Seuraa 

Te joilla on kaksi tavallista ja kaksi induktiolevyä käytättekö koskaan tavallisia levyjä? Te joilla on pelkkiä induktioita oletteko kaivanneet tavallisia? Olemme päätymässä siihen, että otan kaikki induktiolevyjä, mutta vielä ehdin muuttamaan mieltä. Joitain vanhoja kattiloita joudun heittämään pois, mutta niitä onkin ihan liikaa. Ainut mikä vähän mietityttää on se, että induktiolla ei vissiin pysty käyttämään valurautaisia pannuja, mitä meillä on mm. lettupannu ja blinipannu ja varsinkin jälkimmäistä jään kaipaamaan.

Kommentit (6)

koska haluttiin saman merkkiset koneet keittiöön, eikä ko.merkillä ollut muuta. Nyt ottaisin kaikki induktiolla. Vuoden aikan on tullut ostettua uusia kattoloita/pannuja, niin että se puoli alkaa olla kunnossa. On löytynyt ihan hyviä tarjouksia. Ainut huono puoli on, että noi kaikki meidän uudet vermeet on aika painavia, ei meinaa yhdellä kädellä jaksaa nostaa.valurauta käy muuten ihan hyvin induktiolle. Sen käykö joku vai ei voi testata helposti mangneetilla, eli kokeile kaikki vanhta kattilat /pannut niin tiedät mikä käy. Eli jos magneetti pitää astiassa niin induktio toimii (joku ihan hötö magneetti ei ehkä toimi - en ole varma)

Näin saadaan vanhatkin kattilat hyödynnettyä ja samalla uusi tekniikka avuksi ruoan laittoon. On osoittautunut erittäin onnistuneeksi ratkaisuksi. Mutta kyllä valurautapannua voi käyttää oikeinkin hyvin induktiolevyllä. Miksi ei voisi? Minä ainakin olen käyttänyt...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pari kattilaa joutui vaihtamaan. Ne ei kuitenkaan montaa kymppiä maksaneet. Olen tyytyväinen ratkaisuun. Induktio on niin paljon kätevämpi, siihen ei ruoka pala samalla tavalla kiinni koska levy itsessään ei kuumene niin paljon (kuumenee vain säteiltlämmöstä). On lisäksi todella nopea säätää.Myös ajastusominaisuutta olen käyttänyt paljon. Voin ajastaa esim. samaan aikaan makarooneille 7 min. kiehumisaikaa, sekavihanneksille 5 min. ja vaikka pihveille 10 min.

Itselläni on tuollainen 2 induktiota + 2 tavallista levyä sisältävä liesitaso, joka valittiin juuri siksi, että vanhatkin kattilat ja pannut sopisivat vielä käyttöön. Ostovaiheessa vielä luulin, että vanhat teräskattilat olisivat sopineet induktiolle, mutta eiväthän ne olleet magneettisia eli meillä oli lähtötilanteessa vain kaksi kattilaa ja valurautaiset lettupannu sekä paistinpannu, jotka induktiolle sopivat. Valurauta siis sopii vallan mainiosti!Käytännössä totesin, että vain pakkotilanteessa kaivan kaapista kattilan, jota joutuu käyttämään tavallisella levyllä, kun ne ovat niin kovin hitaita ja hitaasti säätyviä :) Liesissäkin saattaa tietysti olla eroja, meillä on pari vuotta vanhan Boschin malli, ehkä eri merkkiset tai uudemmat ovat nopeampia tavallisten levyjenkin osalta.Jos ei-magneettisia kattiloita ja pannuja ei ole kovin montaa eli vaihtotarve jää pieneksi, niin ottaisin kyllä ennemmin täysinduktiolieden.Pahin vika induktiossa taitaa olla se, ettei oma äitini uskalla käyttää liettä meillä. Hän esim. luuli, että vääränlainen kattila voi rikkoa induktion (vrt. metalliastiat mikrossa). Kyllähän ne väärinkäsitykset vähitellen oikenee...

Etulevyt on induktiota, mikä on mielestäni erinomainen juttu, jo lapsiturvallisuudenkin vuoksi. Takalevyt on perinteiset. Induktiossa viehättää myös se kuumentamisnopeus ja jäähtyminen! Kun laittaa vesikattilan kiehumaan, ja käy jääkaapista hakemassa munat, niin vesi kiehuu jo siinä vaiheessa ;)Nyt kun vielä raaskis ostaa useamman induktiolevylle sopivan kattilan ja paistinpannun, niin hyvä ois. Ovat muuten ihan hirveissä hinnoissa, verrattuna normaaliliesiin! Ja valikoima ei ole vielä kovin laaja, mielestäni. Ikean induktiokattilat on meillä ensiapukattiloina olleet, mutta haluaisin kyllä ihan kunnon kattilat, puurokattilasta lähtien.

ja takimmaiset tavallisia. Emme ole halunneet heittää pois ihan hyviä kattiloita, vaan kaikki levyt ja kaikki kattilat ovat käytössä. Varsinkin pinnoitettua kattilaa, jossa keitetään mannapuurot ja kinuskit, on jatkuvasti käytössä vaikkei se sovi induktiolevylle vaan vaatii tavallisen.En siis haluaisi luopua tavallisista levyistä.T. Ankkis* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat