Seuraa 

Pulma. Olen todella rajulla lääkekuurilla enkä siksi voi imetttää. Huomenna olemme menossa paikkaan jossa en voi vauvalle lämittää korviketta. Ostin tänään tuttipullo termarin. Kuinka kauan äidinmaitokorvike säilyy hyvänä termarissa? Kuinka kauan lämmityksestä uskallan sitä vielä vauvalle antaa?Kommentit (9)

lapseni kummitäti teki siten, että keitti veden termariin, laittoi maitojauheen tuttipulloon, lisäsi veden sinne ja sekoitti nämä sitten keskenään kun syönnin aika tuli (tässä kannattaa kokeilla ensin mitta-asteikon kanssa, että mihin asti sitä vettä pitää laittaa ettei tule liian laihaa/voimakasta maitoseosta) - tietysti tuota valmista maitoa piti usein jäähdytellä esim. kylmän vesihanan alla. Toimi mielestäni aika loistavasti.


Lämpimässä ne pöpöt nimittäin lisääntyvät TODELLA vauhdikkaasti. Tunniksi korkeintaan!Jos välttämättä haluat valmista korviketta lämpimänä, niin AVAAMATTOMAN Tutteli- tai NAN-tetran voi tietysti paketoida hyvin vaikka pieneen kylmälaukkuun muun lämpöisen kanssa.Meillä on kuitenkin käytetty jonkun muun jo kertomaa menetelmää: jauhepurut (NAN) pulloon ja vesi termariin ja paikan päällä sitten sekoitetaan. Tarvittaessa voi ottaa kylmää vettä toiseen pulloon, jolloin saa sitten sekoitella varmasti heti sopivanlämpöisen coctailin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kysyin kerran itsekkin samaa asiaa tutultani jolla on jo monta lasta, eli kokemusta löytyy. ja nämä lapset ovat olleet korvikkeella, niin hän sanoi että 3 tuntia voi pitää turvallisesti. näin hän on toiminut ja terveitä lapsia ovat!!

en tietenkään mene sanomaan että pidä 3 tuntia ja kokeile, mutta näin kuulin!

kannattaa varmaan varmistaa asiaa neuvolasta tai terveysneuvonnasta...siis tämä tuttavani ei ole kyllä pitänyt maitoa missään termarissa vaan pullossa huoneenlämmössä..

Ja tuo tuttipullo termari on käsittääkseni lähinnä tarkoitettu pitämään maito kylmänä ettei pääse pilaantumaan.. Kai sitä voi käyttää lämpimänä pitämiseenkin??? Tietääkö kukaan?

Korvike säilyy lämmitettynä tunnin. Sen kauemmin ei kannata säilyttää, koska bakteerikasvu on sen jälkeen jo vaarallista. Olisiko kuitenkin jotenkin mahdollista lämmittää korvike siellä missä olette? Tai lämmittää edes vesi, jolloin voisit tehdä jauhekorviketta siellä?

oletko kokeillut syökö vauva huoneenlämpöistä korviketta?

ajattelin vain, että jos syö niin voithan ottaa korvikkeet mukaan niissä purkeissa avaamattomana ja sitten vasta laittaa pulloon kun tarve tulee!?

itse olen joskus tehnyt näin, jos ei ole ollut paikkaa missä lämmittää!

jos olette ulkona niin korvikkeet vaikka takin alle :)

Mitäpä jos säilyttäisit veden siellä termarissa lämpimänä ja sekoittaisit siellä paikan päällä jauheen siihen. Sitten ei ainakaan olisi säilymisongelmia ; )

ettei maitotuotteita saa säilyttää lämmitettyinä minkäänlaisissa termareissa. Esim. kaakaota ei saa siitä syystä valmistaa termospulloon. Bakteerikasvu on siis niin voimakasta maitopohjaisissa tuotteissa, ja ymmärtäisin että lämpötilan pysyminen " lämpimämpänä" pahentaa asiaa. Puhtaassa tuttipullossa lämmitettyä ja huoneenlämmössä jäähtynyttä maitoa olemme antaneet tunnin sisällä lämmityksestä, mutta sen jälkeen uusiksi. Näin neuvottiin ainakin 1½ vuotta sitten kun esikoinen siirtyi korvikemaitoon.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat