Vierailija

miten teitä on ohjeistettu öljylisästä nauvolassa tms? Olen laittanut muutamana päivänä muutaman tl öljyä lapsen puuroon.., nyt lapsen maha on ollut aivan ripulilla. Olisiko maalaisjärki tässäkin asiassa paikallaan! lapsi juo rasvatonta/kevytmaitoa...ja ruoka on normaalia terveellistä kotiruokaa ei mitään kevyt kevyt sellaistakertokaapa miten olette hoitaneet asian kuntoon?

Sivut

Kommentit (31)


meillä öljyä annettu 2tl joka päivä siitä asti kun on kiinteitä syöty eli 6,5 kk alkaen......Rasvattomiahan noi vauvan mosot on joten mistäoä hän muualta rasvaa saisi ?? Varsinkin jos ei enää tissimaitoa saa....Oliviöljy, kylmäpuristettu rypsiöljy ja Camelina öljy ovat parhaita !!!!Ja siis tällä öljynannolla ei nyt sitten ole mitään tekemistä sen painokäyrän kanssa vaan nimenomaan meillä annetaan öljyä aivoille =))

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Saavat tietonsa useimmiten viiveellä. Toisekseen kaikki eivät edes ole luotettavia, ihmisiä vaan hekin ovat. Itse en luota neovolan tätiimme lainkaan. Se on tullut ilmi jo monta kertaa ettei kannata

meillä käskettiin kanssa laittaa, kun lapset ruipeloita.. .Siirryttiin sitten täysmaitoon, mutta samanlaisia luikkuja ovat. Nyt juodaan taas kevytmaitoa!

Pitää olla kasvirasvaa, ei eläinrasvaa tuo rasva. Eli oikeesti lorauttakaa vaan sinne ruuan sekaan öljyä. Suosikaa myös rasvatonta maitoa.

tuntuu tosiaan että tämä hoitaja jättää kaikki oleelliset asiat mainitsematta ja sitten rupeaa " skitsoilemaan" turhista asioista.

Neuvokaa siis vielä tietämätöntä! Kalaa syömme harvoin ja silloin useimmiten lohta. Kevytmaitoon siirryttiin tuttelin jälkeen kun rasvaton ei uponnut millään. Ajattelin pikkuhiljaa taas rasvattomaan siirtyä, jos se nyt onnistuisi paremmin.

Mitä öljylisää kannattaisi siis antaa? Rypsiöljyä?

En oikeasti tiedä mutta lapsen aivojen kanssa en viitsisi ruveta leikkimään :(

Mitkä olivat ne välttämättömät rasvahapot tms. mitä lapsi/ihminen tarvitsee?

käytetään paljon öljyä ruoanvalmistukseen ja lisäkis syötän päivittäin 5 vuotiaalle kalaöljykapseleita joista saa erityisen paljon EPA:a ja DHA:ta joita lasten aivot tarvitsevat ja toki aikuisillekin oliis hyväksi.

että ei tartte öljy lisää jos juo kevytmaitoa tai täysmaitoa. jos ois käytetty rasvatonta niin sitte ois kai pitäny. tämä ohje siis vuoden ikäiselle kun siirryttiin korvikkeesta tavalliseen maitoon.

Meillä siis öljyä puuron sekaan ja leivän päälle oivariinia. Oikeesti, miten joku voi olla antamatta pienestä pitäen lisänä öljyä kun tiedetään, että vaikuttaa älykkyyteen.

Lapsen ollessa rasvattomalla maidolla, rasvojen saanti olisi liian vähäistä ilman lisärasvaa. Nykyää suositaan kasvirasvoja kovan rasvan sijaan.Meillä juodaan kevytmaitoa joten rasvalisäystä ei tarvita lainkaan...

laita vaikka puolet rasvatonta ja puolet kevyt maitoa ja pikkuhiljaa vähennät kevytmaidon osuutta. Luulisi niin tottuvan. Ihan rypsiöljy kelpaa. Ei tarvitse ostella apteekista erikoistuotteita jos ei halua. Helpoin tapa kyllä laittaa juuri puuroon. Mutta pystyyhän sitä laittamaan muuhunkin ruokaan.

Voissa eri rasvoja, ei oo kaikki kasvikunnan. Joissain margariineissa ja vastaavissa myös maitorasvaa jne.

Käsittääkseni öljylisän anto pitää aloittaa jo pienenä, jotta paras hyöty saadaan aikaiseksi. Meillä 3,5v saa edelleen.

Tiedä sitten miten, mutta jospa öljy panee laakerit kulkemaan paremmin. :-)

Itse annan öljyä puuron seassa, lähes joka päivä. Lapsi 3v.

siksi kasvavan lapsen täytyy saada sitä. Itse annan mieluummin ihan reilusti voita, koska kasvirasvat aiheuttavat taipumusta allergiaan. On meidän allergiavanhempien lapset säilyneet ilman tätä taipumusta.

jos käyttää rasvaisempa maitoa. Mutta kukaan ei voi kiistää sitä tosiasiaa että jokainen tarvitsee näitä välttämättömiä rasvahappoja joita ei eläinikunnan tuotteissa ole. Tietenkin jos perhe muuten syö ravitsemussuositusten mukaisesti monipuolista ruokaa ja kalaa 3 kertaa viikossa (mielellään rasvaista kalaa) ja saa kaikki tarvittavat ravintoaineet niin ei tarvita öljylisää, mutta kannattaa käyttää sitä ruoanvalmistuksessa.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat