Vierailija

Eilen nousi kuume 39.5C ja käytiin päivystyksessä. Lääkäri tutki vauvan ja ei ollut muuta kuin kurkku todella punainen. Otettiin nieluviljely ja tulokset tulevat vasta huomenna. Vauvaon ollut tänään ihan ok, kuumetta on mutta leikkinyt, syönyt ja juonut. Nyt iltaa kohden kuume nousi taas 39.7C ja vauva itkee ja valittaa. Panadol auttaa vähän laskemaan kuumetta. Pitääkö minun nyt vaan kiltisti odottaa huomiseen vai lähteä uudelleen terkkariin? Räkää valuu todella paljon, mutta huolettaa tuo kuume. Vauva on 7kk.

Kommentit (12)

Vauvahan on normaalisti jäntevä ja liikkuvainen. Jos hän vain makaa vetelänä " makaroonina" , on syytä lähteä lääkäriin. sellainen apaattinen.

Mutta että älkää tänne tulko kyselemään jos selvästi hätä, emme me täältä voi auttaa emmekä ole lääkäreitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vauvalle erittäin rankkaa muuten. Noi pieni lääkäriin heti, jos ei kuume laske. Jos kuume laskee lääkkeellä ja nukkuu, voit seurata kotona. Muuten lääkäriin. Huone viileäksi ja vaatteet vähiin, laskee kuumetta reilusti. Kovassa kuumeessa syytä mitata pyllystä, koska esim. korvamittari mäyttää aivan mitä sattuu.

ei saa antaa kuumeen nousta ollenkaan, vaan lääkettä ajoissa. Maallikon ei tarvitse tutkia itse, nouseeko kuume ja kuinka korkealle. oikeasti! Pienet lapset eivät kestä kuumetta, rankinta on kuumeen sahaus ylös alas. eli alas ja lääkettä kuuden tunnin välein.

jos kerran on ollut suht pirteä. Ihan normaaliahan se on välillä sairastaa, ei se lääkärikään asialle mitään voi. Eri asia sitten jos tulee muita oireita, esim. on kovin veltto ja unelias (siis silloin kun on hereillä ja pitäisi olla pirteä). Tai jos tulee vaikka selkään sellaisia verenpurkaumia, silloin kannattaa mennä lääkärille.

pienilla. Jos vauva on hereilla ollessaan veltto ja vasynyt niin sit heti laakariin. Mut jos kerran on virkea ja syo ja leikkii niin tuskin mitaan hataa. meidankin 6kk vauva oli viikonloppuna lahemmas 40 asteen kuumeessa, nyt kuume on laskenu ja vauva on ihan ok. Panadol ei muuten yleensa laske korkeaa kuumetta kokonaan alentaa vaan. Nain ainakin meilla

laita itsellesi vaikka herätyskello 2 tunnin välein että tarkistat kuumetilanteen (kädellä riittää)suppoa kehiin vaan. ja pidä pystyasennossa jos on oikein limainen. poikani hengitys aivan krohisi kun limaa oli paljon putkessa. Siihen ei auttanut mikään. lapsi nukkui rintani päällä ja jalat roikkuivat alaspäin

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat