Seuraa 

Eli kuinka aikasessa vaiheessa voi kuulla ensimmäisen kerran sikiön sydänäänet neuvolassa? kiitos=)

Kommentit (7)

noin 12+4. kävin lääkärillä neuvolassa 12+3 ja silloin ei kuulunut mitään. yritettiin kauan. sitten seuraavana päivänä kävin lääkärin vastaanotolla ultrassa ja sielä katottiin että elikö siellä masussa mitään. lääkärikin oli iloinen nähdessään että kyllä siellä jotain liikkui ja äänetkin kuului, mutta aika heikosti. syy siihen oli että vatsapeitteeni niin paksut koska minut leikattu heti synnyttyäni.

Esikoisella kuului rv 10+5, toisella rv 12+0 ja nyt tässä kolmannessa raskaudessa kokeiltiin leikillä, kun rv 9+1 kk mukaan, niin kuului jo!!! Tosiasiassa raskausviikkoja oli tuolloin vasta 7+2 (ultra vahvisti asian!) ja siis hyvin kuului äänet! Tosin noilla raskausviikoilla on äärimmäisen harvinaista, että kuuluisi...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vauvasta (asento), mammasta (kohdun asento, rasvat) ja laitteesta (antiikkia/uusi) riippuen sydänäänet kuuluvat neuvolan dopplerilla rv 8 - rv 16+, eli vaihtelu on hurja. Monessa opuksessa sanotaan, että viimeistään rv 12 kuuluu, MUTTA ihan normaalia on, että kuuluu vasta rv 14 jälkeenkin. Ja usein terkkarit löytää äänet paremmin isommalla kokemuksella kuin neuvolalääkärit.

Yritettiin kuunnella 8+2 ei saatu ääniä kuuluviin. Sitten 10+1 etsinnän jälkeen kuului äänet heikosti, mutta varmasti. Eka kerran kunnolla äänet kuuluivat sitten 12+1 :)

Mulla ei saatu kuulumaan rv14+, mutta syyksi paljastui se, että neuvolantäti yritti löytää äänet aivan liian ylhäältä, navan alapuolelta. Seuraavalla viikolla oli neuvolakäynti omassa neuvolassani ja sydänäänet löytyi heti, kun oma th laittoi dopplerin aivan alamahalle.neronja rv16+0

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat