Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

voiko työssäkäyväkin äiti olla uupunut tai loppu?

Vierailija

kotiäitien lisäksi työssäkäyvä äitikin voi uupua...kaksoisroolissa.

Kommentit (9)

Ainakin minun työssäni on jatkuva paine ja kiire, päälle paljon matkustamista ja vieläpä työpaikkakiusaamista. Siihen päälle pieni lapsi / pienet lapset ja miehen vuorotyö niin paketti on valmis.Minä sain bönarin kun lapsi oli 2 v. (olin siis töissä, ylempi toimihenkilö). Siihen työuupumukseen lisättynä läheisen kuolema ja oman koiran kuolema oli viimeinen niitti. Meni yli ja valvoin 6 vrk putkeen ennen lääkäriin menoa.Nyt olen äitiyslomalla ja stressiä aiheuttaa lähinnä taloudelliset asiat, pölyiset kaapin päälliset ja viikon ruokien valinta ;)

Ja enemmänhän työssäkäyvillä on "aihetta" palaa loppuun kuin kotiäideillä. Kotiäitien "masennukset" on sellaista huomiontavoittelua, kun elämässä ei ole mitään järkevää sisältöä.

Ensin töissä olet muodikas, pirteä ja osaava. Kun pääset töistä, muutut verkkarit päällä raahustavaksi äidiksi, jolla on oltava loputtomiin syliä ja kärsivällisyyttä. Kotona ollessa sentään sai omaa aikaa joka päivä, kun vaan järjesti. Nykyään ei ole mahdollista, kun ei omatunto anna töiden jälkeen olla erossa lapsista. Elämässä ei ole mitään muuta kuin työ ja perhe... Koko ilta menee juostessa ja lapsia passatessa. Viikonloput ja lomat on juhlaa, kun ei ole kiire, ehtii tehdä kaikkia rästitöitäkin kotona ja saa olla lasten kanssa!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat