Seuraa 

Eli mites se nyt menikään tuo keskosen määrittely? Eli ennen viikkoa 37 syntyvät ja painoa alle 2500 g vai? Eli määritelläänkö vauveli siitä huolimatta keskoseksi vaikka painoa olisikin enemmän ennen viikko 37.Kyselee epätietoinen rv 36+4

Kommentit (6)

Synnytystä ei yleensä estetä, jos raskauden kesto on yli 35 raskausviikkoa (37 rv on täysiaikaisen synnytyksen raja).WHO:n määritelmän mukaan lapsi on ennenaikainen, jos hän syntyy yli kolme viikkoa ennen laskettua aikaa. Tilastoinnissa raskauden kestoon pohjaavat tiedot ovat aina epävarmempia kuin vastasyntyneen painoon perustuvat. Siksi kansainvälisissä vertailuissa käytetään yleisesti vastasyntyneen painoa. Pienipainoisuuden rajana on säilynyt arkkiatri Arvo Ylpön vuonna 1921 esittämä 2 500 grammaa. Vuoden 1995 syntymärekisteritiedostojen mukaan Suomessa syntyi ennen 36. raskausviikon päättymistä 5.6 % lapsista, mutta alle 2 500 gramman painoisia oli vain 4.3 % (taulukko 1).Ennenaikaisen synnytyksen ja keskenmenon välinen raja vaihtelee maittain. Esimerkiksi Norjassa synnytykseksi rekisteröidään 16 raskausviikon ikäinen, Yhdysvalloissa 20-viikkoinen, mutta Englannissa vasta 28. raskausviikolla syntynyt lapsi (Lumley 1993). Kansainvälisen tautiluokituksen mukaan kyseessä on synnytys silloin, kun lapsi syntyy vähintään 22 viikkoa kestäneen raskauden jälkeen tai kun lapsi painaa syntyessään yli 500 grammaa. Tämän mukaan keskenmenon ja synnytyksen välinen raja kulkee juuri 22. raskausviikon kohdalla, mitä Suomessa noudatetaan myös rekisteröinnissä. Ongelmia syntyy kuitenkin silloin, kun sikiö on ollut kohdussa kuolleena päiviä tai viikkoja ja syntyy 22. raskausviikon jälkeen mutta painaa alle 500 grammaa.Epävirallisesti ennenaikaiset lapset voidaan jakaa erittäin ennenaikaisiin eli raskausviikolla 22¿27 syntyneisiin, kohtalaisen ennenaikaisiin eli 28¿31 raskausviikon ikäisiin sekä lievästi ennenaikaisiin eli raskausviikoilla 32¿36 syntyneisiin (Lumley 1993).

Että ennen Rv 37 syntyneet on keskosia on ne sitten minkä painoisia vaan. Koska tyttömme syntyi Rv 36+6 eli 37 ja hän painoi vain 1570g ja hän oli pienipoainoinen syntyessään EI keskonen.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ennenaikainen = keskonen, mutta monesti hoitohenkilökunta välttää " keskonen" -sanan käyttöä, koska jotkut vanhemmat eivät siitä pidä. " Keskosuus" on kuitenkin usein vain tilastollista, ei läheskään kaikilla määreen täyttävillä ole mitään keskosuudesta johtuvia ongelmia.

Meidän tyttö syntyi rv 36+4 painaen 2370g ja hän oli kuulema ennenaikainen.Kysyin siis sairaalassa onko keskonen niin sanoivat, että ei vaan ennenaikainen.En sit tiedä missä se keskosen raja sit menee.

on lapsi, jonka syntymäpaino on alle 2500g tai hän on syntynyt ennen 37. raskausviikkoa. Pikkukeskosella tarkoitetaan alle 1500g painavaa vastasyntynyttä riippumatta siitä, millä raskausviikolla lapsi on syntynyt.

Meillä esikko synty 35+1, paino 2490g ja oli toisella paikkakunnalla ennenaikanen ja nykyisellä paikkakunnalla keskonen...ota näistä sit selvää.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat