Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Olen vähän kahden vaiheilla käytänkö tuttia 3-viikkoisella pojallani. Imuote rinnalla on hyvä ja hän kasvaa hyvin. Toisaalta imemisen tarve on valtava ja usein iltaisin haluaisi imeä, mutta ei syödä, jolloin tutti varmasti olisi hyvä juttu. Poika kyllä ottaa tutin mielellään, joten sinänsä sitä voisi käyttää. Joskus päivisin olen tutin antanut kun ei muuten ole rauhoittunut, edes siis rinnalla.Toisaalta pelkään, että meillä alkaa sama tuttirumba kuin esikoisella kun tuttia piti käydä jatkuvasti laittamassa suuhun yöaikaan. Toisaalta tutti oli hänelläkin monella tapaa pelastus, esim. autoreissuilla.Onko kellään pelkkää hyvää kokemusta tutista? Eli että tutin poisjättö on ollut helppoa eikä yöllistä tutin laittamista suuhun ole ollut?

Kommentit (4)

Meillä esikoinen on 1,5- vuotias joka lopetti tutin lussuttamisen vuoden täytettyään. Vajaan viikon protestoi, olisko 5 päivää ollu kiukuttelua..

Tutti annettiin sairaalassa kun oli kova imemisen tarve. Kun alko oleen ikää semmoset puolivuotta niin vähennettiin käyttöä ihan pelkkään tarpeeseen; kun mentiin vierailulle ja nukahtamiseen. Sitten pikkuhiljaa vähennettiin vierailuilla tutin käyttöä.

Puolivuotiaana otettiin nokkamukikin käyttöön, kokonaan ollut pois tuttipullosta vuoden ikäsenä.Nyt meillä on 5 kk ikänen vauva joka ei osaa syödä tuttia. Vaikka on koitettu tuputtaa.. :) Tuttipullokaan ei kelpaa, onnesta kohta alkaa oleen ikää niin vois oppia nokkamukin.Jos vauvalla on imemisen haluja niin niitä kannattaa tutilla rauhottaa. Myöhemmin voi kyllä tuttia pikkuhiljaa vähentää. Katsoo missä tahdissa ja tilanteissa.

Me on nypätty tutti pois kun lapsi on nukahtanut. Yöllä annettu joko nukahtamiseen tutti, juomaa, rauhoteltu puheella ja silityksellä..

Nyt puolitoista vuotiaana poika saa nokkamukin pinnikseen josta voi ottaa vedestä huikkia. Toimii meillä.

Taisi olla 3 vk tyttö silloin. Rinnanpäät eivät huonon imuotteen takia vaan kestäneet jatkuvaa imutusta. Siinä vaiheessa, kun tyttö selvästi nukahti, vaihdoin vaivihkaa tutin rinnan tilalle.Tutti oli käytössä vain nukkuessa ja autoillessa. Tyttö nukkui sivuvaunussa ja illalla laitoin tytön tyynyn yläpuolelle muutaman tutin rasiaan. Siitä oli helppo antaa puolinukuksissa kättä ojentamalla uusi tutti, jos sellaista tarvittiin.Luopuminen kävi ihan itsestään, kun kasvoi isommaksi. Taisi olla alle vuoden kun tuttia ei enää tarvittu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

helpottaa vähän kun ei tissi ole tuttina. Ekalla jätettiin tuttui pois n. vuoden ikäisenä, toisella 8kk ikäisenä. Pari yötä oli vain levotonta, sitten kaikki ok

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat