Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

En tiedä, mistä tyttömme edes keksii ajatella tällaisia asioita, mutta hän on mm. kysynyt, voiko joku aikuinen varastaa lapsen vanhemmiltaan tai tappaa hänet.Siinäpähän sitten mietin viisaita vastauksia elämän vähemmän kauniita totuuksia koskien.

Kommentit (12)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kumpi ehtis ennemmin keskustaan bussi vai tää ratikka jos kaikki liikennevalot olis pois päältä?

Miten se sähkö kulkee noita sähköjohtoja pitkin niin että ratikka liikkuu?

Miks joillain tädeillä on ne huivit?

Mitä kieltä noi puhuu? Ai miten niin et tiedä? (viittasi maahanmuuttajaperheeseen)ja sokerina pohjalla:

Kummasta lähtee kovempi ääni: mölyapinasta vai kiljuhanhesta?Kyseessä siis 6-vuotias tyttölapsi... :)Oikeesti vaikeimpia kysymyksiä on (nää kiljuhanhet voi koska tahansa googlettaa) omaan tai läheisten kuolemaan liittyvät. Äiti, ethän sä kuole ennen mua?

kovasti innostuneet kyselemään elimistöön liittyvistä asioista. 4-v. sanoi eräänä päivänä: "äiti, kerro niistä kromosomeista" ja "kerro, miten se solu oikein toimii". Ööö..... on tainnut lukion biologia vähän unohtua, heh.6-v. myös haluaa kovasti tietää, miten autot tehdään ja miten ne toimivat. Joo, kysy isiltä... ;)ap

Vanhin poika tuli 4v seurakunankerhosta ja kysi onko muka jumala olemassa. Siinä sitten pyykkiä kuivumaan ripustaessa mietimme lasten kanssa tätä kysymystä pitkää. ja päädyimme siihe, että äiti ja isä ei usko mutta kerhotäti uskoo ja lapsemme saavat uskoa jompaa kumpaa. Silloin poika päätti että jumalaa ei ole ja sama mielipide on pysynyt jo 9 vuotta.

poika aloitti kolmevuotiaana eikä loppua näy. Hänen kysymyksensä koskevat matematiikkaa ja luonnontieteitä. Pikku sisko taas kyselee filosofisia, elämään ja Jumalaan sekä olemassaoloon liittyviä kysymyksiä...

jotain näitä Itävallan-juttuja? Toisaalta ihan hyvä, että lapsi tulee ajatelleeksi, ettei kaikkiin aikuisiin voi automaattisesti luottaa, mutta toisaalta huono, jos se sitten luo hänelle pelkoja.Asioista pitää ehdottomasti keskustella. Kyllä minunkin lapsuudessa puhuttiin mm. liftaamisen ja karkkia tarjoavien aikuisten vaaroista ja Jammu-sedästä yms. Ei peloteltu, vaan asiallisesti varoitettiin ja mainittiin, ettei vieraiden ihmisten mukaan saa lähteä, eikä tuttujenkaan, jos vaikuttavat käyttäytyvän erilailla kuin vanhempien läsnäollessa.

Tuollaisin ap;n mainitsemiin kysymyksiin pitää minusta vastata ehdottoman rehellisesti mutta ei ole tarpeen käydä asiaa yhtään sen yksityiskohtaisemmin ja syvällisemmin läpi kuin lapsi itse vaatii. Kannattaa vastata aika yleisluontoisesti ja antaa lapsen itse kysyä lisäkysymyksiä jos hänellä on tarvetta. Eikä saa unohtaa kertoa lapselle että hänen ei tarvitse pelätä vaikka näitä pahoja juttuja onkin olemassa.

on ihmetelty miten sähkö pääsee patteriin ja miten se voi muuttua lämmöksi.

Miten tuuli syntyy? Kuinka monta vauvaa voi kerralla syntyä äitin masusta? Miksi kissa maukuu? Miten valo syttyy kun jääkaapin oven avaa?

Tässä meidän pojan 5v kysymykset tänään

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat