Vierailija

Eli, miksi kaikkeen ruokaan tulee sipulia, oli se sitten italialaista, unkarilaista, suomalaista, ruotsalaista, kreikkalaista, espanjalaista, englantilaista...



Onko niin että sipuli tuo esiin muita makuja paremmin?

Kommentit (5)

- sipuli todellakin tuo makuja esiin. Siinä on niin sanottua umamia, joka on yksi ihmisen maistamista perusmauista (muita ovat karvas, suolainen ja makea). Umami on se sellainen tylppä taustamaku, jota keinotekoisesti aikaansaadaan natriumglutamaatilla, liemikuutioissa.



- sipuli pitää kuullottaa erikseen, ettei sipuli jää ruoassa rouskuvaksi ja synnytä makeaa sivumakua. Koska sipulin paistaminen erillisellä pannulla olisi työlästä ja teettäisi tiskiä, helpointa on aloittaa esim. kastikkeen tai padan teko sillä, että ensin kuullottaa sipulit ja sitten vasta lisää siihen muut emneet.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat