Seuraa 

Nyt tarvitaan kengät, joissa ehdottomasti oltava tukea/korotusta jalkaholvin kohdalla. Eli keskellä jalkaa sisäsyrjässä... Hyviä ja laadukkaita kenkämerkkejä on tiedossa, mutta mielestäni niissä ei tuo jalkaholvin tuki ole riittävä. Pojalla ollut käytössä mm. eccoa, vikingiä, kavatia ja timberlandia, näissä ainoastaan eccot ovat mielestäni tukeneet tuota kohtaa.Antakaahan vinkkejä edellämainituin perustein, kiitos! Tietäis paremmin mihin kauppaan suuntaa ekaks... esim. onkohan superfitin kengissä hyvä jalkaholvintuki?Ja selvennän vielä, että pojalla toisessa jalassa olematon tuo holvi + nilkka painuu sisään päin. Ja kyseessä 4v. vesseli, jonka kengän koko noin 28.

Kommentit (9)

Aika mielenkiintoiselta kuulostaa nuo jutut. Jostain syystä en osaa luottaa tuohon fysioterapeutin lausuntoon vaan jos lapsella on oikeasti jotain pahasti vikaa, niin veisin lapsen itse yksityiselle ortopedille, joka saisi asian katsoa (oman poikani käytin varmaan joskus 3-4 v iässä ja erittäin hyvä ortopedi sanoi, että noita tukipohjallisia yms. on määrätty iät ajat, mutta tulokset ovat aika mielenkiintoisia... eli ne jalat jotka niillä paranee mitä suurimmalla todennäköisyydellä paranisi ihan normaaleilla hyvillä kengillä. Joissain tapauksissa siis voisi sanoa, että lapsia kiusataan tukipohjallisilla ihan turhaan. Tietysti jos lapsella on oikeasti jotain vikaa, niin luultavasti sitten tukipohjalliset ihan tarvitaan eikä tuommoisella kengän pohjan muotoilulla (sehän pitäisi osua lapsen jalkaan juuri oikeaan kohtaan) varmaan sellaisiin tuloksiin päästäisi.Davis on lopetettu, mutta niitä on edelleen joissain paikoissa myynnissä. Samantapaisia esim. nilkkaan asti tulevia sandaaleita löytyy nykyään Richteriltä.Mikäli tarttet hyvän ortopedin tiedot, niin kysäise - ainakin itse uskoin tähän ortopediin täysin.

Tuo ortopedillä käynti ei ole tullut mieleenkään... Ihan tuohon fysiterapeuttiin luotin/luotan. Hän nimenomaan sanoi, ettei ole syytä olla huolissaan, että lihasten vahvistamisella ja oikeanlaisilla kengillä jalka korjaantuisi. Ja nimenomaan totesi, että tukipohjalliset ovat vanhemmille ja vaikeammille tapauksille. Eikös nämä ortopedit ole sitten jo leikkaushoitoa vaativille, vai??Ongelmanhan tästä tekee se, että poika joutuu kärsimään jalkasäryistä tuon sisälle painuvan nilkan takia. Samalla myös koko kehon asento vääristyy, kun jalka vääntää. Tästä syystä kengät, jotka nostaisivat holvia ja tukisivat nilkkaa oikeammanlaiseen asentoon olisivat ymmärtääkseni juurikin hyvät. Ja niistä lihasten kehittymisestä liittyen paljain jaloin kävelyyn.. Ymmärrän pontin, mutta ei varmaan toimi täysin, jos on ns. synnynnäinen vika. Meillä poika olisi aina ilman kenkiä, ja kesällä onkin. Luulisi siis jakapohjan ja -terän lihasten olevan erityisen hyvässä kunnossa =) Huoh... Taidan lähteä googlettamaan ortopediaa... Vinkkejä saa toki antaa, länsirannikolla toimivista varsinkin.Ja toki niitä vinkkejä meidän tarvetta vastaavista kengistä otetaan kiitollisuudella vastaan!! Naturinoja en ainakaan muista meillä päin myytävän, vaan pitääpä tarkastella sitäkin asiaa... Mikä mahtaa olla urheiluliikkeisä myytävien lenkkareiden ja tossujen laatu? Esim. merrell ja adidas?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tai ainakaan niissä kengissä mitä on meillä on tai ollut. Tuntuu että en ole sellaisia kaupassa nähnyt nykyisin. Osaisikohan teidän fysioterapeutti antaa vinkkejä?

ja sitten tarpeeksi jankattuani sain lähetteen ortopedille, joka totesi jalkojen olevan aivan normaalit ja luvan käyttää millaisia kenkiä tahansa, kunhan ovat lapselle mieluiset ja oikeankokoiset. Jos sait siis lähetteen suoraan fysioterapeutille, niin käsittääkseni heidän koulutuksensa (neuvolan väestä puhumattakaan) ei riitä jalan virheasentojen diagnosoimiseen.. Vai olenko aivan väärässä, oikaiskaahan? ;D

Niin, ja tarkoitukseni ei nyt ollut loukata ketään, vaan olen tässä jo pidempään ihmetellyt tuota tukevien kenkien hysteriaa. Ymmärrän ne täysin silloin, kun jalassa todella todetaan jokin tukemista vaativa piirre, mutta miksi turhaan ylitukea tervettä jalkaa, joka on ja pysyy terveenä, kunhan sen lihaksisto saa toimia ja vahvistua normaalilla tavalla, kuten kävellessä paljain jaloin.

Meillä ainakin on tepasteltu ja tullaan tepastelemaan varpaisillaan aina, kun se on mahdollista eli noin 10 tuntia päivässä.. :D

Nimittäin meille sanottiin, kun käytiin pojan lättäjalkoja näyttämässä, että ongelma nykypäivänä on juuri se, että jalkoja tuetaan liikaa.. Silloinhan jalan lihakset eivät joudu työskentelemään ja jalka laiskistuu.

Mä olen oppinut, että lasten kengissä (ehkä pätee "tervejalkaisiin"?) ei saa olla jalkaholvia tukevaa pohjaa eli pohjan tulisi olla suora. Tsekkasin meidän tytön kengät, aika monet...Vain ja ainoastaan yksissä Naturinon kengissä oli sisäsyrjässä tuki, aika selvä/korkea vielä. Eccot x 2, Superfit x 3, Melania, Kangaroos, Viking, Pippi, Tepsut x 2 ja Nokian kumpparit :) olivat ilman sisäsyrjän korotusta. Kannattaa käydä tutkailemassa Naturinon kenkiä ja ehkäpä konsultoida ortopediä tarkemman ohjeen saamiseksi. Toivottavasti hyvät kengät tai useatkin löytyvät!Davis tosiaan tekee tukevia kenkiä, mutta saakohan niitä enää Suomesta?

Joskus mun lapsuudessa kenkiin teetettiin sellaiset tukipohjalliset erikseen, tehdäänköhän niitä nykyään?

... 3-vuotis neuvolassa, siis vuosi sitten. Silloin saimme neuvolasta neuvoksi käyttää pojalla nilkkoja tukevia kenkiä. Tätä neuvoa olemme mielestäni noudattaneet. Nyt 4-v neuvolassa todettiin toisen jalan olevan kunnossa, mutta toinen mennyt pahemmaksi. Lähete fysioterapiaan, josta jumppaohjeita jalkaterän lihaksille, vahvistamaan varsinkin tuota holvikohtaa sekä ohjeet hankkia kengät, jotka nostavat oikean jalan holvia ja siten myös suoristavat nilkan asennon.

mutta mielestäni teidän tilanteessa olisi järkevintä ostaa ihan oikea tukikenkä siihen toiseen jalkaan (tai vaikka kumpaankin, mutta jos toiseen ei tarvita niin voimakasta tukea, niin ...)En nyt kyllä muista mistä niitä tukikenkiä oikein saa, mutta huhuile Melbaa, hänhän on ainakin yksi kenkäasiantuntija tällä palstalla ;)Sitten yksi tukikenkien valmistaja tai kenkämerkki on Davis, mutta en oikein ole varma onko oikeanlainen kenkä teidän tarpeisiin.Eli lähtisin ehkä netistä etsimään googlettamalla tai muuten ortopedisia tukikenkiä valmistavat tahot ja sitten heiltä tiedustelisin, mistä kenkiä saa, vai ovatko kenties (kuten uskon) mittatilaustyötä.salminakki

Meidän pojalla on myös jalkakipua ja vain toisessa jalassa, iltaisin. Johtunee juuri siitä, että lihakset ovat käytössä ahkerasti (samoinhan tulee kipua kehon muihinkin lihaksiin punttisalin jälkeen, ellei venyttele kunnolla ennen ja jälkeen treenin.. :D). Hieronta ja lämpöpussi auttaa kipuun, joskus annan särkylääkettä.

Mietin vielä tuota koko kehon vääristymistä.. että mistä niin huomaat tapahtuvan? Onko myös fysioterapeutti todennut tämän? Jos näin todella tapahtuu, niin asia olisi kyllä ehdottomasti syytä tarkistuttaa lastenlääkärillä, jotta ei synny kulumia kehon muihin niveliin/luuosiin.

Meidän pojalla siis on todella lättänät jalat (synnynnäiset ja perinnölliset).. Nilkatkin näyttävät vähän painuvan sisään, mutta kun hän varvistaa, niin jalka pysyy suorassa eli silloin hätää ei ole. Näin meidän ortopedi meitä opasti ja voit uskoa, että suuren suuri kivi putosi pois sydämeltäni silloin! :)

Mutta suosittelen siis menemään yksityiselle tai pyytämään lähetettä neuvolasta. Saat oikeanlaista tietoa ja opastusta teidän lapsen jalkojen tilasta.. :D

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat