Vierailija

Tuleekohan lapsesta FAS-lapsi? kaks viikkoa sit join 2 lasillista viiniä.

Sivut

Kommentit (41)

En oikeasti kuvitellut että tuo määrä voisi aiheuttaa mitään vakavaa ja en todellakaan juo jatkuvasti. Sekin että nyt tuli kahden viikon välein pari annosta juotua on tuiki harvinaista.... Mitä se voi aiheuttaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tottakai on haitallisia, mikä tahansa alkoholi. T: sairaanhoitajaJuo vaan vastuuton kakka. Etkä voi edes lapsesi takia jättää juomatta. Tuskin jäi 2. Ne jotka juo ne juo, eikä jätä 2:een. Miksi juoda kaks?? Anna olla

FASlapsia eei synny edes jokaiselle oikeasti alkoholisoituneelle äidille. Niin että kahdesta lapsesta sellainen? Terve järki on ihan hyvä mittari terveiden ihmisten kanssa puhuttaessa.MUTTA miä jos äiti on alkoholiongelmainen? Jos lapsi on FAS? Ei siinä mitään, lasta ja perhettä vaan tarkkaillaan sossusta (ellei perhe anna adoptioon). Eli aikalailla jokainen hoitaa omat ongelmat ja niiden seuraukset.....Eiköhän siinä ole rangaistusta itse kullekin.... Voi olla että pointtini jäi kertomatta, mutta... sitä saa mitä tilaa ja että suomi on kuitenkin vain ulkokultainen.

Ettekö ole tietoisia että nykyinen suositus on nollalinja, ei enää edes lasi viiniä tmv. koska todellakaan ei ole tietoa siitä mikä on turvallinen raja ja pienikin annos tietyssä kehityvaiheessa saattaa huonolla tuurilla aiheuttaa sikiön kehityksessä häiriöitä. Ja jokatapauksessa litra siideriä ei ole pieni annos!!!

juomaa ottaa. enempi olisin huolissani, etta kun lapsi on syntynyt ja se elamantapa sen jalkeen. suomessa ei luomu tuotteet ole suosiossa, mutta esim peruna on yksi eniten ' myrkytetyista' kasviksista ja suomalainen ruokavalio on hyvin pitkalle perunaa. valmisruokia kaytetaan todella paljon (siis kyse on nyt isommista lapsista eika vauvoista tai taaperoista) ja niissa lisa aineet ja suolat. pari drinkkia raskaana ollessa on minusta hyvin pieni haitta kaikkeen muuhun tulevaan verrattuna.Samoin tänään join kaksi pulloa lempisiideriäni joka maistuu tosi hyvälle. Miks muuten joisin? En ainakaan humalan takia, jos sitä tarkoitit sillä et " miks pitää juoda tuommosia määriä alkoholi" .

Ei todellakaan voi päätellä sellaista kyllä suu/kitalakihalkioisia lapsia syntyy siis aivan alkoholittomillekkin äideille, mutta alkoholi myös edistää niiden syntymistä. Eli koska ikinä ei voi olla ihan varma niin miksi myöskään lisätä riskiä...

Vierailija:

[quote]


FASlapsia eei synny edes jokaiselle oikeasti alkoholisoituneelle äidille. Niin että kahdesta lapsesta sellainen? Terve järki on ihan hyvä mittari terveiden ihmisten kanssa puhuttaessa

ja suu ja kitalakihalkioita, mutta nämä nyt siis aivan pahimmillaan, eli aika paljon pitäisi juoda. Mutta tosiasia on että nykyään neuvoloissa suositellaan ihan nollalinjaa alkoholinkäytön suhteen koska kukaan ei osaa varmasti sanoa mikä määrä olisi sikiölle turvallinen, joten on parempi olla liian varovainen kuin joutua sitten myöhemmin katumaan.

Ennenkin, kun pieni määrä vielä katsottiin sallituksi tarkoitettiin sillä pientä laisa viiniä tai korkeintaan sitä pientä pulloa olutta/siideriä. Ja kuten sanottu, edes niiden turvallisuutta ei ole taattu.

mutta faktaa on että alkoholi lisää riskiä! ja nyt vielä kerran että en todellakaan tarkoita että kaikki tällaisten lasten vanhemmat ovat juoneet raskausaikana kaikkihan me kuitenkin tiedämme että on olemassa asioita joihin emme itse voi vaikuttaa!

Eihän se nyt voi olla ihan ok että raskaanaollessakin pitää ottaa alkoholia " koska se maistuu hyvälle ja en ajatellut että siitä olisi haittaa" !

ja se että äiti saa " rangaistuksena" ryyppäämisestään FAS-lapsen, on aika kieroutunut ajattelutapa. Mieti niitä lapsia joilla on sydänvika, pahoja keskittymisvaikeuksia, alhainen äo joka on kuitenkin sen verran korkea että lapsi tajuaa olevansa tyhmempi kuin muut, erikoiset kasvonpiirteet, pienikokoisuutta(kivaa olla 163cm pitkä aikuinen mies, eikö?), mahdollisesti myös munuaisvikoja ja tarvetta elinsiirrolle josta seurauksena jopa vuosien dialyysit ja sen jälkeen elinikäinen hyljintälääkitys ja joissakin tapauksissa useita siirtoleikkauksia...

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat