Sappirakko pois, tietoa, kokemuksia kenelläkään?!

Vierailija

Kenelläkään kokemuksia tähystysleikkauksesta yms? Itseltäni poistettiin rakko ja 20 kiveä kuukausi sitten. Jostain syystä vatsa on edelleenkin arka, keskeltä ja alhaalta oikealta tuntuu ikävältä kun koskettaa taikka painaa ihoa. Ei säre mutta sattuu välillä jos kantaa esim. lasta sylissä. Mulla meni kait leikkaus ihan hyvin vaikka kovin kipeäksi siitä tulinkin. Ökäsin pari vuorokautta ja lääkäri sanoi että oli joutunut tekemään vähän isomman viillon tuohon ylös kun oli tarkoitus kun kivet olivat niin suuria. Tuo kohta onkin vielä aika kova ja vähän sellanen mutikka.Kokemuksia?! Milloin vatsa on normaali ja ei mikään enää satu eikä tunnu ikävältä. Onko tämä edes normaalia? Kiitos jos vastaat :)Entä syöminen? Kokeilin pienen palan makkaraa ja aika huono olo tuli? Pystyyköhän tässä enää koskaan syömään ns. normaalisti :(

Kommentit (3)

Elikkä ei ole vielä mitään hätää... Tosiaan aika ärsyttävää kun asiasta ei juurikaan puhuta. Sanotaan vaan että pari viikkoa saikkua ja sitten olet täysin kunnossa?! Ehkä joku onkin mutta ei kaikki. Syön kyllä aika terveellisesti tälläkin hetkellä, olen aina syönyt. Kokeilin vain makkaraa kun sitäkin jossain vielä tarjotaan (kesää) ajattelen. Enpä taida sitä pistää suuhuni ihan äkkiä uudestaan. Suklaata kyllä tekisi mieli maistaa, kun vain uskaltaisin!!! Kaikkea hyvää sinulle :)

Vatsa oli pitkään arka. Mietin miten vähän asiasta edes puhuttiin ja sairaslomaa en saanut yhtään, vaikka oli tosi kipeä.

Sairasloma piti hakea sitten terveyskeskuksen kautta. Minulla on aikaa tähystysleikkauksesta on jo 8 vuotta. Onhan se selvää kun tuolta vatsapeitteiden ja suolien läpi mennään ronkkimaan, että kipeää tekee.

Kaikenkaikkiaan kärsin hellästä vatsasta noin 2 vuotta.Saan vieläkin ajoittain kovia koliikkikipuja esim. laiduttamisen yhteydessä tiehyeiden kautta tuli läpi uudet kivet. Lääkäri totesi samalla, että minun sappitiehyeet ovat erittäin supistusherkät. Panacod särkylääke on laukaissut myös kovan kivun, sitä yritän välttää. Sinun pitää varmaan opetella tuntemaan ne ruuat ja lääkkeet, jotka ärsyttävät ja jätettävä ne pois.

Kyllä sinä vielä pystyt normaalisti syömään, mutta toisaalta eikö ole hyvä, että tavallaan opit terveellisen ruokavalion?

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat