Seuraa 

Meidän 2-vuotias tyttäremme on jatkuvaan sairaana. Viikko päiväkodissa ja viikko kipeänä, ensin menee nenä tukkoon ja sitten nostaa kuumeen. Toisinaan nuhaa tule enemmänkin ja joskus jopa yskää. Vasta viimeviikolla oli kuumeessa ja käytiin loppuviikosta lääkärissä, koska epäilin korvia, kun ei ollut kunnolla yskää eikä nuhaa, mutta mitään ei löytynyt!Meinasin maanantaina soittaa lääkäriin ja pyytää, että ottaisivat labrakokeita.Onko jollakin omakohtaisia kokemuksia lapsen ainaisesta sairastamisesta?Mitä tämä voisi olla?

Kommentit (7)

päivähoidon(9kk).olin parin viikon välein pois töistä kun oli kaiken laista kuumetta nuhaa,yskää.kävimme muutaman kerran lastenklinikallakin kun poika sai kuumekouristus kohtauksen.viimeisemmäksi pojalla oli kesäkuussa 2005 kurkunpäätulehdus jolloin olimme taas sairaalassa 3pvä!! mutta sen jälkeen sairastelut ovat vähentyneet.

eli ensimmäinen vuosi hoidon aloituksesta oli vaikeimmat

nyt poika on 2v8kk ja tänä talvena on sairastanut yhden nuhakuumeen

poika ei edes saanut vatsatautia minkä me miehen kanssa sairastimme molemmat!lohdutuksen sanat sinulle,kyllä se aikanaan helpottaa!!mukavaa kevättä teille!

Vauvana sairastui esim. joka kerta, jos joutui olemaan päivänkin erossa äidistä, hiukan vanhempana sairastui aina, kun oli paljon vieraita kylässä pidemmän aikaa ja nykyisin sairastuu aina herkästi, jos arkirutiinit menevät liian sekaisin. Siis samoja syitä kuin aikuisillakin, eli stressi heikentää vastustuskykyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meidän tyttömme, nyt 2v 5kk, sairasti koko viime syksyn, lähinnä oli yskää ja välillä kuumetta. Itsenäisyyspäivän tienoilla kävimme Lastenklinikalla korkean kuumeen ja ilkeän kuuloisen yskän takia, mutta mitään vikaa ei löytynyt. Joululomalla sitten iski (virus)keuhkokuume ja korvatulehdus, mutta sen jälkeen (kop-kop) tyttö on pysynyt terveenä.Pari-kolmevuotiaat sairastavat yleensäkin aika paljon. Tämä on sitä ns. tautikouluaikaa, jolloin haetaan tuntumaa pöpöihin. Kun kerran saa flunssan ja vastustuskyky pääsee laskemaan, pöpöt tarttuvat sitten herkemmin. Mulla itsellänikin on näin: jos saan syys-lokakuussa kunnon flunssan, sairastan koko syksyn. Jos pysyn kuun vaihteen terveenä, odotettavissa on flunssattomia aikoja.

eli toki allergiat pitää hoitaa jos oireita on, mutta ei niiden huolellinen hoito ole tavallista sairastelua lopettanut ainakaan meillä. Kummatkin lapset ovat olleet täysin maidottomalla ym. ruokavalioilla pari vuotta, ja silti ovat sairastaneet samaan malliin. Suurin syyllinen minusta on kyllä toisten lasten seura: meidän pojan sairastelu alkoi tasan siitä, kun aloitettiin perhekerhossa käynti kun hän oli 1v. Ainakin kerran kuussa, n. 3 päivää kerhossa käynnin jälkeen tuli jokin tauti koko talven ajan. Kesäksi rauhoittui, ja seuraavana syksynä taas uudestaan. Sama juttu perhepäivähoidossa ja isompien kerhossa, ja nyt päiväkodissa ollessa. Nyt pojalla on ikää 5v, ruoka-allergiat ovat parantuneet, säännöllinen astmalääkitys käynnissä. Syksystä lähtien on sairastanut n. 9 flunssaa, pari korvatulehdusta ja kurkunpääntulehdusta. Eilen oli kitarisaleikkauksessa ja liimakorva putkitettiin, toivottavasti auttaisi sairasteluun. Mutta 5v poikaa ei voisi pitää enää vain kotonakaan, kaipaa kovasti kavereita, ja ensi vuonna menee jo eskariin." Melkein kaikille" ruuille allerginen pikkusisko ei ehkä ole niin herkkä taudeille, sillä vaikka molemmat ovat päiväkodissa, isompi saa taudin aina ensin ja se tarttuu sitten pienempään. Mutta tänä vuonna tytön 2,5v flunssat ovat alkaneet mennä korviin, tulehduksia taitaa olla 5. menossa. Viime vuonna sairasti flunssat lievemmin. Eli meillä näyttää siltä, että astmataipumus ehkä tekee herkemmäksi taudeille kuin ruoka-allergiat.

1v 7kk pojallamme sama juttu. tuntuu, että koko ajan on nuha, yskä ja usein tulee kuumettakin, tarhasta tarttuu vähän väliä joku pöpö. tähän saakka, onneksi, ei ole tarvinnut kuitenkaan lääkekuureja vaan on mennyt ohi ihan itsestään, lääkärissä on käytetty aina silloin tällöin, oman mielenrauhan vuoksi.hannalta halusin kysyä tuosta maidottomasta ruokavaliosta (kunhan saan käsiin mainitsemasi kirjan, luen sen)...siis: miten lasten kalsiumin saanti turvataan, annetaanko kalkkitabletteja vai syödäänkö niin monipuolista ruokaa, että tarvittava kalsiumi saadaan siitä?

Ja tytöllä (taas) korvatulehdus, jota epäilinkin. Tuohon limaisuuteen sen verran että nimenomaan meillä tätä nuhaa ja yskää on todella harvoin. Nyttenkin kun perjantaina nosti kuumeen, oli nenä tukossa, mutta lauantain jälkeen ei enää mitään nuhaa tahi yskää ole ollut.Myös allergiatestit otettiin. Olen kiinnittänyt huomiota nyt parina päivänä huomiota että miten tyttö on niin " oudon" näköinen, mutta hällähän onkin yläluomet vähän turvoksissa, joten jotain allergiaa taustalla nyt on. Myös kuivakka iho aina näin talvisin on ollut ja nyt se oli mahan ja selän alueelta kauttaaltaan sellaista pientä syheröä, siihen saatiin hydrokortisonia. + nestemäistä allergialääkettä tuli, antibiootin ja maitohappobakteerien ohella!Parin viikon päästä sitten selviää, että mitä on...

Irti tulehduskierteestä. Kirjoittaja on Rauli Mäkelä. Kävimme hänen vastaanotollaan ja hän määräsi tyttärellemme maidottoman ruokavalion. Lehmänmaito aiheuttaa juuri limaisuutta lapsille. Ruokavaliota on noudatettu jo 4 kk ja kertaakaan ei ole nenä vuotanut sen jälkeen. Voin siis suositella.

Lisäksi kannattaa muutenkin panostaa ruokavalioon ja syödä esim. Gefilus-kapseleita päivittäin jotta vastustuskyky lisääntyisi.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat