Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

saako teidän 5-vuotiaat lapset käydä yksin kyläilemässä naapurissa?

Vierailija

Siis Ajella pyörällä yksin naapuriin tai omalla tiellä?

Itseä vähän ihmetyttää kun naapurin eskari- ikäiset ei vieläkään saa ajella pyörällä omalla (rauhallisella) tiellä tai tulla naapurin pihaan leikkimään.

Minkä ikäiset te päästäisitte yksin leikkimään naapuriin?

Kommentit (4)

Vierailija

sai pyöräillä yksin rauhallisella asuinalueellamme, ei missään nimessä 5v. 5v saa kävellä yksin viereiseen taloon naapuriin, ei tienylitystä.

Vierailija

kauheeta paapomista nykyään!

Kyllä itse muistan että pyörittiin sen ikäisenä naapurin-koplan kanssa jo vaikka missä. Nykyään katkaistaan napanuora vasta täysi-ikäiseen lapseen.. jos silloinkaan..

Vierailija

Meillä on vilkkaat autotiet vieressä. Ja muutenkin haluan tietää, missä se lapsi menee. Onneksi ei sillä ole sinne tielle mitään asiaakaan, kun kaverit on samassa pihassa. Mutta voisin kuvitella, että jos asuttais jossain pikkukadulla, jossa naapuriin näkee, niin antaisin luvan mennä sinne.

Vierailija

6-vuotiaina joskus etsin heitä pitkin pihoja ;)Tunnen kaikki perheet katumme varrelta ja lapset leikkivät laumassa milloin kenenkin pihassa. Tämä on päättyvä katu ja autoilijatkin tietävät, että täällä liikkuu lapsia. Lisäksi meillä on aina painotettu järkevää liikennekäyttäytymistä ja kerrottu, mitä auton alle jäämisestä voi seurata. Oletan sen ainakin vähän vähentävän riskinottoa. Ilman kypärää ei pyörän selkään ole asiaa.

Uusimmat

Suosituimmat