Seuraa 

Tytöllä (9 kk) todettiin infektioastma kahden melko pahan hengenahdistuskohtauksen jälkeen (olimme sairaalassa). Tyttö atoopikko ja maitoallerginen (myös muutama ruoka-allergia). Saatiin kotiin Babyhaler-laite ja nyt opetellaan sen käyttöä. Tämä koko astma-asia on meille uusi ja tietysti jollain tavalla myös järkytti sen toteaminen, vaikkakaan se ei yllätyksenä tullut. No, hyvä että on ainakin lääkkeet joilla ennaltaehkäistä. Miten muilla infektioastman lapsilla " normaali" arki sujuu? Vältättekö kauppakeskuksia, sukujuhlia yms. kuin ruttoa :)? Olemme liikkuvainen perhe, joten sisäännauliutuminen olisi katastrofi, vaikka tietysti vältämme perheitä, joissa sairaita lapsia yms. Miten kotinne on muuttunut astman myötä, tarkoitan lähinnä siivousta, vuodevaatteiden tuuletus, hajusteet, kukat yms.? Onko lääkitys pitänyt oireet (esim. flunssat) loitolla, vai oletteko kuitenkin joutuneet esim. sairaalaan asti höyryille vai onko flunssa tullut lievempänä, jolloin on selvitty kotihoidolla?Vaikka syyllisiä tähän ei varmaan löydy niin tulipa mieleen, että olisikohan astman puhkeaminen voitu välttää, jos olisi pystytty välttämään allergisoivia ruoka-aineita täysin. Tämä on jossittelua ja äidin huonoa omaatuntia, mutta tulipa mieleen sellainenkin asia .... Kiva jos joku ehtii vastailla omia kokemuksiaan pienen astmalapsen vanhempana.

Kommentit (3)

Hoitava lääke on meillä pitänyt flunssa pois tai ainakin pitänyt ne niin lievinä, että olemme hyvin pärjänneet kotona.Meidän elämässä ei mikään ole muuttunut ainakaan huonommaksi. Ennen lääkityksen alkamista lapsi sairasti lähes jatkuvasti ja nyt ei juuri koskaan.Kovia pakkasia joudumme välttämään ja emme tietenkään ehdoin tahdoin flunssaseen kyläpaikkaan mene. Muuten liikumme aivan normaalisti.

vastauksesta! Olisin halunnut vielä kysyä, miten huomaat, että lapsi oireilee huonepölylle? Onko ahdistus jotenkin jatkuvampaa jos ei ole hetkeen siivottu tms?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä on kolme astmaatikkoa, joilla kaikilla ensimmäiset oireet ovat tulleet infektioiden yhteydessä, mutta myöhemmin myös muita kohtauksia laukaisevia tekijöitä on selvinnyt.Meillä ei olla jääty kotiin. Toki vältetään flunssaisia tuttavia, mutta kuitenkin tervettä järkeä käyttäen. Kaupoissa yms. käydään koko perheellä tai toinen vanhempi käy vaihtelevasti. Ihan kuten ennen lasten astma diagnooseja.Allergia/astmasaneeraukseen varmaan vaikuttaa paljon se, oireileeko lapsi huonepölylle tms. Meillä oireilee, joten olemme joutuneet tekemään paljon muutoksia: mm. mattojen ja petivaatteiden materiaalit, siivoustapa ja -tiheys yms..Meillä lääkitysten myötä ahdistusten voimakkuus on helpottanut, toki avaavaa käytetään reilusti, jos lievääkin ahdistusta alkaa tulla, ettei pääsisi pahaksi. Hoitavan lääkkeen kanssa on sopivaa annostusta jouduttu hakemaan, mutta ajan kanssa sekin on löytynyt.Hattara ja kolme astmaatikkoa (esikoinen sai dg:n n.4v iässä, keskimmäinen reilu vuosikkaana ja kuopus alle vuosikkaana)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat