Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Tämä nyt on ikuisuusaihe täällä mutta kyselen kuitenkin kun pitikin lukemani viimeistä Vauva-lehteä.. Onko täällä siis muita yli puolitoista vuotiaita tai liki 2 vuotiaita joilta ei vielä tule mitään sanoja? Meillä tyttö kyllä " juttelee" kovasti omalla kielellään mutta yhtään merkitsevää sanaa ei ole tullut. Välillä tavut muuttuu mutta sitten menee taas viikkoja että toistaa vaan samoja juttuja. Ymmärtää kyllä tosi hyvin jo melkein kaiken normaalin arkikielen.Kimmokkeen tähän kyselyyn sain kun luin viimeisestä Vauva-lehdestä dysfasiasta. Siinä ensimmäinen oire oli juuri puhumattomuus. Siksipä kyselen millaisia kokemuksia muilla on myöhäisestä puhumaan alkamisesta.

Kommentit (4)

iässä ymmärrettäviä sanoja sanomaan ja lisäksi sitä omaa kieltään.

nyt on 2v3kk ja juuri ruennu puhumaan pitkiä lauseita, 3 sanasta pitempiin... koko ajan höpöttää. Kuopus alko siinä 1v11kk noita pitempiä lauseita puhumaan ja on nyt 3v4kk melkonen räpätäti!!

Neuvolassa sanovat,että 2,5v. pitäs puhua 2-3sanan lauseita että on normaalia puheenkehitystä.

Ei varmaan mitään syytä huoleen! Meillä poitsu oppi puhuun vasta kahden vuoden tienoilla ja neidillä rupes tuleen vasta nyt sanoja kun ikää on 2v1kk. Mutta niitä sanoja alkoikin tulla nyt oikeen urakalla ja joka päivä tulee uusia sanoja. Joten eikun maltillisesti vain odotella! :)

Itestäkin kyllä välillä tuntui et miksei tuo meidän neiti puhu,kun kaikki muut saman ikäiset puhuivat täysillä,mut me tultiin vain vähän jälkijunassa. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ja vielä 2v5kk sanoja oli vasta 15. Oli kuulemma ihan normaalin rajoissa, mutta otettiin sitten 3 kk kuluttua uudelleen pt:lle, koska äiti niin vaati. 2v8kk iässä sanoja 24 ei lauseita, joka sekin kuulemma oli ihan hyvä, kiitos ja näkemiin, tulkaa sitten joskus 3 v päivän jälkeen uudelleen.

Eli näin siis meillä.Ja sitten se normaalimpi aikataulu kakkosen suhteen, joka puhui 1v9kk iässä jo 2-3 sanan lauseita satunnaisesti ja sanavarasto oli erittäin laaja. 2 v:nä hölpöttää jatkuvasti ja puhuu normaalistikin 4-5 sanan lauseilla, välillä vieläkin pidemmillä.

Hei!

Tuskin on yhtään mitään aihetta huoleen - tosin jo itse kovin odotan sanoja, joita ei vielä kuulu, tyttäremme 1 v 2 kk. Ymmärrän siis hyvin malttamattomuutesi.Tiedänpä, että mieheni sanoi 2-vuotiaana kaksi mitääntarkoittamatonta lausahdusta, ei muuta. Hyvin puhuu nyt ja päässäkin leikkaa. Samoin yksi sukulaismies alkoi puhua vasta 3-vuotiaana, suoraan lauseita. Näin ainakin kerrotaan.Tieto lisää tuskaa ja kun lukee joitain artikkeleita sairauksista, usein mietityttää... onko vauvallani/jollain muulla rakkaalla tuo tauti...Mukavaa sanojen odottelua teille!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat