Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Onko kenelläkään teidän vauvoistanne todettu astma ainoastaan siitä että hengitys rohisee kohtauksittain? Rohina lakkaa kun vauva yskäsee kerran " limaisen" kuuloisasti: Hengityksen rohina on siis todella kovaa (kuuluu metrien päähän), ja esim kyläilemässä olevat vieraat ovat ihan kauhuissaan.. Rohina tuntuu myös " käteen"

Vauva on tällähetkellä kohta 6kk, ja vaiva on kestänyt ainakin 3kk. Vauvaa itseään ei rohina tunnu vaivaavan, vaan jaksaa tohuta ihan normaalisti vaikka rohinakohtaus olisi päällä joten olettaisin ettei henkeä ahdista?? Lääkärissä ollaan käyty useasti mutta aina on todettu että antaa rohista??? ( pahinta rohina kohtausta ei ole tullut lääkärin luona, pientä rohinaa kylläkin), lisäksi meille on vaan todettu että pienillä jää lima kurnuttamaan kun eivät jaksa yskiä? Vauva ei siis yski kovinkaan paljoa ehkä max 10 yskäsyä päivässä rohinan tullessa.

Kuulostaako tämä teistä astmalta??

Kiitos avustanne etukäteen!

Kommentit (5)

Meillä aloitettiin astmalääkitys puolivuotiaana juuri vinkuvan uloshengityksen seurauksena. Sairasteltiin ekan puolen vuoden aikan monta korvatulehdusta ja ylähengitysteiden tulehdusta ja kun vinkuminen lisääntyi joka kerran enemmän ja enemmän niin aloitettiin flixotide kortisoni 4x vrk ja avaana ventoline 2xvrk. Nyt kolme kuukautta käytetty lääkkeitä ja hyvin pyyhkii. Nuhien yhteydessä joutuu suurentamaan annoksia mut muuten normaalielämässä pystyy jo elämään ilman ventolineä.

Pikkuäijä menee viimeistä päivää eikä astma aiheuta mitään erilaisuutta meidän elämään varsinkin kun nyt se on hoidossa jatkuvalla lääkityksellä. Uloshengityksen vinkumistakaan ei kuulu enää muulloin kuin sairastelun yhteydessä. Lääkärimme myös antoi toiveita että kasvun myötä todennäköisesti keuhkoputketkin laajenevat ja kasvavat jolloin oireet saattavat hävitä melkein kokonaan ainakin niin että ei tarvitse jatkuvaa lääkitystä vaan aina infektion yhteydessä joutuu lääkitsemään.

Meilä alkoi vauvalla hengenahdistukset n. 3,5 kk ikäisestä, kun hän sairasti RSV:n. Hengitys ei oikeastaan rohissut, vaan hengittäessä kuului voimakasääninen vingunta sisäänhengittäessä. H-ahdistukset tulivat kohtauksittain, usein vauvan touhutessa lattialla matollaan vatsallaan.Lääkärin neuvosta osasimme seurata ha:n liittyviä oireita eli jos vauva joutuu käyttämään sieraimiaan hengittämiseen, jos hengittäessä kylkikaaren alaosa menee lontolleen sekä kolmanneksi, jos kaulassa oleva kuopat menee edelleen lontolleen eli kuopalle. Hengitys siis näytti työläältä. Jouduimme käyttämään vauvaa useamman kerran TK:ssa hengittämässä spiralla avaavaa lääkettä Ventolinea ja kun tämäkään ei auttanut, kävimme yliopistollisessa sairaalassa hengittämässä rajumman satsin hengitystä avaavaa lääkettä.RSV:n jälkeen on joka kerta jonkin tulehduksen, yskän, nuhan ja korvatulehduksen yhteydessä tullut nämä hengenahdistukset, joihin käytämme nykyään omalla Babyhalerilla Ventolinea avaamaan hengitysteitä. Hengenahdistukset ovat kuulemma yleistä näin pienille vauvoille (nyt puoli vuotta) RSV:n jälkeen ainakin ensimmäisen talven ajan. Lisäksi RSV:n sairastaneella vauvalla on suurentunut riski sairastua varsinaiseen astmaan. Astmasta puhutaan kuitenkin vasta silloin, kun avaavaa lääkettä joutuu käyttämään jatkuvasti eli hengenahdistusta esiintyy usein. Meillä todennäköisyyttä lisää se, että mulla on itsellä myös astma...Eli yhteenvetona, meillä oireet ovat erilaisia, ei siis rohinaa vaan selkeää vinguntaa. Kyllä vauva rohiseekin, mutta silloin ilmateissä on jotain limaa tms. Toivottavasti tästä oli apua! :o)Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En ole astmaatikon äiti, mutta kaksi nuorempaa sisarustani ovat astmaatikkoja. Astman oire on uloshegittämisen vaikeus ja hengitys ennemminkin " pihisee" ja vinkuu kuin rohisee. Astmaatikon hengitys ei myöskään kuulosta limaiselta, vaan pikemminkin kuivalta. Astmaatikko käyttää kohtauksen tullessa hyvin voimakkaasti rintakehäänsä hengittämiseen (pallean apuna), eli sitäkin voi tarkkailla. Mitään kummempia apuja en osaa antaa, mutta kuvailemasi perusteella oireet eivät kuulosta astmaattisilta. Toivottavasti syy löytyy, jaksamista!

Meillä on tyttö nyt 2,5 vuotta ja 1 vuotiaana aloitettiin astmaläkitys joka jatkuu edelleen. Ventolineä menee kohtauksiin ja päivittäin käytössä Flixotide Evohaler x 2. Oireina oli pitkään( ainakin puoli vuotta) jatkunut kamalan kuiva ja ontto yskä. Varsinaista hengen ahdistusta ei ollut havaittavissa. Mutta selvästi lapsella oli vaikea olla ja yöt olivat pahimpia sekä flunssa aikaan oli aivan mahdotonta, tk:ssa ravattiin yhtenään. Minustakaan meillä ei ollut minkäänlaisia rohinoita, enemminki kamalan kuivaa yskää jolle ei tullut loppua ja tytölle tuli vain oksennus loputtomasta yskimisestä. Lääkkeet auttoivat ja tyttö piristyi silminnähden. Minusta tuntui että kehityskin oli pysähdyksissä siihen saakka että lääkitys aloitettiin.

Tulipas sepostus..Toivottavasti jotain saa selvää:)

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat