Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

http://koti.phnet.fi/elohim/parantuminen6





Kun puhutaan ruokavalion merkityksestä terveydelle, niin on erityisesti syytä kiinnittää huomiota ns. pilattuihin hiilihydraatteihin, länsimaiseen pikaruokaan ja ruokaan, joka on pitkälle jalostettu. Sillä tämäntyyppinen ravinto, joka koostuu rasvasta, valkoisista jauhoista ja suuresta määrästä sokeria, on syynä moniin sairauksiin, joita länsimaissa ja yhä enemmän muuallakin esiintyy. Esim. aikuisiän diabetes, sydän- ja verisuonisairaudet, ummetus ja suolistosairaudet, syöpä sekä sappikivet ovat siitä esimerkkeinä. Näitä sairauksia ei juurikaan tavata kehitysmaissa, joissa ihmisten ravinto on paljon kuitupitoisempaa ja luonnonmukaisempaa, mutta siellä, missä länsimainen ruokakulttuuri yleistyy, yleistyvät kyseiset vaivatkin.



Hyvä esimerkki ruokavalion muutoksesta ovat mm. japanilaiset ja kiinalaiset. Sillä kun nämä ihmiset ovat asuneet kotimaassaan, ei heillä ole juuri esiintynyt sydän- ja verisuoni- eikä muitakaan elintasosairauksia. Sensijaan on voitu huomata, että kun heitä on muuttanut esim. Havaijille, amerikkalaiseen ruokakulttuuriin, on heidän sairastavuutensa lisääntynyt. He ovat tulleet osallisiksi juuri edellisistä sairauksista, jotka länsimaissakin ovat olleet yleisiä vasta yhden ihmisiän verran (n. 80 vuotta). Syynä näihin sairauksiin on siis vähäkuituinen sekä vähän suojaravinteita sisältävä ruoka, jota me syömme. Esim. piirakat, makeiset, sokeroidut virvoitusjuomat, perunalastut, munkit, viinerit, donitsit, rasvaiset makkarat ja lihapiirakat ovat sellaisesta ravinnosta esimerkkinä:







Kysyessäni potilailta: " Syöttekö huonoa ruokaa?" monet vastaavat järkähtämättä: " Ei, en syö huonoa ruokaa." Potilas itse asiassa tarkoittaa, ettei hän syö stryktiiniä, lyijyä eikä pilaantunutta ruokaa. " Olen luullut, että ruokavalioni on hyvä ja oikea" potilaani selittävät usein, kun silmäiltyäni heidän ruokavaliopäiväkirjaansa huomautan heidän syövän monia prosessoituja " roskaruokia" .



Mitä oikeastaan on " roskaruoka" ? Roskaa on mitä tahansa sellainen ruoka, josta pääosa ravinnosta on prosessoitu, jalostettu ja puhdistettu pois. Kaksi hyvää esimerkkiä tälläisestä ruuasta on valkoinen jauho (Amerikassa käytetyistä jauhoista tavallisin) ja valkoinen kidesokeri. Mitä tahansa elintarviketta, joka sisältää huomattavat määrät näitä kahta ainetta, on pidettävä roskaruokana, jolla on elimistölle olematon ravintoarvo.



Sämpylöissä on valkoista jauhoa ja sokeria. Hampurilaisessa on lisäksi paljon rasvaa, joka on epäterveellistä. Sulamaton massa ja kuidut puuttuvat. Coca Colassa on paljon sokeria, kofeiinia ja väriaineita. Maitopirtelössä ja oluessa on paljon kaloreita ja runsaasti sokeria. Tyypillisen maitopirtelön ravintoarvo on paljon vähäisempi kuin täysmaidon, ja maitokin on kaukana täydellisestä tai ihanneravinnosta. Tätä tyypillistä amerikkalaista ateriaa on ehdottomasti pidettävä kokonaisuudessaan " roskaruokana" . (2)

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat