Vierailija

Mulla hajoo pää tähän jatkuvaan kaaokseen. En ole ikinä ollut maailman siisteimpiä ihmisiä, mutta nyt en enää saa tätä kaaosta mitenkään hallintaan, vaikka kuinka yritän. Ja jotenkin tässä on se sama, kuin kaikessa muussa, että aina haluaa sitä, mitä ei voi saada. Haluan päiväpäivältä enemmän saada siistin kodin, mutta tämä jatkuva kaaos nujertaa mut.Vaikka miten siivoon, ni toisessa paikassa on jo ihan kaaos. Kiitos erityisesti puolitoista vuotiaan täystuhomme, joka repii kaiken alas, mihin vaan ylettyy ja on muutenkin sangen "avulias".Ja please, älkää sanoko, että tuo nyt vaan kestää sen tietyn ajan, kun lapset on pieniä, kun mä en kestä enää.

Kommentit (11)

Kyllä se vaan on niin että jätesäkki käteen ja kaikki ylimääräinen tavara jota ei tarvita laitetaan varastoon tai roskiin.Rankalla kädellä vaan.Lapsille säännöksi ettei leluja tuoda ollkariin ja omat huoneet siistitään ennen nukkumaan menoa. Äiti tietenkin auttaa pienimpiä ja tarvittaessa joskus isompiakin.Kyllä meilläkin sotkua välillä on mutta ylimääräisen tavaran poistaminen on auttanut kyllä. Rikkinäiset lelut ja tavarat surutta roskiin jos ovat korjauskelvottomia. (vaikka sitä tavaraa jotenkin tuntuu jatkuvasti sikiävän jostakin lisää) Aloita huone kerrallaan ja siivoa kaikki ylimääräinen pois. Huone kahdessa päivässä voisi olla sopiva tavoite jos tavaraa on hyvin paljon.

meillä täys tusina sotkijoita ja kun aamulla siivoaa ni illalla voi alottaa alusta..en päästä koskaan kaaokseen muuten toivotonta selvitä,..lelut pysyvät yläkerrassa ja isommat siivoovat huoneensakerran viikossa.puhtaus tärkeempää ku lelut lattialla..tarvii suodattaa ja kattoo läpi sormien pientä sotkua.pöytäpinnat ja tiskivuoret joutaa heti siivota.en kerrytä myöskään pyykkivuorta vaan kone 3 päivää niin pysyy hallinnassa.välillä löysätään ja sit taas siivoomaan.ei jouluksi eikä juhannussiivousta vaan kun fiilistä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lapsille siis opetetaan pienestä pitäen miten siivotaan. Meidänkin 1,5-vuotias nostelee mullat kukkapurkeista, mutta osaapa tuo imuroidakin ne itse. Imuri tosin pitää ottaa kaapista ja laittaa seinään, mutta itse imuroi sotkunsa. Tuota taitaa kyllä tehdä nyt sen takia, että pääsisi imuroimaan ;-)

ja syynä siihen on vain ja ainoastaan pienet säilytystilat sekä asukkaiden välinpitämättömyys/huolimattomuus... inhottaa, kun pöydät ja sohvat yms. on melkein täynnä kaikenmaailman roinaa, joille ei ole oikeen mitään paikkaa olemassa! meillä kauhean sotkun tekee vaatteet, joita jokainen jättää pitkin ja poikin... esikoisen (8v poika) huoneesta kun kaikki kätköt etsii niin löytyy monet sukat, alkkarit, housut sekä paidat jotka puoliksi pidettyjä kaikki!! ARRG!!

toivottavasti tilanne parantuu ensi syksynä kun saamme laajennuksen myötä kodinhoitohuoneen sekä vaatehuoneen!tällä hetkellä konstini on raivailla joka päivä vähän rojuja kasaan ja lopun aikaan tyytyä tähän! =D

Meillä on esillä vain hyvin vähän mitään tavaraa, kaikelle on oma paikkaansa. Pyykit heti kuivuttuaan viikataan kaappiin -eikä säilötä niitä jossain sohvankulmalla. Ruokapöytä ja keittiön tasot siistitään AINA heti ruokailun jälkeen. Lelut kerätään joka ilta omille paikoilleen, joidenkin leikkien jälkeen välineet korjataan heti käytön jälkeen esim. muovailuvahat, pelit, piirrustustarvikkeet. Likaiset vaatteet suoraan pyykkikoriin eikä lattialle lojumaan.Näin meillä. Oleellisinta on ylipäänsä pitää kodin irtaimen määrä kohtuullisena, jotta kaikelle löytyy järkevä säilytyspaikkaa. Ja kyllähän se huushollin siistinä pito vaatii viitseliäisyyttä.

loput sijoitettiin niin korkealle tai lukittuihin kaappeihin ja laatikoihin, ettei niitä saanut kiskottua lattialle. Pienenkin kanssa saa laiteltua tavaroita paikoilleen kun tekee hommasta vähän kuin leikkiä. Mutta aikamoista sotkuahan se on...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat