Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Paljonko teidän kuukausitulot suunnilleen verrattuna palkkaan, jota saitte ennen työttömyyttä??? Laskin Kela:n kaavalla oman mahdolliset tulevat työttömyyspäivärahat ja ne on jotain 38% kuukausipalkasta (ansaitsin siis n.2600¿/kk ja tuleva työttömyysturva olisi jotain 1000¿/kk (-verot tietty). Voiko tämä pitää paikkansa?? Luulin, että työttömyysturva olisi sentään jotain 50% työttömyyttä edeltäneestä palkasta...taidan sekoittaa sen johonkin eläkesummiin...ARGH!! Olin aikonut ihan suosiolla olla vähän aikaa työttömänä, mutta taitaapa jäädä aikomukseksi...Nyt olen äitiyslomalla, eikä vakityötä mihin palata...Ei muuta kuin työnhakuun kesällä viimeistään...

Kommentit (4)

Jos sinulla on työpaikka johon voisit palata vanhempainloman loppuessa, mutta kuitenkin haluat käyttää mahdollisuutesi jäädä kotiin on ainoa vaihtoehto kodinhoitotuki.

Mutta jos taas työpaikkaa ei ole ja olet valmis ottamaan " riskin" ettei sinulle ihan heti töitä tarjottaisi niin työttömäksi kannattaa ilmoittautua. Rahat on huomattavasti suuremmat kuin kodinhoitotuessa. Mutta niinkuin sanoin olet silloin työtön työnhakija jolle töitä toki voidaan tarjota, mutta mitkä ovat mahdollisuudet että näin kävisi.

Siis kodinhoito tuen varaan jääminen ei ole mikään pakko.

Jos kuulut johonkin ammattiliittoon, saat ansiosidonnaista päivärahaa, joka lasketaan seuraavasti:Päiväraha muodostuu peruspäivärahan suuruisesta 23,50 euron perusosasta sekä ansio-osasta. Ansio-osa on 45 prosenttia päiväpalkan ja perusosan erotuksesta, kuitenkin vain 20 prosenttia 2 115 euron ylimenevältä palkan osalta.Päivärahaan lisätään lapsikorotus, jonka suuruus yhdestä lapsesta on 4,45 euroa, kahdesta lapsesta 6,54 euroa ja kolmesta tai useammasta lapsesta yhteensä 8,43 euroa.Käytännössä ansiosidonnainen päiväraha on kai n. 60 % palkasta.Jos et kuulu liittoon (työttömyyskassaan) tai 10 kk työssäoloehto ei täyty, sinun on mahdollista saada Kelan työmarkkinatukea. Ja se ei ole paljon se. Siihen myös vaikuttavat puolison tulot. Eli jos puolisosi tienaan suunnilleen kohtuullista palkkaa, et välttämättä saa penniäkään työmarkkinatukea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kelan päivärahaa, se on mahdollista. kelan päiväraha on kaikille sama. jos kuulut liittoon, haet päivärahasi sieltä ja se on tietty %osuus palkasta.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat