Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Viimeaikoina tämän valinnan tehneet, kertokaa kokemuksianne ja siitä mikä vaikutti valinta päätökseen!Meillä se mies, joka tekee ilmanvaihtotyöt, suosittelee huippuimuria, mutta kodinkone kauppias ja joku muukin suosittelee liesituuletinta.Jotkut liesituulettimet on kovin kovaääänisiä, muttaa ulkonäöllisesti niissä on enemmän valinnan varaa kuin liesikuvuissa, jonka joutuu hankkimaan jos laittaa huippuimurin.

Kommentit (8)

että tietyt merkit on suunnniteltu oman maansa oloihin, eli niitä ei voi suositella pohjoismaisiin sää olosuhteisiin. En nyt muista varmaksi, mutta olisko ollut gorenje ainakin yks merkki, joka tosiaan saattaa jäätyä tms suomen olosuhteissa.Minkä mekkisiä huippuimureita teillä sitten on ollut, joilla ne ovat jäätyneet?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Me valitsimme taloon liesituulettimen moottorilla.Ensinnäkin siksi että valikoima huuvissa oli niin paljon parempi ainakin niillä kodinkone merkeillä joita halusimme. Valitsimme Siemensin hiljaisimman mallin. Edellisessä talossa olleeseen huippuimuri tuulettimeen ei todellakaan ole eroa. Kyseinen tuuletin oli kyllä kallis.Lisäksi edellisessä talossa jostain syystä tuo huippuimuri systeemi jäätyi pakkasella jolloin tuuletin ei toiminut ollenkaan! Vikaa etsittiin ja korjattiin ja etsittiin ja korjattiin eikä se oikein koskaan tullut kuntoon. Tässä oli luultavasti joku asennusmoka mutta syy ei koskaan selvinnyt. Se vaan kypsytti niin paljon että en vastaavaa uuteen taloon halunnut.

Kysäisi mieheltä, miksi meillä on huippuimuri. Sanoi, että on hiljaisempi kuin liesituuletin. Toiseksi huippuimuri mahdollisti sen, että lieden lisäksi myös puuhellaan sai laitettua huuvan ja käryt katolle sen kautta.Liesikupujen/-tuulettimien valikoimaan vaikuttaa se, että useat merkit ovat ulkomaisia eikä muualla maailmassa tunneta huippuimurisysteemia juuri ollenkaan.


Meillä on huippuimuri JA Slim Line -tuuletin (siis sellainen pienikokoinen, joka uppoaa kokonaan kaapistoon ja jonka reunaan voi laittaa samanlaisen listan kuin kaapistossakin on). Huipparin kanssa ei siis ole pakko ottaa sellaista hervotonta kupua, jota toki monet liikkeet tarjoavat - tai sitten sellaista rumaa 80-luvun tuuletinta.Toki Slim Line -tuulettimen hankinta oli aavistuksen työlästä. Keittiötä suunnitellessamme Husqvarna valmisti Slim line -tuuletinta, mutta sen valmistus oli lopetettu siihen mennessä kun talomme valmistui... Aikamme etsimme, kunnes kuulimme että Lapetekilta on tulossa markkinoille Slim Line -huipparituuletin. Olimme sitten ensimmäiset puoli vuotta ilman tuuletinta, kunnes Lapetek sai tuulettimen valmistuksen aloitetuksi.Valintaan olemme olleet tyytyväisiä. Huippari on katolla, ja äänitaso keittiössä vaimea. Kertaakaan ei ole neljän talven aikana jäätynyt eikä ole ollut muitakaan ongelmia. Imee hyvin. Ainut ongelma oli asennusvaiheessa se, että Lapetekin tuuletin on syvempi kuin Novartin kaapistot ja jouduimme kaivertamaan seinään kolon tuuletinta varten, että saimme etureunan kaapistojen tasoon, mutta Siporex-talossahan se onnistuu ;)

ton metelin kanssa. Ei hetkellisesti haittaa, mutta jos pitkään käryttää, niin melu ei oo kiva.Mutta osaisko joku sanoo, kuinka äänekkäitä nykypäivän liesituulettimet on? Kodinkone myyjä tietty väittää, että ovat melko hiljaisia, mutta mikä on totuus käytössä?

Halusin mahdollisimman äänettömän JA mahdollisimman tehokkaan liesituulettimen. Katolle sijoitettava huippuimuri vain humisee vaimeasti keittiössä. Ruokaa laittaessa on kiva pitää kärynpoistoa päällä, en kestäisi kovaa hurinaa. Esim. lettuja laittaessa imuri on päällä kauan, meteli olisi melkoinen, jos koko ajan huudattaisi liesituuletinta.

Eli huippuimuri-pirulainen jäätyi kovilla pakkasilla (yli -20 astetta). Olemme vuoden nyt asuneet uudessa kodissa. Tuttuva rakentaa ja kun keskustelimme aiheesta, niin tämä sanoi, että juuri tuon jäätymisen takia he eivät huippuimuria laitakkaan. Kuuluuko jäätyminen tosiaan asiaan? Eikö sille todella voi mitään?

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat