Seuraa 

Olisin ihan tiedustellu et annatteko minkäverran eineksiä teidän 1,5v taaperoillenne? esim italianpataa tms? ja sit vielä et onko kellään tietoo mikä ois sopiva suolapitoisuus tuollaiselle pienelle? onko esim 0,7% liikaa? tai mistähän tuon vois selvittää?Aurinkoa päiväänne!

Kommentit (5)

Esimerkiksi eilen Saarioisten liha-perunasoselaatikkoa. Suolaahan niissä on, mutta tärkeämpänä pidän ettei lapsi saa arominvahventeita, hiivauutetta ja muita ikäviä lisäaineita. Alle prosentin jos on suolaa, niin annan silloin kun en ehdi/jaksa tehdä muuta ruokaa tai aikuisille on jotain mausteista. Poika siis 1 v 5 1/2 kk

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yli 1-vuotias voi syödä samaa ruokaa muun perheen kanssa. Ruuan olisi hyvä ollla vähäsuolaista, kuten suositellaan myös aikuisilla. Vähäsuolainen tarkoittaa eriasioita eri elintarvikkeiden kohdalla. Taaperon kohdalla kannattaa vältää runsaasti suolaa sisältäviä tuotteita, kuten makkaroita, juustoja ja selvästi suolaisia tuotteita. Mitään suolarajaa on vaikea antaa, koska se riippuu tuotteesta. Leivässä vähäsuolaisuuden raja on 0.7 %, juustoissa muistaakseni 1 %. Valmisruuissa kannattaa valita tuotteita, joissa on alle 1 %. Mitä vähemmän sen parempi, niin aikuisille kuin lapsillekin.

Eineksiä voi hyvin antaa välillä, mutta en suosittele päivittän. Eineksien suolapitoisuudet vaihtelevat aika paljon. Perusmakaronilaatikossa suolaan on aika kohtuullisesti vrt

itsevalmistettuun. Riippuu toki omasta ruuanvalmistustavasta.

Aromivahvenne (natriumglutamaatti) nimensä mukaan vahvistaa makuja. Sitä on lähes joka paikassa (liemivalmisteissa, kastikeissa, makkaroissa ect.). Olemme varsin tottuneet sen makuun ja tuote saatta tuntua mauttomalta ilman sitä. Jotkut voivat saada natriumglutamaatista allergisenreaktion, mutta sinäänäs se ei ole terveydelle vaarallista. Toki lisäaineiden syöminen on aika turhaa.Jos sinua mietityttää eineksien suola ja lisäaineet, miksi et tarjoa lapsellesi lasten purkkiruokia, silloin kun ei itsetehtyä tuokaa ole tarjolla? Ne ovat kuitenkin tutkittuja ja terveellisiä vaihtoehtoja.Tämä tuli näin nopeasti mieleen.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat