Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Kun teillä on ne rukousajat, joita en tiiä, mutta mitä, jos on vauva ja vauva just silloin huutaa tai muuta on meneillään, ni pitääks jättää se vauva sitten vaikka huutamaan ja on rukoiltava?(ei oo piikki, kun utsi vaan olen:)

Sivut

Kommentit (23)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

On muuten sellainenkin teoria, että maapallon pyörimisnopeus hidastuu koko ajan ja tästä seuraa päivän piteneminen kaikkialla maailmassa...

josefiina4:

Lainaus:


Miksi pitää olla joku sutra,esine, lukeeko se koraanissa??

mitä tapahtuu jos kävelee edestä, meneekö siitä rukousyhteys poikki???

eikös rukous pitäis mennä enempi ylöspäin tai eihän sillä ole niinku suuntaa, paitsi teillä mekka, onko jumala mekassa??? onko jumala siinä mustassa kivessä jota muslimit palvotte??

sehän oli ennen epäjumalan palvomista......

anteeks nyt vaan taas.....pakko kysyä edellä mainittu..

ja miksi teette niin kuin ennen oli tehty??? eikö jumala kuule jos rukoilee toiseen suuntaan???? kun sanotte Jumala on kaikki kuuleva ja voipa????
Itse ainakin ajattelisin sen hyvin epakhteliaaksi kavella rukoilevan ihmisen edesta, tokikaan rukousyhteys ei mene poikki, Jumala on kaikkivoipa, kaikkitietava ja kaikkikuuleva. Ensinnakin, jos joku ihminen tulisi kavelemaan eteeni, kun rukoilen, hairitsee se omaa rukouskeskittymistani, ja pyrin kaikin tavoin keskittymaan rukoukseeni parhaalla mahdollisella tavalla.Miksi teemme, kuten ennen on tehty.. Koska seuraamme uskonnonharjoittamisessa Profeetan SAAWS esimerkkia, joka myos on Jumalan palvelemista.Itseasiassa se seikka, kun kaikki maailman muslimit rukoilevat samaan suuntaan, on erittain suuri yhdistava seikka muslimien valilla. Aivan erilaista olisi rukoilla kaikki eri suuntiin, kun kaikki rukousaikana kaannymme samaan suuntaan ja jos mahdollista, yhdessa.Toki Jumala kuulee, jos rukoilemme mihin suuntaan tahansa, mutta rukoilu meille osoitettuun suuntaan on osoitus meidan halustamme totella Jumalaa, meidan halustamme kasvaa vahvaksi muslimiyhteisoksi. Jumala ei rukouksiamme ole paitsi, me niita tarvitsemme, ja rukoilemalla meille osoitetulla tavalla osoitamme myos noyryyttamme Kaikkivaltiaan edessa.Tassa muutamia vastauksia, varmasti joku muu osaa vastata paremmin.

Muhammed palveli yhta ainoaa Kaikkivaltiasta Jumalaa, aiemmin ihmiset pavoivat satoja epajumalia ja patsaita. Siina on ihan vissi ero.monenmamma:

Lainaus:


josefiina4:

Lainaus:
tarkoitin kysymyksellä mitä ennen Muhamedia ihmiset olivat tehneet, samat rituaalit siellä Mekassa, kun nehän oli epäjumalien palvontaa ja Muhamed opetti tehtävän samoin, elikkä se on epäjumalan palvomista jos otetaan samanlainen malli...
Muslimeille Profeetta Muhammedin esimerkin noudattaminen on Jumalan palvelemista, vaikka samaa olisivat tehneet hanta edeltaneet kansatkin, koska uskomme, etta Jumala nimesi hanet profeetaksi. Profeetta saaws naytti selkeasti muslimeille miten palvella Jumalaa, ja sita esimerkkia seuraamalla palvelemme Jumalaa. Ei se ole sen vaikeampaa.Nii yhestä ihmisestä ovat muslimit luvannet 25 miljoonan dollarin palkinnon, islamilaiset tiedotusvälineet ovat leimanneet hänet todelliseksi uhaksi islamille.Niin ja lisaisin viela vastaukseeni, etta

Muhammed palveli yhta ainoaa Kaikkivaltiasta Jumalaa, aiemmin ihmiset pavoivat satoja epajumalia ja patsaita. Siina on ihan vissi ero.näistä epäjumalistahan se Muhamed valitsi sen johtavan jumalan jonka nimi oli allah ja teki näin uuden uskonnon kun oli ensin hävittänyt ne muut jumalat, ja näin uskotteli että nyt on uusi ja viimeinen uskonta jonka viimeinen ja luotettava profeetta hän on.

Miksi teemme, kuten ennen on tehty.. Koska seuraamme uskonnonharjoittamisessa Profeetan SAAWS esimerkkia, joka myos on Jumalan palvelemista.

tarkoitin kysymyksellä mitä ennen Muhamedia ihmiset olivat tehneet, samat rituaalit siellä Mekassa, kun nehän oli epäjumalien palvontaa ja Muhamed opetti tehtävän samoin, elikkä se on epäjumalan palvomista jos otetaan samanlainen malli...

josefiina4:

Lainaus:
tarkoitin kysymyksellä mitä ennen Muhamedia ihmiset olivat tehneet, samat rituaalit siellä Mekassa, kun nehän oli epäjumalien palvontaa ja Muhamed opetti tehtävän samoin, elikkä se on epäjumalan palvomista jos otetaan samanlainen malli...
Muslimeille Profeetta Muhammedin esimerkin noudattaminen on Jumalan palvelemista, vaikka samaa olisivat tehneet hanta edeltaneet kansatkin, koska uskomme, etta Jumala nimesi hanet profeetaksi. Profeetta saaws naytti selkeasti muslimeille miten palvella Jumalaa, ja sita esimerkkia seuraamalla palvelemme Jumalaa. Ei se ole sen vaikeampaa.Aureole:

Lainaus:


Rukous on aina rukoiltava ennen seuraavan rukouksen alkua. Eli esim tänään päivärukous Helsingissä oli kahdentoista jälkeen ja iltapäivärukous vähän yli neljä. Eli päivärukousta oli aikaa suorittaa nelisen tuntia. Yleensä edes jossain sillä välillä löytyy vauvankin kanssa sopiva hetki rukoilla.Vauva voi tietenkin alkaa itkemään juuri sillä hetkellä kun rukoillaan. Muistan kuulleeni sellaisen hadithin, että siinä tapauksessa rukous on kiirehdittävä loppuun jotta äiti pääsee rauhoittamaan vauvaa.Itse yritän valita mahdollisimman hyvän hetken rukoilla. En edes yritä rukoilla silloin kun vauva on nälkäinen tms. Jos vauva on hereillä olen asettanut hänet esim lattialle aivan rukousmaton viereen " pällistelemään" minua jolloin yleensä ei edes ala itkemään. Jos vauva hermostuu rukouksen aikana ja alkaa kitisemään niin yleensä vain " nopeutan tahtia" . Mutta jos vauva saa kovan hepulin jo heti rukouksen alussa niin sitten joko nostan hänet syliini siitä vierestä ja rukoilen vauva sylissä (mikä on ihan sallittua) tai sitten keskeytän rukouksen ja yritän kohta uudestaan. Tilanteesta riippuen siis.Rukousta ei tule keskeyttää esim vastatakseen puhelimeen tms. Ei minulla mitään todistetta nyt sanomalleni ole mutta kyllä terve järki sanoo ettei esim vastasyntyneen anneta huutaa hysteerisenä läpi rukouksen vaan silloin keskeytetään tai jos vauva vieressä niin nostetaan syliin. Jos yhtään olen epäröinyt vauvan viihtyisyyttä rukouksen ajan ja mieheni on ollut kotona niin silloin olemme rukoilleet erikseen vuorotellen toisen ollessa vauvan kanssa.Tulikohan vastaus nyt mahdollisimman sekavasti ja täysin ilman todisteita. Toivottavasti edes vastasin kysymykseen ;))AureoleTarkentakoon muut :)
Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat