Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Lapsemme on siis alkanut erään yökyläilykäynnin jälkeen herätä klo 12, klo 3 ja klo 6. Tätä on jatkunut jo monta viikkoa. Jatkaa uniaan, kun käy kellistämässä takaisin sänkyynsä.Neuvolan ohjeiden mukaan olemme antaneet lapsen huutaa. Ei kuulemma kolmen yön jälkeen enää viitsi herätä huutamaan. Tuntuu vaan, että tämä huudattaminen ei meillä onnistu. Huutaminen nimittäin päättyy nopeasti paniikkiin ja kerran jopa oksentamiseen. Nyt on tulossa kuudes yö, eikä vielä ole mitään muutosta tilanteeseen. Paitsi että me vanhemmat alamme olla lopenuupuneita. Ennen sentään nukuimme suht hyvin, kun lapsi kuitenkin jatkoi heti uniaan kellistyksen jälkeen.Onko tämä ehkä jokin " vaihe" vai onko tämä heräily niin epänormaalia, että tällainen huudattamisrumba on tarpeen? Mä olisin jo valmis väittämään, että tämä huudattaminen ei meidän kohdalla toimi :).Vinkkejä kaivataan.

Kommentit (19)

kaksoset vuorotellen, siis VUOROTELLEN herättäneet meitä öisin jo KUUKAUSIA. Eikä loppua näy...Huudattaminen ei auttanut toisella kertaa, sairauden jälkeen. Parka ihan paniikissa ja pelkotilaa täynnä. Nyt vaan sitten tätä heräämistä ja maidottelua hamaan tulevaisuuteen asti. Toivottavasti sua lohduttaa ettette ole ainoita ja että kyllä tää 3v päästä alkaa helpottaa.

Kävelyt, kiipeilyt ym. hulinoinnit päivällä ovat varmaan aika jänniä juttuja. Jotenkin vaan noi heräämiset tuntuu jo opituilta, kun herää niin täsmällisesti kolmen tunnin välein.Noita nukkumisvuoroja on miehen kanssa mietitty, mutta mieluumin olen itse väsynyt kuin että mies olisi. Hän tekee nimittäin sellaista työtä, että liika väsymys on turhan vaarallista. Mummoja tai muita sukulaisia ei ole lähettyvillä ja kaikilla kavereilla on pieniä lapsiaap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

se, että pikaisesti käy rauhoittamassa lapsen takaisin uneen. Voihan tuon olla vaikka joku luottamuskysymys ja kun huomaa taas teidän olevan paikalla ja saatavilla, niin nuo heräämisetkin loppuu muutaman yön jälkeen.

Se yökyläily oli siis koko perheen yökyläily eli lapsi ei ole ollut missään yksin yötä.Neuvolan mielestä tilanne on tosi huolestuttava, kun tuolla lailla on ruvennut uudestaan, siis vauva-aikojen jälkeen heräilemään. Plääh!En ymmärrä ja väsyksissäni ymmärrän vielä vähemmän.ap

Yökyläilyn jälkeinne heräily viittaa siihen, että lapsi pelkää olla erossa teistä vanhemmista ja haluaa varmistaa, että olette paikalla.Lapsi on vielä pieni, hänen hätänsä tulee kuulla eikä vain kääntää kylkeä. Vaihtoehtoja on monta, muta huudattamsita en suosittele. Lapsi vain tarvitsee sinua. Käy rauhoittamassa hetki, nuku samassa huoneessa, nuku lapsen vieressä.

Jos lapsi yökyläilyn jälkeen alkoi heräämään johtuu se turvattomuudesta. Eli vieraas paikan jälkeen haluaa yöllä varmistua turvallisuudestaan että vanhemmat on lähellä ja ei ole hätää. Huudattaminen vain pahentaa tilannetta ja lisää turvattomuutta. Ei siis ihme jos tilanne on pahentunut.Mielestäni nyt täytyy vain vahvistaa turvallisuuden tunnetta ja odottaa että tilanne menee vähitellen ohi. 1v3kk ymmärtää jo puhetta, eli kertokaa hänelle illalla esim. että yöllä ei sitten herätä huutamaan koska yöllä nukutaan ja kaikki on väsyneitä. Äiti ja isäkin nukkuvat ja kaikki on hyvin. Ei ole mitään hätää ja vasta aamulla herätään taas leikkimään.Kun lapsi herää yöllä on hyvä jos äiti/isä on paikalla heti rauhoittamassa ensin lyhyesti : nyt nukutaan ja tarvittaessa silittää seästä tms. tai pitää kädestä. Vähitellen pitäis vain vähentää rauhotteluita eli annetaan vain käsi tai sanotaan:nyt nukutaan. Jos lapsi paniikissa, mielestäni hänet pitää ehdottomasti ottaa hetkeksi syliin, että rauhoittuu. Mikä ettei voisi tarvittaessa ottaa 1-2 yöksi viereenkin jos oikein levoton, ja palata pian taas vanhaan järjestelyyn. En usko että lapsi turhaan huutaa, hänellä on siihen syy ja suuri tarve. Näillä konsteilla ainakin meillä on muutamassa viikossa alettu taas nukkumaan. Ja koita huolehtia ettei nuku liikaa/liian myöhään päiväunia.Järkyttäviä ja yksioikoisia nuohuudattamis kuviot! Löytyisköhän googlella noita " pehmeä unikoulu" tai esim. " Gordonin unikoulu" tarkempia pehmeitä ja järkevämpiä vaihtoehtoja.

ja tuollaisia vaiheita ollu usein, vieläkin. Pari viikkoa, ehkä kuukauden kestäneet kerralla. Itsekin ensin yhdistin tuohon yökyläilyyn, mutta huomasin ettei ole siitäkään kyse. Pari kertaa saatiin loppumaan sillä että jätettiin himmeä yövalo päälle.

meillä tyttö jo 2-vuotias. ja yöt vieläkin katkonaisia. en edes muista millon olisin nukkunut koko yön putkeen. olen todennut kans parhaimmaksi tuon systeemin et käyn laittamas tytölle peittoo uudestaan päälle ja jatkaa melkein samantien unia. ei auttanut huudattamiset.

Ei tuossa nyt mitään erityisen huolestuttavaa ole, pienihän lapsenne vielä on ja tuollaisia kausia tulee ja menee! Meidän 1,5-vuotias nukkui ekat 4kk yöt läpeensä, sitten heräili 3-4 kk tunnin välein, sitten alkoi taas nukkua. Nyt ajoittain viikkoja, jolloin heräilee useammin ja sitten taas aikoja, jolloin nukkuu kuin tukki koko yön. Heräilyt yleensä liittyy (jälkikäteen tarkasteltuna) hampaiden tuloon, lähestyviin tai päällä oleviin flunssiin, johonkin päivällä koettuun ym. ym. Nukumme perhepedissä ja meillä ainakin pikkuinen pääsee aina kainaloon koisimaan jos on levoton yöllä, en voisi kuvitellakaan huudattavani. Aikanaan sitten aina helpottaa. Tällaista se vaan on lasten kanssa.. =) Jaksamista!

Todennäköisesti muutaman yön jälkeen alkaa tuntea olonsa turvallisemmaksi ja nukkuu heräilemättä. Voiko olla kyseessä jonkin uuden taidon oppiminen tms. öitä häiritsevä asia, joka ei liity kyläilyyn mitenkään?

Lapsemme taitaa olla ns. herkkä lapsi, jolle parasta on omat tutut ympyrät, oma koti ja sänky. Jotkut lapset eivät ole moksiskaan vaikka olisivat ilman vanhempiakin yökylässä, jotkut ovat herkempiä muutoksille. Toivottavasti ajan kanssa helpottuu. Voisitko pyytää vanhempiasi, kummeja tai jotain läheistä nukkumaan lapsenne kanssa yön tai pari, jotta saisit nukuttua. Ja jos mahdollista niin nukkukaa miehenne kanssa vuorotellen lapsen kanssa. Meillä auttoi se kaksosten kanssa että nukuttiin vuorotellen aluksi, ja toinen sai unta, mutta sitä ei olla voitu tehdä nyt aikoihin, koska molemmat vaativat oman kainalonsa...t.2

No sit vaan hyvät yöt loppui yht äkkiä!

Reilu 5 kk nyt yöt on parin tunnin välein heräämistä.. Sitten kun otan omaan kainaloon nukkumaan niin rauhoittuu, välillä..No jos sitten parin vuoden päästä helpottais:( ?!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat