Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Jos ottaisin 17v tytöt olemaan kesällä 5 vkoa ekaluokkalaisen kanssa päivittäin klo 9-15 niin mitä olette moisesta kesätyöstä maksaneet. Ja mitenkäs verot yms pitää hoitaa tai ns. työnantajamaksut?Työhön ei kuuluisi muuta kuin lapsen kanssa puuhailu ja ruuan lämmittäminen (laitto korkeintaa tyyliin perunoiden keitto). Ruoka hoitsulle luontaisetuna ja jos kävisivät retkeilemässä tms maksaisin molempien pääsyliput vaikka Korkeasaareen. Esim imuroinnista kerran viikossa ajattelin tarjota erikorvausta perusliksan päälle.

Kommentit (3)

Minulla oli kotona lapsenvahti kaksi vuotta. Laitoin työpaikan avoimeksi työvoimatoimistoon ja oli varaa valita. Palkkaa maksoin yksityisen hoidon tuen + 85 euroa sekä lounaan ja välipalat luontoietuina. Kunta siis maksoi suurimman osan lapsenvahdin palkasta. Itse maksoin koko palkasta verot ja sotumaksut. Verot ja sotut saa helpolla maksettua netin lomakkeilla ja eläkemaksut ja ohjeet saa myös netistä. Kaikkiaan hoitomaksuni jäi pienemmäksi kuin jos olisin vienyt kaksi lasta hoitoon ja yhden koululaisen iltapäiväkerhoon. Eikä ollut paineita aamuherätyksestä ja kiukkuisista aamuista. Suosittelen ehdottomasti.

15-vuotiaalle tytölle 7-vuotiaan hoitamisesta 22 euroa päivä. Työaika 7 tuntia. Lisäksi sai ruuan ja korvasin matkakulut. Tämä siis tietysti pimeänä. Oli hoitamassa 2 viikkoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tilda:

Lainaus:


15-vuotiaalle tytölle 7-vuotiaan hoitamisesta 22 euroa päivä. Työaika 7 tuntia. Lisäksi sai ruuan ja korvasin matkakulut. Tämä siis tietysti pimeänä. Oli hoitamassa 2 viikkoa.
15-vuotiaalla on tuskin niin paljon muita ansiotuloja, että hänen pitäisi maksaa veroja palkastaan. Hänelle ei ole siis mitään hyötyä siitä, että maksoit palkan pimeästi.Jos olisit hoitanut homman laillisesti, olisit saanut vähentää kaikki maksamasi sivukulut kotitalousvähennyksenä suoraan veroista. Lisäksi olisit saanut vielä vähentää osan hoitajalle maksamastasi palkasta omista veroistasi. Monesti siis tuollaisessa tapauksessa homman teettäminen pimeästi tulee itse asiassa työnantajalle kalliimmaksi kuin homman hoitaminen laillisesti. Ja laillisessa hommassa on aina se hyvä puoli, että jos jotain sattuu, niin myös kaikki vastuukysymykset ym. ovat selviä toisin kuin pimeässä työssä.Sellainen varaus tuossa kustannuspuolessa tosin on, että kotitalousvähennyksessä on 100 euron omavastuuosuus. Jos ei ole mitään muuta kotitalousvähennykseen kelpaavaa, niin noin lyhyellä työajalla ja pienellä palkalla pimeä työ voi vielä juuri olla työntantajalle taloudellisesti kannattavaa.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat