Vierailija

Nyt on suru puserossa. :(Elämäntilanne muuttuu ja meidän on pakko luopua kodista, jota on viisi vuotta rempattu rakkaudella. Paljon on tehty, mutta paljon on myös tekemättä tai kesken.Kumpi on viisampaa -->Myydä talo tässä kunnossa kuin se nyt on eli remontteja kesken (mm.sauna ja kylppäri) vai tehdä niin paljon kuin mahdollista, loppuun ja myydä sitten. Asuintiloissa toki laittaisimme ennen myyntiä kaikki listat paikoilleen jne. mutta olisikohan järkevintä jättää esim. sauna ja kylppäri laittamatta loppuun? Jos vaikka me rempataan se liian oman näköiseksi? Piha on pahasti kesken. Kannattaako se laittaa kuntoon vai vaan siistiksi?Se, että remppoja kesken, luonnollisesti huomioitaisiin hinnassa.Auttakee mammat! Tarviin nyt viisaita neuvoja.

Kommentit (11)

Turhaa stressiä vaan jos pitäisi nopeasti tehdä valmista. En usko että keskeneräinen remontti kauheasti peljästyttää ostajia, ja ne jotka pelästyttää niin niille ei sitten talo muutoinkaan kolahda. Melkein kaikki sitäpaitsi nykyään remppaavat juuri ostamaansa taloa, harva kai sellaista onnistuu löytämään joka on justiinsa omannäköinen.Kaikki ylimääräinen stressi pois, jos on pakko myydä niin on pakko myydä. Kyllä asiat järjestyy ja uudet unelmat vielä täyttyy!Tsemppiä!

Otamme vastuun yhden läheisen ihmisen asioista. Tämä tarkoittaa sitä, että joudumme muuttamaan lähemmäs tätä ihmistä. Päädyimme tähän, koska kyseinen ihminen on meille hyvin rakas ja auttanut aiemmin meitä aivan kaikessa. Taloasia on tavallaan tässä jutussa tosi pieni asia, mutta kuitenkin ihan valtaisa. Me ollaan rempattu taloa tosi hitaasti, koska ollaan ajateltu, että tässä sitä elellään koko loppuelämä, eikä ole kiire minnekään.Päätöksen tekeminen oli toisaalta tosi helppo, mutta toisaalta tämä on kyllä ihan hitsin vaikea juttu. Samalla kuitenkin tuntuu, että miten voin olla niin pallopää, että suren taloa, kun on läheinen tosi avun tarpeessa. Surettaa silti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mutta uskon, että monelle se voi myös olla kynnyskysmys. Joten kokeilkaa ihmeessä myyntiä, jos ei onnistu niin sitten vaan remontti loppuun.Mulla harmittaa, kun ostimme juuri asunnon, jonka palvelutaloon muttaneet vanhukset olivat 'rempanneet myyntikuntoon'. Voi itkut. Ja remonttimieheni = isäni ja mieheni, eivät millään meinaa ymmrätää, miksi keittiön uudet kaakelit pitäisi poistaa. No siksi kun ovat ihan kamalat. Olemme aika hyvin päässeet kompromisseihin, mutta ensi kerralla koetan löytää jonkun remontoitavan pommin, jota käyn markkinoimaan miehelleni ;)

Ja tuo toinen ajatus = asunnon laitto vuokralle on minusta erittäin varteenotettava! Ensin vaan viimeistelisitte halvalla.

puoleen ja toiseen.Vuokraaminen... hmmm... saattaisi ehkä onnistua. Toisaalta, jos ei saa hyviä vuokralaisia, tulee siitä riesa. Kokemusta on.Täytyy nyt ainain pinnistellä nuo listat paikoilleen ja siistiä piha. Sitten tuumaustauko.

Ensiksikin, remontoitava talo karsii ostajia tosi paljon. harva haluaa lakaa tehdä märkätilaremonttia uuteen kotiinsa. Tai ainakin se pudottaa hintaa, siitä on niin paljon vaivaa, että pelkkien remonttikulujen suuruinen hinnanalennus tuskn riittää.Toiseksi (liittyy ensimmäiseen) yksi tapa tehdä bisnestä taloilla on juuri se,että ostaa remontoitavan halvalla ja fiksaa sen ja myy kalliilla. Se hyötyjä voitte olla te tai sitten se on joku muu ja joudutte myymään edullisesti.Eli jos vain on mahdollista, remontoikaa neutraaliksi ja peruslaatuisilla materiaaleilla. Ei halpista, mutta ei mitään superkallista.

osti aikanaan avioeron takia myynnissä olleen puolivalmiin talon. PIha oli valmis (noo, lähes hehtaari nurmikolla...) ja ulkopuolelta näytti valmiilta, mutta sisällä kaikki tekemättä. Ja hyvä talo siitä tuli.Kyllä sen joku varmaan ostaa keskeneräisenäkin.

paitsi siinä tapauksessa, että pystytte itse tai hyvin edullisesti tekemään nuo remontit loppuun (näin voisitte hyötyä rahallisesti)ostajalle kivempi laitattaa pinnat omannäköisikseen ja toisaalta keskeneräisestä näkee paremmin mitä on ostamassa (remontoiduista jotkut epäilevät kosteuserityksiä jne.)ja pihan vain siistitte

Periaatteessa me saatais sukulaisvoimin torppa aika pitkälle rempattua. Ongelma on vaan se, että meillä ei ole aikaa.Miten tämä elämä onkin tällaista? Me ollaan kyllä niin luuduttu tähän taloon, että ajastuskin myymisestä ärsyttää. Aina ei vaan näköjään voi elää sitä unelmaansa. No, uudet unelmat odottaa.Ehkä se tosiaan on viisampaa jättää tekemättä tuo kylppäri. Näkeepähän kaikki mitä se on syönyt.

peittelystä kun on kylppäri justiinsa ennen myyntiä rempattu. Piha siihen kuntoon, että näyttää mukavalta ja sellaiselta, että siinä voi jo kesäiltoja istuskella. Jos ei mene kaupaksi niin sitten remppa valmiiksi ja uusi yritys. Jos on raskas elämäntilanne muutenkin niin ei kannata viimeisiä voimavarojaan käyttää remppaan! Jaksamista teille.

Ja muuttaa itse myös vuokralle/sairastuneen ystävän luokse. Ihan hulluja ideoita? Palaisitte sitten joskus takaisin kun ystävä voi paremmin. Tietysti jos lapset jo kouluiässä, se voi olla vaikeaa...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat