Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

APUA!Miten sujui vaihto pinnasängyistä tavall. sänkyyn??

Huh huh! Kaivattais vähä apua kokeneemmilta.. Miten ja minkä ikäisenä vaihdoitte tavallisiin isompien lasten sänkyihin? Meillä tuntuu olevan ihan toivotonta. Meillä kaksoset, tyttö ja poika 1v 10kk pitää meitä vanhempia ihan pilkkanaan. Kaverit löi ranttaliks ja meinaa et enää ikinä ei tartte nukkua. Ajateltiin et auttaiskohan jos kaksikko erotettais nukkumaan omiin huoneisiinsa?? Mut ku ei noin pieniä viel millään raaskis..Ku sais ne pysymään sängyssä edes sen hetken et kerkeäis toivottaa hyvää yötä. Ollaan kokeiltu " Super Nannyn" iltapuulle käymistekniikkaa, mut silti tuloksena pelkkä kaaos.. Sit mun täytyis saada kaksikko käymään nukkumaan myös päiväunet ilman et mies on apuna. Aika toivotonta!Me varmaan nukutettais lapset rippikouluikään asti pinnojen välissä jos se ois mahdollista, nyt ainakin tuntuu siltä.. Mutta kun tyttö ei enää pysy pinnasängyssä ja on tipahtanutkin pahasti sieltä kiipeillessään.Kiitos jo etukäteen jos joku jaksoi edes lukea tän valituksen loppuun asti tai vaivautui neuvonantajaksi! Kyselin samaa jo tuolta monikkopuolelta, mutta kaikenlaiset neuvot otetaan vastaan tältäkin palstalta :)Aurinkoista kevättä kaikille,-Olipakerran..-

Kommentit (13)

Tuli vasta nyt mieleen, että me nukuttiin eka viikko vuorotellen lapsen huoneessa (patjalla lattialla) päivystämässä, ettei lähde sängystä vaeltelemaan. Meillä nimittäin siirryttiin samanaikaisesti pois pinniksestä ja pois vanhempien makkarista omaan huoneeseen. Parina yönä tyttö heräsi ja vähän siliteltiin, mutta tottui nopeasti uuteen sänkyyn ja omaan huoneeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Unipussi pitää kyllä neidon omassa s' ngysstä, mutta tätä fleeceä en suosittele: on nyppyyntynyt jo kuukauden käytöllä, vaikka piti olla nyppyyntymätön. On myös liian paksu. Pitänee ostaa uusi ohkaisempi. Koko oli 18 kk -36 kk.

Voi olla, ettei sovi teille ollenkaan, mutta meidän 1,5-vuotias alkoi nukkumaan unipussissa pinniksestä tavalliseen sänkyyn siirryttyään. Se " hidastaa" menoa, eikä haittaa, jos potkii peiton pois. Unipussissa pääsee kuitenkin myös kävelemään, mutta psykologisesti se toimii ainakin meillä rauhoittavasti.

siirryttiin meillä, kun neiti oli 1v 1kk. Ja emme kokeneet siinä mitään ongelmia. 5 kk aikana hän on vain kerran pudonnut, mutta onneksi alla oli tyynyjä, jotka ottivat unisen liikkujan pehmeästi vastaan.Joskus iltaisin kun meno on vielä töppösissä, mutta unten aika olisi, nousee hän useat kerrat pois sängystä, joilloin täytyy istahtaa vierelle ja silittää uneen. Päiväunet yleensä hoituu ongelmitta.

Meillä on Candiden froteinen pussi. Ollaan tykätty, kivat värit, hyvän tuntuinen materiaali (ihan kuin pyyhefroteeta), alaosassa nepparit, joilla pussin koon voin lyhentää. Meillä on helma pisimmillään ja hyvin on 2-vuotiaan jaloille tilaa. Lupaavat koon riittävän jopa 3-vuotiaaksi. Hintaa pussilla oli alle 20e. Ohut pussi kuivuu päivän aikana, jos sen pesee aamulla. Talvella meillä on ollut lisäksi ohut peitto.

Laitoin sängyn meidän sängyn viereen ja nukutan tytön eka meidän sänkyyn ja siitä nostan omaansa. Ei huomaa eroa kun sängyt ovat vierekkäin kiinni toisissaan.

Muutama eka ilta meni ihan ok. Poika 1v9kk tuli sängystä pois 3-6 kertaa ja nukahti. Sitten alkoi hilluminen...Tehtiin sellainen periaatepäätös, että kaksi kertaa viedään takasin sänkyyn ja kerrotaan, että jos tulee pois niin joutuu pinnasänkyyn nukkumaan. Oli siis vielä pinnis esillä. No tulihan tuo kahtena iltana ja nukkui ne yöt sitten pinniksessä.

Kolmantena iltana ei tullut kertaakaan pois sängystä, vaan nukahti sinne noin 5 minuutissa ihan niin kun pinnäsänkyyn aiemmin.

Eikä ole sieltä sen koommin pois tullut sängystään vasta kuin aamulla.Piqu

Meillä tyttö oli 1v2kk kun siirryyttiin lastensänkyyn. Neiti nukkui jo sillon omassa huoneessa. Meillä tais mennä pari viikkoa että sain tytön tajuamaan ettei sängystä tulla pois. Tilanne oli siis sama kun teillä. Minä istuin vaan sängynvieressä ja laitoin takas makuulle jos yritti nousta seisomaan. Tätä rumpaa kesti muistaakseni sellaset kolme viikkoo. Nyt neiti 1v4kk, yöunille käynti sujuu jo ongelmitta. Päiväunille käynti ei ole helppoa vieläkään, mutta ei sentään yritä pois. Sitkeyttä ja pitkääää piiinnaaa.... Oman lisänsä antaa varmasti se että teillä noita lapsukaisia on kaksi. :)Mistä ihmeestä olet löytänyt tuon candiden unipussin tohon hintaan???

Nettikauppoissa hinta on neljän ja viidenkympin paikkeilla..Vai ostitko jostain liikkeestä?? Kiitos etukäteen neuvoista:)

Meijän poika nyt 1.10v siirrettiin tavalliseen sänkyyn vajaa 1.5v:nä ja aluksi kaikki menikin hyvin,poika oli ylpee sängystään jne..Mutta paria kk:tta myöhemmin alkoi viikkoja kestäny rumba.Poika hokas et sängyst on kiva köpötellä äitin ja isin sängyn viereen ja ainakin 20 kertaa yös!!Lopulta me vanhemmat uuvuttii niin että oli pakko ostaa retkisänky,josta poika ei pääse alas.Yritetää myöhemmin paremmal onnel!!Mut tsemii kaikil muille samas tilantees olevil!!

Minkälainen unipussi teillä on käytössä.Meillä nimittäin 1.5 vuotiaalla alkaa jo unipussi käydä pieneksi,joten uusi pitäsi hankkia.Ensin ajattelin totuttaa peittoon,mut kun tuo pussi on niiiiiin kätevä..Onko jotain unipusseja suunniteltu erityisesti taaperoille???Tätä meidän nykyistä mallia, grobag muistaakseni,ei kait saa isompana...???

Lapsi oli n. 1v8kk kun siirrettiin ja meinas monta kertaa hermot mennä lopullisesti. Sitten teimme sen että raahasimme pinnasängyn tavallisen sängyn viereen " esteeksi" , niin ettei lapsi päässyt sängystä pois. (Sänky seinän vieressä ja päädyt on sen verran korkeammat ja kovat ettei yrittänyt pois ja jotkut esteet vielä päätyihin.) Näin lapsi tottui nukkumaan tavallisessa sängyssä ja pikkuhiljaa siirsimme pinnistä kauemmaksi reunasta. Kaiken kaikkiaan tähän meni aikaa noin pari viikkoa ja lapsi tajusi että sängystä ei tulla pois. Illan aikana lasta saa kyllä kantaa takaisin n.1-10 kertaa ennenkuin nukahtaa, mutta tämä taitaa olla kuvio lähes kaikilla joilla n. 2-vuotiaita lapsia tavallisessa sängyssä. Meillä tyttö nyt 1v11kk.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat