Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Vinkkejä, neuvoja ja kokemuksia kaipaisin...

Poika paria viikkoa vajaa 1v ja on nyt kuukauden päivät annettu maitotuotteita jogurtin ja viilin sekä raejuuston muodossa.

Juomana ollut tähän asti korvikemaito ja vesi.Nyt ajattelin alkaa siirtymään tavalliseen maitoon.Kertarysäyksellä vai pikkuhiljaa?Kertokaapa miten te olette tehneet?

Kommentit (1)


juustoaja ja Luomujogurttia kyllä syödään, mutta tuo nykyajan teollinen maito ei ole ollenkaan välrttämätön ravintoaine lapselle tai aikuiselle...Sen lisäksi että se kerää limaa suolistoon niin sillä on monia muitakin epäsuotuisia vaikutuksia....Neuvolan täti oli samaa mieltä, etei ymmärrä tätä maidonjuontivouhotusta ollenkaan..... Jos syö juustoa ja hapanmaitotuotteita niin niillä pärjää loistavasti ja täysinkin ilman tulee erinomaisesti toimeen.....Ohessa tutkimus siitä, ettei maito edes vahvista luustoa:

http://www.terve.com/uutiset/News_Item.2005-04-22.5334

Suuri maidon kulutus ei vahvista kasvavien lasten luita vaan liikkuminen

Epidemiologiset tutkimukset ja seurantatutkimukset ovat antaneet viitteitä siitä, että maitotuotteet eivät vahvistaisikaan luustoa ja ehkäisisi luukatoa, kuten on yleisesti ajateltu.Yhdysvaltalaisessa katsauksessa, jossa on arvioitu useita tutkimuksia, on pyritty arvioimaan maidon kulutuksen ja kalsiumin saannin vaikutusta lasten ja nuorten aikuisten luustoon. Aineisto kerättiin Medline-tietokannasta ja se käsitti tutkimuksia maidon ja muiden maitotuotteiden ja kalsiuminsaannin vaikutuksista luuston mineralisaatioon ja luunmurtumien riskiin lapsilla ja nuorilla aikuisilla (1 ¿ 25 vuotiailla). Kaikkiaan kriteerit täyttäviä tutkimuksia löytyi 47.Kymmenessä tutkimuksessa oli selvitetty kalsiumvalmisteiden merkitystä. Niistä yhdeksässä havaittiin, että ravinnon lisänä käytetyistä kalsiumvalmisteista oli luuston kehityksen kannalta hyötyä. 27 tutkimuksen mukaan kalsiumin saanti maitotuotteista tai muusta ravinnosta ei ollut lainkaan yhteydessä luun tiheyteen. Muissa tutkimuksissa kalsiumin saanti maitotuotteista tai muusta ravinnosta oli vain hyvin heikosti yhteydessä luuston kuntoon. Niistäkin kolmessa oli sekoittavana tekijänä D-vitamiini, jolla maito oli rikastettu. Näyttää siltä, että runsas maidon juonti tai muutenkaan suuri kalsiumin saanti ei vahvista lasten eikä nuorten aikuisten luustoa. Luuston kehityksen kannalta tärkein aika on kasvupyrähdys, jolloin puolet luun massasta kehittyy ja pituuskasvu on nopeinta. Toki maitotuotteet sisältävät runsaasti kalsiumia ja hyvänlaatuista proteiinia, mutta monissa maitotuotteissa on myös rasvaa, joka voi olla haitallista. Runsaskaan kalsiumin saanti ei kuitenkaan näytä takaavan vahvaa luustoa, vaan tähän tarvitaan ennen kaikkea luustoa kuormittavaa liikuntaa.Lähde: Pediatrics 2005;115:736-743

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat