Lampaantaljan pesu??

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Hei, osaisiko kukaan neuvoa voiko lampaantaljaa mitenkään pestä? pesukoneessa vieläpä... ? Talja on ollut rattaissa ja on esikoisen (likaisten kenkien) jäjiltä likainen ja kurainen. Nyt kun vauva on tulossa niin olisi kiva saada se puhdistettua :)

Kommentit (5)

Vierailija

Itse pesin meidän yli 25v vanhan " pulkkataljan" käsin seuraavasti:

vettä molemmin puolin,puristelin liiat vedet pois ja perään *taljanpesunestettä* (ainakin meandmama myy) jonka hieroin kunnolla taljaan ja sitten huuhdoin suikulla.Hirveesti irtosi karvaa (kun vanha talja).Ylimääräiset vedet puristelin ihan käsin ensin pois ja sitten laitoin linkoon,minkä jälkeen levitin_märälle_nahkapuolelle käsin reilusti lanoliinia ja annoin sitten hissukseen kuivua vaakatasossa.Kuivumisen jälkeen harjasin ja lopputulos oli tosi hyvä!Ystävättäreni pesi oman taljansa koneessa (suht uusi talja) villan pesu ohjelmaa käyttäen ja pesuaineena käytti sonettia (villanpesuainetta) ja linkosi ja kuivatti vaakatasossa.Hyvä tuli.Ennen pesua kannattaa imuroida ja jos mahdollista harjata talja ettei irtokarva tuki konetta.En tiedä oliko siitä lanoliinistä nahkapuolella mitään apua,mutta mielestäni nahka on nyt notkeampi ja sileämpi kuin ennen,eikä ole " kuiva" (koppurainen).Mutta koska taljallamme on miltei historiallista arvoa,halusin yrittää hieman ehostaa sitä ;-) ,siksi siis lanoliini.Toivottavasti pesusi onnistuu!

Vierailija

mutta sun tartteis nyt sit tietää onko sun sellainen. Siihen on oma pesuaine jota saa ainakin lastentarvike liikkeistä. Samaa pesuainetta voi varmaan käyttää myös käsinpesuun jos et saa enää selville oma taljasi pesusuosituksia.

Vierailija

Muistaakseni ainakin villavaatteiden käsittelyssä lanoliini neuvottiin liuottamaan kiehuvan kuumaan vesitilkkaan joka jäähdytettiin sitten isompaan vesimäärään, mihin upotetaan käsiteltävät villavaatteet. Mutta mitenkähän toimisi jos tuon lanoliinin laittaisi kuumassa vedessä huuhteluainelokeroon...?Kiitos vinkeistä, nimittäin meilläkin edessä taljan puhdistus uutta vauvaa varten!eikkuli

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat