Seuraa 

Onko teillä uusissa taloissa seinät tapetoitu vai maalattu? Alunperin aiottiin maalata kaikki muut huoneet paitsi vanhempien makkari ja työhuone (ja tietty ne, joissa kaakelit) ja lasten huoneisiin ehkä joku boordi maalattuun seinään. Nyt olen saanut päähän, että meidän taloon joka on ennemmin moderni kuin perinteinen sopii vain ja ainoastaan maalatut seinät, mutta pitäis saada jotakin argumenttejä millä myyn miehelle tämän ajatuksen. Mitä värejä teillä muutes on uusissa taloissa?

Kommentit (5)

Laitoimme pinnat sisustussuunnittelijan suunnitelman mukaan: tapettia vanhempien makkarissa (kanervan sävy) sekä ruokailutilan seinässä (ruskehtava), kaikki muut huoneet maalattiin. Myös meidän talomme on tyyliltään moderni/funkistyylinen.Maalin värinä on Sadolinin aamu-usvan valkoinen kaikkialla muualla paitsi työhuoneessa (kokonaan beige) ja lastenhuoneissa, joissa kaikissa on yksi seinä värillinen (keltainen, sininen tai vihreä).Maalaaminenkaan ei ole ihan helppoa, kun kyseessä on suuret pinnat ja jäljen olisi oltava tasaista. Mutta vaihtelua on ehkä helpompi hakea maalaamalla kuin vanhoja tapetteja repimällä ja uudestaan tapetoimalla :)

se maali ei todellakaan aina oo se halvin vaihtoehto. Pinnat pitää maalata vähintään kahteen kertaan, mielummin kolmeen jos haluaa tod. siistin.Jos viitsii etsiä tarjouksia eikä ensimmäistä tapettia osta, voi saada todella halvalla hyvät ja mieleiset tapetit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä on useimmat seinät maalia, mutta tapettia on lastenhuoneissa 2 seinää, yläkerran aulassa 1 seinä ja alakerran työhuoneessa 1 seinä. Kirkasta valkoista on jonkin verran, sen lisäksi luonnonvalkoista ja erilaisia kahvinsävyjä vaaleasta melko tummanruskeaan. Piristysvärinä on parilla seinällä talossa keltaisenvihreä lime ja tumman viininpunainen.Tapetti toi perinnepuutaloon vähän enemmän lämpöä kuin pelkät maaliseinät, mutta vain muutama seinä tapettia riitti tuomaan haluamaani pehmeyttä.

Näyttää siltä, että olen poikkeus, meillä on tapettia joka paikassa, paitsi wc, kodinhoitoh. ja keittiössä se vähä mitä sieltä seinää näkyy.Sanoisin, että samahan se on kumman valitsee, ottaa sen mistä enemmän tykkää, jos on ammattilaiset sen tekemässä. Meillä tehdään kaikki itte. Maalipinta vaattii todella paljon tarkemman työn seinien tasoituksessa, kuin tapetti. Pintojen tasoitus ja itse maalaaminen vie paljon enemmän aikaa, kuin pakkelointi ja tapetointi. Sen kyllä huomasi jo siinä parin neliön wc:n kohdalla.Tapettejakin on tänä päivänä NIIN PALJON että uskoisin sieltä löytyvän jokaiseen makkuun. On perinteistä, huomaamatonta, värikästä, tyylikästä ja modernia ja ja ja... kaikkee!

Minä päädyin sellaiseen ratkaisuun, että kun meidän talo noin vuoden päästä rakentuu valmiiksi, niin sinne maalataan seinät nyt ainakin aluksi.Perusteena mm:

- uusi talo elää aina, eipähän ainakaan tapetti repeile nurkista. Muutaman vuoden päästä halkeamat on helppo tasoittaa ja päättää sitten maalataanko uudelleen vai laitetaanko sitten tapetti.

- väriä on suht helppo vaihtaa. Meillä on aina ollut valkoiset seinät, mutta nyt haluaisin kokeilla jotain vähän värikkäämpää. Maalattu seinä on helppo maalata uudelleen, jos väri ei miellytä tai siihen kyllästyy.

- maali on aluksi halvempaa. Rakennusaikana tulee muutenkin paljon kuluja, säästetään siellä missä se on helppoa ja järkevää eli maalataan eikä tapetoida. Sitten myöhemmin voi tosiaan laittaa ne tapetit, jos vielä haluaa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat