee yli 38,5 asteen.Paranemisia!

Vierailija

Nytkin 1v tyttärelläni oli pari viikkoa sitten vauvarokko ja kuume pysytteli siis reilut kolme päivää 39.5 ja 40.5 välillä. Itse katson aina lapsen yleiskuntoa, jos vointi on hyvä kuumeen laskiessa (siis lääkkeillä) en kannata huoleasta. Nytkään ei ollut siis muita oireita ja vaikken heti vauvarokkoa osannut epäilläkään, en silti rynninnyt lääkäriin, koska vointi oli aina hyvä, kun lääke vaikutti. Itse kanssa käytän tätä pronaxen- panadol yhdistelmää. Nytkin annoin iltaisin juuri pronaxeniä ja yöllä panadol supon ja taas aamulla pronaxenia.Aikuisen kuume (kuten joku tuossa kirjoitti) on aivan eri asia kuin pienen lapsen. Kyllä minäkin lähtisin lääkäriin jo varmaan ambulanssilla jos itsellä kuume olisi 40 asteessa. Aikuiselle tämä ei ole tavallista, mutta pienillä lapsilla voi olla montakin kuumetautia vuodessa ja on ihan tavallista, että kuume kohoaa lähelle 40 astetta.

Vierailija

...poika seka makuuhuone ja anna kuumelaaketta tasaisin valiajoin myos yolla. Ei suihkuun eika kylpyyn ollenkaan...Tallaisia ohjeita saatiin me taalla Englannissa kun tyton kuume nousi 41 asteeseen! Ja tepsi. Tarkeinta on, etta lapsella ei ole liikaa paalla!Mutta tarkkaile tietty muita oireita jos kyse onkin jostain vakavammasta...Taallapain vaarana aina menigitis (aivokalvontulehdus?)....Vierailija

mutta jos kuume jatkuu kovana, niin soita ihmeessä huomenna lääkäriin. Korkea kuume kolmatta päivää on hälyttävää jo aikuisellakin.Mun ystävä oli juuri kuukauden sairaalahoidossa myyräkuumeen takia. Oli ollut kolme päivää korkeassa kuumeessa ja meni lääkäriin -> kiidätettiin saman tien sairaalaan ja muutama päivä myöhemmin teholle -> muutama päivä eteenpäin yliopistolliseen teholle. Ja tuossa puhuttiin kuitenkin perusterveestä n. 25-vuotiaasta miehestä.Eihän teillä todennäköisesti (toivottavasti!!) ole mitään yhtä vakavaa, enkä siis tosiaankaan halua pelotella, mutta yritän vain sanoa, että ota se kuume vakavasti ja käytä ainakin näytillä lääkärissä. Todennäkösesti on vain tavallista kiukkusempi flunssa, mutta sittenpähän ei tarvitse jossitella.Paranemisia!*Dummy*

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat