Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Tarkoitan nyt siis henkilä jolla on NARSISTINEN PERSOONALLISUUSHÄIRIÖ- ei pelkkä itsekkyys tms.

Minulla on lähipiirissä henkilö jolla epäilen olevan tämän häiriön- todella pahana vielä. En enää uskalla olla hänen kanssaan kahden missään, käytös on tosi ailahtelevaa.

Hän manipuloi ympärillään olevia, ja pitää niistä jotka " tottelevat" häntä, vihaa niitä jotka uskaltavat pitää omista eriävistä mielipiteistään kiinni.

Hän on mielestään ylivertainen kaikkiin muihin ihmisiin verraten ja AINA oikeassa. Hänen suustaan ei koskaan ole kuultu sanaa ANTEEKSI, vaikka todellakin syytä olisi ollut.

Tämän ihmisen käytöstä leimaa myös täydellinen empatian puute, sitä ja myös sympatiaa hän kyllä osaa näytellä tarvittaessa, jos siitä on hänelle hyötyä.

Hän värittää usein kertomiaan asioita, ja jos jää valheesta kiinni niin aina yrittää siitä luovia kertomalla jonkun muun tarinan tai klaaraa sen jotenkin muuten " parhain päin" , koskaan ei myönnä mitään.

Aviomiehensä hän on valjastanut itselleen itsetunnon pönkitykseksi, miehellä ei ole omia ystäviä vaan tämän vaimon kanssa yhteisiä. Muunlaisia ei kuulemma kunnon aviomies tarvitse.

Pariskunnalla on 2 lastakin joita säälin, he ovat jo niin isoja että ymmärtävät äitinsä käyttäytyvän oudosti, ja ovat alkaneet selvästi kärsiä siitä. Äidille taas on tärkeää että lapsilla on kalliit vaatteet, tukka suittu ja kaikki näyttää ensiluokkaiselta ulospäin.

Miten tällaisen ihmisen kanssa tulee toimeen, onko kellään kokemusta?

Haluaisin kuulla omakohtaisia kokemuksia...

Kiitos!

Kommentit (4)

Kysyy AP

Haluaisin todellakin käytännön neuvoa, miten jaksan sellaisen ihmisen kanssa, miten saan pidettyä itseni erossa niin etten ala mennä liikaa mukaan hänen hulluihin juttuihinsa? Jos en ole mukamas " samaa mieltä" , niin alkaa huuto ja haukkuminen. ja selän takana parjaaminen ja valehtelu, jota ei myönnä sit kun kiinni jää.

AP

..kun olisikin mahdollista katkaista välit ja jatkaa elämää jossain muualla ilman häntä lähimaillakaan. mutta kun ei tässä tilanteessa onnistu, ei kerta kaikkiaan.

Olemme samalla työpaikalla ja sukulaisia lisäksi.

Onko tämä tuntemasi nainen Helsinkiläinen?

AP

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat