Seuraa 

Minulla on 2,5 vuotias poika joka kuorsaa tosi isosti. Vetää oikeen kunnolla kurkun kautta ja välillä on pitkiäkin hengitys katkoksia. Hänen yönsä on menny kokoajan vaan huonommaksi ja hän heräilee huutamaan, varmaan kun ei saa happea välillä. Olisiko kyseessä isot kita- tai nielurisat? Tehdäänkö tämän ikäisille leikkauksia? Aion kyllä selvittää ensi viikolla lääkärin kanssa asian mutta kysyn kuitenkin myös teiltä, vanhemmat, onko kokemusta tällaisesta?

Kommentit (3)

Poika 2,5 v kuorsasi pienestä asti. Kävimme yksityiselllä korvalääkärillä jatkuvien flunssien yms infektioiden takia, lääkäri ehdotti kitarisanpoistoa ja se kyllä kannatti, auttoi siis ainakin meillä. Poiston jälkeen lääkäri kertoi, että kitarisa oli suuri ja tulehtunut eli infektiot olisivat sen kun jatkuneet ellei olisi poistettu.

on kuorsannut vauvasta asti (ei ehkä joka yö mutta varmaan ainakin kerran viikossa vähintään, nukkuma-asennosta riippuen..).nukkuu omassa huoneessaan yöt aina ihan läpeensä enkä mä niin kuule tota kuorsausta..

kysyin sillon neuvolalääkäriltä kun oli vauva, joka sitten totes että on ihan normaalia et vauvat ja pienet lapsetkin kuorsaa..

meillä poika ollut kyllä superterve (on kotihoidossa), nukkuu hyvin eikä kuorsaus tunnu sitä yhtään haittaavan ..isänsä kuorsaa ihan samalla soundilla..molemmat on ruumiinrakenteeltaakin samanlaisia hoikkia ja ehkä siis nenän ja kurkunkin rakenne on jotenkin identtinen..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yksi tytöistämme kuorsasi pienenä ja otin asian puheeksi 3-vuotisneuvolassa. Lääkäri oli sitä mieltä, ettei mitään tarvitse tehdä, jos tyttö on päivisin pirteä. Hän sanoi myös, että iso kitarisa yleensä pienenee lapsen kasvaessa. Tytön kitarisa ja nielurisat leikattiin vasta 8-vuotiaana. Kuorsaus jatkui sinne asti. Lisäksi hän sai jokaisen flunssan jälkeen jälkitaudin, joka vaati antibioottihoitoa. Kuorsaus ja infektiot loppuivat leikkaukseen. Kitarisoja leikataan ihan pieniltäkin, joten minusta asiaa kannattaa vakavasti harkita, jos hengityskatkoksiakin on.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat