Seuraa 

Olen ihmetellyt, kun meidän 7kk poika on ihmeen avoin vieraita kohtaan. Hymyilee kaikille. Olen ymmärtänyt, että tämän ikäiset yleensä jo vierastavat.

Hänen isosiskonsa oli vauvana ihan erilainen ja vierasti kaikkia jo 3 kuisena. Sen takia vähän ihmetyttää, kun poika on niin erilainen.

Mites muilla?

Kai vauva on ihan normaali vaikkei vierastaisikaan????

Kommentit (9)

Meille sanottiin 4kk:tis neuvolassa että kun poika täyttää 5kk:ta,alkaa ensimmäinen vierastuskausi,joopa joo..Ei ujostellut poika ketään,sosiaalisuus vaan kasvoi päiväpäivältä,kaupassa on kiva huudella vieraillekkin ja jakaa komeita hymyjä,muutaman kerran hiukan vanhempana(n.8kk iässä)saattoi hiukan ujostaa omaa enoaan,katsoi vähän kulmien alta ja se siinä..Vaikka nyt pitäisi olla kova eroahdistusvaihe menossa,silti vieraat ihmiset ei pelota,päinvastoin ne on uusia ja hauskoja tuttavuuksia:)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meidän poika on aina ollut ilopilleri ja hassuttelija, naurua ja kujeilua on riittänyt niin tutuille kuin vieraille samaan malliin! Minäkin jo ehdin miettiä, että onpa meillä ihmeen luottavainen poika...

Mutta kun ikää tuli 10kk, niin jopa alkoi vierastuttaa! Samaan aikaan takertuminen minuun tuli kuvaan aika voimakkaana!Eli nää jutut on varmaan aika yksilöllisiä. Ja ainakin meillä vierastus alkoi melko myöhäisellä iällä. Luonteesta ja temperamentista paljon kiinni! Meidän poika on aina ollut rohkea ja lujatahtoinen nuorimies;)

Ja ihan terve poika on. Ei minua olisi yhtään haitannut vaikka olisi vierastanutkin joskus. Kuopus 4kk on muutaman kerran vierastanut, mutta vähissä on hälläkin.

Esikoinen, nyt 1v5kk, ei ole koskaan vierastanut. Kerran 9kk iässä katsoi vaariaan kummastellen kun ei ollut nähnyt moneen kuukauteen, mutta vierastanut ei ole ollenkaan. Tosi avoin ja sosiaalinen tyyppi poika on ja mielestäni on ollut ihan vaan positiivinen juttu ettei ole vierastanut.

Eli kohdatessa vieraita vauva on hiukan varuillaan aluksi ja lämpenee pikku hiljaa, kun on varma, että on turvallista tutustua vieraaseen naamaan.

Ihmeteltiin miksi 4-kuinen on iloinen ja hymyileväinen äidin ja isin seurassa, mutta meni kipsiin vieraiden läsnäollessa. Ei hymyillyt, katseli tarkkaan, vaikutti varautuneelta ja vaivautuneelta.Tämä loppui siinä 6-kuisena.Nyt meidän 10-kuisesta pikkuisesta on i-ha-naa kun tulee erilaisia ihmisiä vastaan. Kädet heiluvat ja pikkuinen on todella innostunut kun hänet noteerataan. Erityisesti toiset lapset ovat superkiinnostavia.

Kun vauvan oma identiteetti alkaa kehittyä ja hän ymmärtää olevansa äidistä erillinen persoona. Eiköhän teidänkin vauvanne vielä vierasta...

siis jos vierastamisella tarkoitetaan itkukohtausta ja äitiin/isiin tarrautumista jonkun vieraan (=ei isä/äiti) nähdessään.Meidän vesseli kattelee vieraita hetken ja menee hetimiten tekemään tuttavuutta vieraitten kans eikä oo koskaan alahuuli väpättäen äitiä/isää katellu jos vieras on syliin napannu, kädet ojossa oikein syliin menee jos on sylituulella. Kaikki aina kysyy et vierastaako tää mut ei olla vielä vierastusta huomattu. Ehkä sekin vielä tulee mut hyvä vaan jos hymyssä suin ihmiset kohtaa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat