Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Esikoinen ei ennätä täyttää kahta ennen kuin kuopus " putkahtaa" maailmaan. Silti ulkolikunta tiettävästi tekisi hyvää sekä lapsille että palautuvalle äidille ja pitää kotoa muutenkin päästä liikkumaan... Kannattaako siis hankkia tuplat, sisaristuin vai seisomalauta? Kokeneempien vinkkejä kaipailen :)

Kommentit (9)

ehti juuri täyttää kaksi ennen kakkosen syntymistä. Ajatus tuplarattaiden säilyttämisestä ja niiden kanssa liikkumisesta otti aivoon, niinpä päädyin kuljettamaan kakkosta liinassa. Olen ollut päätökseen tosi tyytyväinen. Kakkonen syntyi tammikuussa ja on kulkenut liinassa takin alla. Jos ei halua kantotakkia hommata, pieni mahtuu kyllä reilumman " normaalin" takinkin alle.Kun tulemme ulkoa, päikkärit jatkuvat (jos jatkuvat) kantokopassa parvekkeella.

Meillä on ollut vaikka mitä kulkupeliä ja olen joutunut aina palaamaan tupliin. Meillä lapset jo isompia mutta kuitenkin aina tuplien kanssa ollaan liikkeellä. Pääset paljon äkempää eri paikkoihin, jos esikoinen yhtäkkiä päättää temppuilla, esim. ei halua seisoa laudan päällä tai ei halua kävellä. Vierekkäin istuttavat tuplat ovat parhaat, ovat nykysin kapeita malleja. Meillä on ollut aina emmaljungan tuplat, ensin vauvallekin sopivat ja nyt scooterit. Ollaan oltu tyytyväisiä. Jotku sanoo että peräkkäin istuttavat tuplat on hankala nostaa kivetyksen yli tai bussiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä lapsosilla ikäeroa 1 v 5 kk Kuopus syntyi marraskuussa. ajattelin fiksuna että kyllä me pärjätään ihan hyvin ilman tuplialiinaillaan ja sitten kun lumi tulee esikko pulkkaan ja menoksi ja vauveli saa sitten nukkua vaunuissa, mönkään meni esikko ei pysynyt pulkassa vaan heittäytyi kyydistä ja sitä sitten sai noukkia millon mistäkin ojasta ja juosta perässä, hirveetä, liinailu ei ollut meille hyvä (tiedän ihmisiä joilla on toiminut) en osaa nostella ja olla rennosti kun vauveli nukkuu liinassa ulkona, joten tammikuussa huutelin meille tuplarattaat, vierekkäiset jo meno on kivaa kevyt on työnnellä ja nyt kun esikko jo välillä haluaa istua pulkassa jaksan kiskoa pulkkaa ja työntää kärrejä edellä, kun esikko haluaa kävellä tai istua kyydissä pulkka sopii näppärästi tavaratilaan, mahtuu ihan normiauton takakonttiin (joo joutuu ottaan 2 rengasta irti, mutta ei iso vaiva ja harvonpa ne meillä mukana on jos autolla mennään. liinailen kyllä molempien kanssa erikseen lähinnä kotona tai shoppaillessa mutta ulkoilu ja liinailu ei sopinut meille. suosittelen oman kokemuksen kautta tuplia.

Tosin sillä erolla, että vauva syntyy joskus toukokuussa ja esikko silloin n. 1v11kk. Itse hankin jo kantoliinan, jossa vauvaa voi kuljettaa ulkoillessa, esikko saa istua vaunuissa tai jos ei halua, niin voi kävellä vieressä ja näin kuopus pääsee makoilemaan vaunuihin. Harkitsin käytettyjen tuplien ostamista, mutta näiden pitäisi mielellään olla silloin peräkkäinistuttavat, jotta esikko ei häiritsisi kuopusta esim. päikkäreiden aikaan. Meillä on sen verran isoja mäkiä edessä kun lähdemme kävelylle, että ainakin seisontalauta ei tule kyseeseen, kun tuntuu muutenkin raskaalta menopeliltä. Sisaristuinta myös harkitsen, mutta ensiksi ajattelin kokeilla tuota liinaa ulkoilussa. Esikko on kumminkin sen verran vilkas, että tuskin malttaisi edes pitkään istua vaunuissa, saati istuimessa.Kun taas olemme koko poppoo ulkoilemassa, niin isä saa työntää esikkoa matkarattaissa ja minä lykin vauvaa vaunuissa ; )

Kiitos vinkistäsi - meiltäkin liina löytyy jo ja esikon kanssa sitä paljon käytin. Uusi tulokas kuitenkin syntyy loppusyksystä ja jokin ratasratkaisu tuntuu talvea ajatellen joka tapauksesa tarpeelliselta. Itsekin olen miettinyt, että seisomalauta on rankka sekä lapselle että työntäjälle (tykkään tehdä noin tunnin lenkkejä). Sisaristuimessa taas esikko on tuulen ja sateen " armoilla" . Tuplat eivät mahdu autoon/hissiin... Jokin kompromissi siis on tehtävä joka tapauksessa.

vierekkäin olevat tuplat on yllättävän kapeet. mitattiin kaverin kaa että 5cm leveemmät ku normi vaunut. ja kaiken lisäks lyhyemmät.

että miten tulevaisuudessa liikutaan ja törmäsin tälläiseen kivaan " sisaristuimeen" vois toimii ihan mukavilla ilmoilla, lumessa liikkuminen taas arvelluttaa...Mutta kuitenkin näiltä sivuilta:

http://www.babys-stern.de/index.html?target=dept_110.html&lang=de- Chistiane Wegner Beiwagen -Paremmat kuvat tuosta saa kun likkaa sen esittely tekstin lopussa olevaa pientä punaista tekstiä missä lukee näin - Für weitere Produktinformationen hier klicken -

Meillä esikoinen oli 1.3kk kun toinen syntyi heinäkuussa. Syksyllä ostin seisomatelineen ja se on ollut verraton apu! Aluksi mieten, miten poika jaksaa seisoa kun tykkään tehdä myös pitkiä lenkkejä, mutta mitään ongelmaa ei ole ollut. Hyvin jaksetaan katsoa ohi meneviä autoja ja hyvin on mamma jaksanut työntää lenkit ja kauppa reissut :) Ja talvella on mukana kulkenut myös pulkka.

Meillä 2v ja puolivuotias kulkevat peräkkäisissä Gracon rattaissa. Pienempi syntyi syksyllä, ja vähän arvelutti miten pienipyöräiset rattaat kulkevat talvikeleissä, mutta ihan ok ollaan pärjätty. Olisin halunnut sisaristuimen esikoisen vaunuihin, mutta niitä ei enää tahdo saada kuin johonkin tiettyyn vaunuun. Seisomalautaakin sovitin, mutta sekään ei niihin vaunuihin käynyt. Muutenkin arvelutti, että olisiko esikko jaksanut sillä seisoa. Rattaissa on se hyvä puoli, että ei tarvitse kantaa kumpaakaan (olin itse jo aika kyllästynyt kantamiseen...) ja vanhemman lapsen saa tarpeen vaatiessa " köytettyä" kiinni - jos nimittäin hänellä sattuu olemaan taipumusta heittäytyä/juoksennella sopimattomiin paikkoihin. Gracot menevät kasaan näppärästi ja turvakaukalon saa niihin kiinni. Myös vanhojen vaunujen pehmeä kantokoppa mahtui sopivasti takaistuimelle. Aika edullisetkin ovat verrattuna vierekkäin istuttaviin joskin parempipyöräisiin malleihin.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat