Missä voi opiskella toimittajaksi?

Vierailija

Mitä täytyy opiskella että pääsee lehden toimittajaksi?

Kirjoittaminen on lähellä sydäntä, miksi en siis tekisi sitä työkseni=)

Kommentit (12)

Vierailija

Helsingin yliopistossa viestintä on hyvin teoreettista, eikä missään nimessä suoranaisesti valmista toimittajan työhön. Suurin osa toimittajista on opiskellut jotakin oppiainetta yliopistossa, ei suinkaan välttämättä viestintää tai tiedotusoppia. Hyvin yleisiä ovat muut valtiotieteet viestinnän ohella (erityisesti sosiologia, käytännöllinen filosofia, politiikan toimittajilla poliittinen historia ja valtio-oppi) sekä humanistiset aineet (erit. suomen kieli).Ammattikorkeakoulututkintoihin suhtautuisin varauksella. Tärkeintä toimittajan työssä on kuitenkin itse työnäytteet, ei se, mitä olet opiskellut. Siitä kukaan ei loppupeleissä ole juuri kiinnostunut, kun tärkeintä on kuitenkin se, että saat tehtailtua kiinnostavia juttuja.

Vierailija

Joko Tampereelle opiskelemaan tiedotusoppia, Jyväskylään journalistiikkaa tai Helsinkiin viestintää. Niistä kun valmistut, työpaikka on melko lailla taattu. Kansanopistovuosi kannattaa vain, jos haluaa sieltä pohjia yliopistoon.

Ammattikorkeakoulun medianomeista on ylitarjontaa, heistä tosin ei toimittajia tulekaan samalla lailla automaattisesti, vaan he työllistyvät muihin viestintätehtäviin.

Tärkeintä toimittajaksi pääsysä on kuitenkin jutunkirjoitustaito - ja se on ihan eri asia kuin aineenkirjoitustaito. Kuka tahansa voi ryhtyä Suomessa toimittajaksi noin periaatteessa, niin kuin monelle muullekin alalle, mutta yliopistokoulutus takaa varmennin työn. Sieltä kun saa sitä työssä tärkeää yleissivistystä.

Vierailija

Oikeat vaihtoehdot ovat Tampereen yliopiston toimittajakoulutus , Helsingin valt. tieteellisen viestinnän linja tai jokin muu humanistinen tai yht. kuntatieteellinen tutkinto ( maisterin tutkinto).On myös epäpäteviä, mutta yleensä ovat opiskelleet yliopistossa tai ovat muutoin poikkeuksellisen lahjakkaita ja omaavat hyvän yleissivistyksen. Siihen ei riitä mitkään " pidän kirjoittamisesta" -meriitit.T: realisti

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat