Vierailija

Lapsen voi ihan hyvin vierottaa 6-8 kk ikäisenä ja se on helpompaa, kuin isomman vierottaminen.Jos lasta imetetään pitempään kuin 1 v. on imetyskoukussa äiti, ei lapsi. Turha väittää vastaan, tiedätte varmasti kaikki useita tuttuja (tai olet itse tällainen) jotka uskottelevat itselleen että imetys on lapselle niin tärkeää että siksi rinnalla roikotetaan lasta vaikka " itse kyllä voisi lopettaa imetyksen milloin vain" . Mutta lapsen vuoksihan sitä... :-D

T: 9 kk iässä imetyksen lopetus ja sujui sekä äidin että lapsen puolelta erittäin hyvin

Kommentit (15)


Minusta oli jotenkin noloa, että äidin piti alkaa imettämään taaperoaan jalkakäytävälläkin, kun lapsi näin tahtoi. Matkaa kotiin olisi ollut vajaat 100 metriä.


No, tuskinpa hammaslääkäri oli valehdellut äidille hampaiden reikiintymisen syistä. Yötä päivää jatkuva imetyshän siihen oli syynä.-2-

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minulle imetys oli erittäin luonnollista kun vauva oli alle 6kk, mutta sen jälkeen se hiipui pikkuhiljaa itsestään.

En koskaan imetystä minään erityisen ihanana juttuna pitänyt, lähinnä luonnollisena tapana ruokkia lapsi.

Lapsi alkoi roikkumaan yöllä rinnalla, joten päätin lopettaa imetyksen kokonaan jotta yöt rauhoittuisi ja jaksaisin paremmin. Silloin lapsi oli 8kk.

Imetyksen lopettamisen jälkeen on elämä ollut huomattavasti mukavampaa. Yöt on nukuttu hyvin ja omakin vointini on parempi kuin imetysaikana.

Tottakai äidinmaito aiheuttaa happohyökkäyksen. Mullakin oli hammaslääkärilehti jossa oli juuri imettämisestä juttua. Siinäkin sanottiin, että äidinmaito aiheuttaa reikiä.

Ihan yhden lapsen kokemuksesta puhui! Ja esittää asian ihan faktana. Kyllä sinun ap kannattais varmaan mennä jonnekkin tutkimuslaitokseen töihin, kun noin äkkiä pystyt tekemään noin päteviä ja ehdottoman oikeita johtopäätöksiä. Tulis tutkimuksetkin paljon halvemmaksi.T. äiti jonka esikoinen lopetti itse tissin syönnin 8 kk ikäisenä ja kuopus vieroitettiin 1v3kk ikäisenä

Eikö jokainen tiedä sen faktan, että KAIKKI muu syötävä/juotava paitsi vesi aiheuttaa happohyökkäyksen, ihan riippumatta sokereista ja muista. Jos siis lapsi roikkuu tissillä vähän väliä päivin öin, niin hampaat saa jatkuvasti happohyökkäyksiä. Jos suussa on kariesbakteeri, niin happohyökkäykset altistavat reikiintymiselle.Me ollaan muistaakseni opeteltu noi happohyökkäysjutut jo ala-asteella, ettekö te muut ole? :)


Pikkuhiljaa vaan vähennettiin imetyskertoja. Viimeiseksi jätettiin iltauni-imetys.Vähittäinen lopetus oli omille rinnoillekin mukavaa ja lempeää. Maidontuotanto väheni pikkuhiljaa.Ei kyllä kannata mun mielestä turhan aikaisin lopettaa imetystä tuosta syystä, että myöhemmin olis vaikeaa vierottaa!!! Etenkin jos on perheessä myös isi, joka voi autella. Ja vauvalle uniriepu (äidiltä tuoksuva t-paita) käyttöön! Se kandee imetellessäkin pitää äidin ja vauvan välissä.

Mutta miksi pitäisi? Miksi ihmeessä? Äidinmaito on alle vuoden ikäiselle sitä parasta ruokaa ja juomaa samassa paketissa. Miksi siitä pitäisi luopua ja antaa jotain KORVIKETTA, joka yrittää korvata aidon? Ja mikä siitä tuttipullolla annettavasta korvikkeesta tekee ns. hyväksyttävämmän ap:n silmissä kuin aidon tavaran aidosta lähteestä?Olet ap tosi yksinkertainen.Rintamaidon sokeri ei muuten reikiinnytä hampaita, sillä se ei ole sopivaa ravintoa kariesbakteerille. Imetetyn lapsen hampaiden reikiintyminen johtuu siis ihan jostan muusta.t. äiti joka imetti vuoden ja antoi lapsen itse päättää, milloin imetys loppuu. Vieroitettu ei.

puolesta ja vastaan. Ei mitään selvää näyttöä ole siitä, että se aiheuttaisi reikiä. Ja fakta kuitenkin on, että sellaisissa alkuperäiskulttuureissa missä imetetään pitkään, lapsilla ei ole lainkaan reikiä. Eli eiköhän se perimmäinen syy lasten hampaiden reikiintymiseen löydy jostain ihan muualta kuin imetyksestä.

että ap:n otsikossaan esittämä väite on täyttä puppua. Lastaan herkällä korvalla kuunteleva äiti tietää kyllä kuinka pitkään tätä on tarpeen imettää.

Vierailija:

Lainaus:


Lapsen voi ihan hyvin vierottaa 6-8 kk ikäisenä ja se on helpompaa, kuin isomman vierottaminen.T: 9 kk iässä imetyksen lopetus ja sujui sekä äidin että lapsen puolelta erittäin hyvin
Enkä tajua miksi ihmeessä vierottaisin vauvan 6-8kk iässä? Se nyt vaan on tyhmintä mitä voi tehdä imetyksen suhteen. Just kun alun vaikeudet on ohi ja imetys tosi helppoa pitäisi alkaa raahata korvikkeita kaupasta?! Juu, onhan se itsekästäkin jos sen niin haluaa ajatella.T.1v1kk iässä imetyksen lopetus ja sujui sekä äidin että lapsen puolelta erittäin hyvin

se on emäksistä, reikiä aiheuttaa hapan. maidon sokeri on laktoosia ja reikiä aiheuttavien karies-bakteerien ruokaa on ruokosokeri, eli se meidän tutema normaali sokeri

No, kyllähän sinä jo paljon tiedätkin, kun sinulla on jo sentään yksi lapsi. Voin kertoa, että vaikka sinä jäitkin koulluun imetyksen ihanuuteen ja imetit lastasi huikeat yhdeksän kuukautta, ei kaikille äideille käy niin. Ja muuten, jos lapsi ei kerran jää " koukkuun" vaan äiti - niin meinaatko, että äiti siis vieroittaa itsensä tuosta riippuvuudesta tuolloin vauvan ollessa puolivuotias? Ei nimittäin tarvita mitään vieroittamista, jos vauva kerran ei vaan kerrassaan halua mitään rintaa enää. Äiti se vaan haluaa imettää! No, kuinka olet nyt pärjännyt, kun oma lapsesi tuli vieroitettua? Oletko juossut pitkin perhekerhoja imettelemässä muiden lapsia, kun kerran olet sitä mieltä omakohtaisesti kokeneena äitinä, että äidit siihen jäävät koukkuun. Aika hullua! Kuvitelkaa, hih!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat