Seuraa 

Voiko vilja ja maitoallergia aiheuttaa korvatulehduskierteen? Siis voiko korvatulehdukset ja kovat kuumeet johtua kyseisistä allergioista?

Kommentit (6)

kyllä ehdottomasti voi. Omassa perheessä on kokemusta. Maitotuotteet aiheuttavat yleensäkin liman erityksen lisääntymistä suussa ja nielussa ja allergisellahan tämä ei ole hyvä juttu, sillä nämä limat " menevät" helposti nielun kautta korviin.Ehdottaisin maitotuotteiden pois jättämistä joksikin aikaa jos korvatulehduskierre päällä. Isommilla lapsilla myös sokeriset juomat (esim. limut) aiheuttavat myös samaa. Samoin vehnä on hyvin allergisoiva ja voi aiheuttaa samantyyppistä limanerityksen lisääntymistä.

Meillä poika oli pienempänä allerginen juuri maidolle ja kaikille muille viljoille , paitsi kauralle ja korvatulehduskierteestä meilläkin kärsittiin. kaura oli siis ainut vilja josta ei oireita tullut.

Meillä eismmäinen korvatulehdus oli 2kk iässä. Jouduttiin siirtymään korvikkeelle jo 6 vkon iässä. Siitä asti ollut kamalaa ripulia ja itkua ja korvatulehduksia. 5 kk iässä liimakorvat putkitettiin. Lisäksi korvatulehdusten seurana keukoputken tulehdus. Saatiin avaavaa lääkettä kun oltiin tukossa. Aina kun otin puheeksi vosiko olla maitoallergia, vastauksesksi sain ettei ole iho-oireita. Vihdoin vuoden iässä olin oikealla lääkärillä käymässä pyytämässä tutkimuksia maidon vuoksi. Hän ei edes tutkinut vaan sanoi heti meidän sairaskertomusten perusteella että maito heti pois. Pisaraakaan ei! Sitten sanoi että laittaa astmakokeisiin. Epäili että pojalla on astma. ( eipä tullut mulle mieleen) Ja tutkimustulokset osoittivat että meillä on paha tulehdus keuhkoissa ja astma... Ollaan oltu joulusta asti ilman maitoa. Ei enää ole itkuja, peppu on ollut hyvä ja kakka normaalia. Nyt on toi astma vaan edellleen parantumatta tulehduksesta..Viime viikolla poika salaa nuoli isin jugurttipurkkia ja sai kamalan ripulin ja hengen ahdistuksen sekä verta vuosi takapuolesta muutaman päivän... Nyt siis maito reagoi erittäin helposti. Että Vastaus on kyllä mielestäni allergia, korvatkierre ja astma voivat olla yhteydessä toisiinsa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sellaista muistan jostain lukeneeni että allergisella kehon puolustuskyky menee täysin sen " pahiksen" kanssa taistelemiseen (mistä siis tulee kaikki allergiaoireet nähtäväksi) joten puolustuskykyä ei riitä sitten tavallista flunssapöpöä vastaan niin paljoa. Ja korvatulehdushan on useimmiten seurausta nuhaflunssasta josta se pöpö on kaivanut tiensä korviin.Meillä maitoallerginen vauva (pian 7kk) ja pari viikkoa sitten sairastettiin ensimmäinen korvatulehdus. Esikoisella oli kunnon korvatulehduskierre (n.7 puolen vuoden aikana, jonka jälkeen laitettiin putket mihin kierre onneksi päättyikin). Allergioista en esikoisen kohdilta tiedä.

siis kun poju sairasti jatkuvasti korvatulehduksia ja aina oli räkäinen. Jostain olen kuullut,että allergiset olisivat herkempiä tauteihin,tiedä sitten onko totta. Viime syyskuussa tehty kitarisaleikkaus katkaisi meidän kierteen:D

on 3 lasta, joista viimeisin on hyvin allerginen. Ja hän on myös lapsista ainoa, joka on jatkuvista korvatulehduksista kärsinyt. Kaksi muuta lasta eivät ole ikinä korvatulehdusta sairastaneet.

Uskon, että joku yhteys allergioilla ja tulehduksilla on, kehon vastustuskyky on heikompi tms.

Muistan joskus lukeneeni amerikkalaisesta ja saksalaisesta tutkimuksista joissa molemmissa oli löydetty syy-seuraussuhde maitoallergialle ja korvatulehduskierteelle.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat