Vierailija

kuulin juuri yhdestä tuttavasta joka jättää 2 ja 4 vuotiaat keskenään kotiin. Lapset jää nukkumaan ja äiti itse lähtee töihin yöksi. Lapset eivät kuulema herää yöllä vaan nukkuvat aamuun saakka, jolloin hän on jo kotona. Onkohan tää nyt ihan ok, vai mitä pitäis aatella?

Sivut

Kommentit (45)

Äiti tietää kyllä hoitomahdollisuudesta (pk) mutta ei tahdo sinne viedä koska tekee keikkaa ns. pimeänä. On tästä sille puhuttu, mutta hänestä ok, koska lapset nukkuu yön heräämättä.. ap

Ei kukaan voi olla noin vastuuton!Jos on totta, puutu asiaan. Tee vaikka ilmoitus lastensuojeluun. Tuohan on aivan törkeätä. Mitä tahansa voisi sattua!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tilanne vähän sillä tavalla hankala, että en ole tuon äidin ns ystäväpiirissä. Ja kuulin tosiaan tästä vasta tänään, eikä mulla ole minkäänmaailman kokemusta ton ikäisistä lapsista, joten ei hajuakaan voiko olla keskenään vai ei. Ilmeisesti seuraavan kerran sitten kun saan tietää tämän tapahtuneen, on otettava yhteyttä jonnekkin viranomaisiin. Yritän tästä puhua myös ystävälleni joka asiasta kertoi. Kiitos teille.

Tiedän aika tarkalleen mihin aikaan kyseinen äityli käy kaupassa. Hakee eskarilaisen eskarista (vahtii pienempiään) ja odottaa, että vauva käy päivunille.Olen jo muutaman kerran ollut aikeissa tehdä ensin äidille tarkistussoiton ja jos liikenteessä ilman lapsia, soittaa poliisille. Mutta on se vaan niin helkkarin vaikeeta. Pitäs vaan keksiä joku hyvä veruke, miksi olen kaivellut sen puhelinnumeron esille, kun ei me mitään varsinaisia bestiksiä olla.Hitsin vitsi ajattelemattomia äitejä! T:ysi

mutta ei jumalauta mulla tulisi edes pieneen mieleen lähteä yöksi pois ja jättää niitä tänne yksin. Täysin edesvastuutonta!Tiedän yhden äidin, joka jättää 6, 3 ja 1/2 vuotiaat keskenään kotiin, kun käy kaupassa. Päivittäin siis noin tunniksi. Olen ottanut sen puheeksi kyseisen äidin kanssa, mutta äiti totesi, että ei niille koskaan mitään ole tapahtunu. Tekisi mieli ilmottaa poliisille seuraavan kerran, kun tiedän 100 % varmasti, että on jättäny lapset yksin kotiin.

että ilmoitat lastensuojeluun sen mitä itse tiedät, olet kuullut. Vahva epäilys on aina tutkinnan paikka. Ja kuten sanoin, he todennäköisesti käyvät keskustelemassa äidin kanssa, kartoittavat vähän tilannetta ja " tsekkaavat yleiskuvaa" - kukaan ei vie lapsia pois näillä perustein, mutta jo se että asia on tullut päivänvaloon, on lasten kannalta hyvä teko. Jo pieni pelästys äidille saattaa riittää ja yöjättämiset voivat loppua. Jos ne eivät lopu - ja tulee uusi ilmoitus lastensuojeluun, silloin he miettivät uusia keinoja (jos siis kuulet jatkossakin, toimi - se on ainut keino auttaa lapsia), mutta ei vieläkään lapsia äidiltä pois viedä, älä sitä pelkää. Siihen tarvitaan todella rankat ja toistuvat syyt.Lasten suojana ovat aikuiset ihmiset. Joskus omat vanhemmat tekevät tietämättömyydestä tai syystä tai toisesta asioita, jotka eivät ole lasten parhaaksi tai jopa ovat suureksi haitaksi. Ainut suojeleva aikuinen ei tarvitse olla siis oma vanhempi. Tässä tapauksessa sinä ap voit olla se ratkaiseva tekijä, että äidin silmät avautuvat. Nimettömästi, mutta silti.Luulen, että täällä on monta, jotka ovat helpottuneita päätöksestäsi. Kiitos tosiaan sinulle paljon!!! En voi ilmaista helpotustani tarpeeksi.t. 41

Kuulin muuten työkaveriltani, että hän oli kerran jättänyt 4v lapsen hoitamaan alle 2v pikkuveljeä kun hänen oli pakko lähteä itse terkkariin eikä ollut ajokorttia, niin miehen oli pakko lähteä viemään. Huh. Mä kyllä oisin mennyt vaikka taksilla sinne terkkariin jos en muuten ois päässyt, mutta tuon ikäisiä lapsia ei yksin jätetä hetkeksikään!!!!

on jo kerrottava eteenpäin!!!!!Ehdottamasti. Muuten sama toistuu uudelleen ja ......Onko se nyt niin vaikeaa soittaa sinne lastensuojeluun??????

Toimi heti tietenkin. Jollet tiedä, niin soitapa poliisille tai lastensuojeluun ja kysy heidän mielipidettään. Olisitko itse ollut kykenevä olemaan ilman aikuisia kotona alle kouluikäisenä koko yön. Minä en todellakaan olisi.

Niin, en voi tietää kun en tosiaan sen enempää tuota äitiä tunne. Mutta toivon että lapsilla on asiat ok.. kuulostan varmaan kamalalta mutta en viitsisi alkaa soittamaan mihinkään (minne??????) tähän aikaan illasta kun en edes tiedä onko tarvetta. Mutta ma lupaan soittaa ja puhua asiasta. ap

TOTUUS ON VAAN SE ETTÄ KUKAAN ÄITI EI TÖISSÄ PYSTYISI OLEMAAN, JOS TIETÄISI LAPSIENSA OLEVAN KAHDESTAAN KOTONA JA IKÄÄ 2V JA 4V. SE ON TOTUUS!!Sinun ap ei kuuluisi olla hämmentynyt vaan JÄRKYTTYNYT ja TOIMIA ei pohtia! JOs lapsille jotain sattuu (ja näin ennemmin tai myöhemmin tapahtuu) niin miten SINÄ nukut yösi sen jälkeen!?SOITA heti päivystävälle sosiaalityöntekijälle!

ilkeitä juoruja joku laittanut toisesta liikkeelle.

ja jos toi tosiaan on totta,niin eikö sinun pitäisi ilmottaa lastensuojeluviranomaisille jollei kukaan muu ole sitä tehnyt. TOIMI!

Tulee jo huono omatunto itselleni, kun en oikeasti ymmärtänyt että asia voisi olla näin vakava..anteeks *nolottaa*. Mutta, maanantaina otan yhteyttä jonnekkin ja puhun asiasta niinkuin olen siitä kuullut.

Mutta itse ovat yhtä huonoja ihmisiä, kun eivät kuitenkaan tee ilmoitusta. Ketä haluat suojella, lapsia vai äitiä? Vai eikö kiinnosta ilmoituksen vertaa?

Oli lähtenyt kumisaappaissaan hakemaan äitiään kaupungilta. Sun velvollisuutesi on toimia ja heti. Jos tilanne on nyt päällä, niin soita poliisille nyt heti.

Ilmoita sosiaaliviranomaisille. Tosin mun mies oli yksin öisinkin toisinaan jo 5-vuotiaana ja naapurin täti oli 4-vuotiaana aina päivät yksin kotona. Mutta nykyaikana tuollainen olisi outoa. Lisäksi nämä tiesivät olevansa yksin, mutta nuo mainitsemasi lu8ulevat jonkun olevan kotona. Provoko olet.

itse olin pikkusiskon kanssa öitä kahdestaan kun isä töissä.

Oltiin alle kouluikäisiä molemmat.

Äiti oli jo aikaa sitten häippässyt ja isän oli elättääkseen mentävä sinne töihin!

Kuulemma ei ollut yövuoroja hirveesti, mutta silti...

sai onneksi pian vaihdettua päivävuoroon!Tästä siis jo n.25 vuotta, mutta itse 3 ja 5 vuotiaiden äitinä kuulostaa järkyttävältä!!!

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat