Vierailija

Mummoni oli kova taistelija naisten ja ylipäätään työtätekevien ihmisten puolesta. Heidän ikäluokkansa ja vanhempieni ikäluokka ajoivat naisten etua siitä, että naiset saavat käydä töissä ja lapsille järjestetään hoitopaikat.Nyt nykypäivän naiset ajavat tilanteen menneiden aikojen tasalle. " Vain kotiäiti on hyvä äiti" . Lukekaapa 40-50-luvun lehtiä, löydätte sieltä oman kuvanne. Vain sillä erotuksella, että haluatte kaiken valmiina.Kummallista touhua. Ihan turhaan naiset vaatii tasa-arvoa työelämässä kun kuitenkin suuri osa vaatii kotona olemiselle lisää etuuksia ja erilaisia palveluita.Minä työssäkäyvänä äitinä kärsin siitä. En koskaan tule saamaan samoja etuja, urakehitystä ja palkkaa kuin miespuoliset kollegat. Koska naiset ovat taantuneet vuosikymmenien taakse. Kiitos siitä.Kakkua ei voi sekä syödä että säästää.

Kommentit (24)

Yhteiskunnan tulisi arvostaa enemmän naisten kotona sekä myös laitoksissa tekemää hoivatyötä ja palkita se konkreettisesti suuremmalla palkalla. Uskon, että se on ainakin ihan pienelle lapselle (1-2 v.) paras vaihtoehto.Mutta tätä asenneilmapiiriä en ymmärrä. Kotiäitien mielipiteet tuntuvat olevan suoraan Stepfordista: oikein kaivataan hellan ja nyrkin väliin. Konservatiivisia kristillisiä arvoja viljellään ja tuomitaan muut. Ja tosiaan yhteiskunnan pitäisi kaikki antaa ja tuoda valmiina eteen, mutta yleinen poliittinen mielipide tuntuu kuitenkin olevan, että verot alas ja sosiaalituet (paitsi kotihoidontuki???) pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Palkkaa saadaan samasta työtä vähemmän kuin miehet, omia lapsia ei nähdä kuin pari tuntia päivässä, kotona odottaa vielä kotityöt, joista mies pääsee yllätys yllätys laistamaan tai tosi paljon vähemmällä... Mahtavaa upeeta, siinä mallia kaikille maailman naisille....

Vaikka jokainen nainen palaisi töihin lapsen ollessa 9kk, mikään ei muuttuisi.Mummosi taisteli oikean asian puolesta, mutta nykyään on vielä paremmin: nainen voi valita.Näinhän se tuppaa olemaan nykyään itsekkyyden aikakaudella, perhevapaista puhuttaessa puhutaan vain äidin ja isän uhrauksista ja parhaasta versus työelämä ja työelämän paras.Lapsen parhaasta ei puhu kukaan.

Sieltäkö tämän aiheen keksit? En ymmärrä, miten kotiäidit olisivat jotenkin uhkaamassa työssäkäyvien äitien etuja. Päinvastoinhan sulla on hyvät mahdollisuudet edetä, kun on vähemmän muita naisia tiellä esteenä. Itse olen puolestani huomannut, että kotiäitiys kyllä lakipykälistä huolimatta selvästi haittaa omaa uraani ja jopa palkkausta. Pitäisi tehdä äitiyslomallakin työpaikkaa edistäviä töitä, muutoin palkkaa voidaan laskea. Ihan totta, meillä on palkkaus uudistumassa, ja ihan on ministeritason tekstiä, josta tämän luin. Mutta silti olen sitä mieltä, että pienen lapsen paikka on kotona. Ja on jokseenkin naurettavaa, että jos äidit hoitaisivat toistensa lapsia, he saisivat perhepäivähoitajan palkkaa ja eläke-edut, vaikka työmäärä olisi sama kuin omia lapsia hoitaessa. Siinäpä sitä on kotiäidille arvostusta : )

;imusta tuntuu että suurimmalla osalla se kotiäitiys rajoittuu pariin hassuun vuoteen lasten ollessa pieniä. SItä ennen ja sen jälkeen ollaan töissäkäyviä.

loppuu kun lapsi on n. 1,5v. Mikä muuttuisi jos kaikki äidit olisivat kotona ' vain' 10kk? Ei mikään. Niin kauan kuin äiti odottaa, synnyttää, imettää ja toimii vauvan tärkeimpänä ihmisenä, mikään ap:n mainitsemista ongelmista ei muutu.

Siinä todettiin myös, että nykyään kotiäidit eivät ole vain hellan ääressä puuhaamassa, vaan käyttävät hoitovapaan itsensä kehittämiseen, opiskeluun yms. Eli hypätään hetkeksi pois uraputkesta ja palataan takaisin työelämään entistä ehompana ja koulutetumpana. Näin minäkin teen.

Jos siitä puhutaan, niin normaaliperheen normaaleilla lapsilla paras paikka on kotona alle 3-vuotiaana. Näin sanovat alan asiantuntijat, tutkimukset, terve järki ja oma kokemus.

kotiäitiä. Yleensä ollaan äitiyslomalla tai hoitovapaalla ja se ei ole kotiäitiyttä.Naiset ovat taistelleet oikeuden kulkea töissä, niinhän se oli? eikö naiset tehneet ennen töitä kotona kun Suomi oli maatalousvaltainen valtio?

Kun kaupungistuminen yleistyi, alkoivat naiset kulkea kodin ulkopuolella töissä. Naisilla oli siihen mahdollisuus, mutta lapset olivat hoidossa vähän missä sattui. Siis naiset taistelivat LAPSEN OIKEUDESTA HOITOPAIKKAAN JA OIKEUDESTA PITKÄÄN ÄITIYSLOMAAN JA HOITOVAPAASEEN. Naiset eivät ole taistelleet oikeudesta saada tehdä työtä tai kulkea töissä. Se oikeus naisilla on ollut aina.Mummosi taisteli siis lapsen oikeudesta turvalliseen lapsuuteen.

Olin äitiyslomilla ja hoitovapailla monta vuotta ja palasin virkapaikkaani niiden jälkeen. Nyt teen seuraavat 5 vuotta osittaista hoitovapaata, minkä jälkeen vasta alan kokopäiväiseksi.Omapa on elämäni ja minun asiani, mitä sille teen.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat