Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Tiedän kyllä että riippuu hurjasti lapsesta ja pihapiirin turvallisuudesta, mutta noin ylimalkaisesti ottaen? Minun lapseni ovat nyt 3½ enkä varmaan vielä ensi kesänäkään uskalla jättää heitä vahtimatta keskenään ulos, mutta mitenköhän seuraavana kesänä, ovat silloin jo melkein 5-vuotiaita.



Kokemuksia, minkä ikäisiä teidän lapset ovat olleet jäädessään vahtimati ulos? Asumme pientaloalueella, päättyvän kadun loppupäässä, mutta lähellä on vilkasliikenteinen isompi katu ja rekat kyllä poikia tuntuvat kiinnostava...

Kommentit (9)

Viime syksynä samanikäinen naapurinpoika tarjoili aidan yli lapsellemme sieniä. Sanoi niiden olevan herkullisia. Ei ollut kyllä juuri niitä maistanut, mutta kun mumminsakin aina metsästä niitä poimii. Lapsemme olisi ottanut, mutta onneksi olin lähistöllä ja satuin kuulemaan asian.


Meillä 4,5v ei saa olla yksin pihalla. Vaikka ihan siistiä omakotitalo aluetta tämä on, eikä mene edes iso teitä. En vain uskalla vielä päästää. Lapsi on ihan kiltti ja fiksu, mutta kuitenkin menevä, voisi esim hyvinkin lähteä seuraamaan söpöä oravaa pois pihalta. Miehen kans ollaan ajatelltu että vois opetella nyt kevään/kesän aikana :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

nelivuotiasta yksin. Täyttää syksyllä 5. Asumme pientaloalueella, mutta ihan vieressä kulkee junarata. Pihassa on portti ja osittain aitaakin. Silti en jätä, kun voi kuitenkin vielä tulla kaikenlaista vaarallista mieleen.


Mä olen jättänyt 4- ja 6-vuotiaat lapsemme keskenään ulos. Meillä erittäin rauhallinen taloyhtiön piha, johon ei ajeta autoilla. Parkkipaikka on kauempana. Myöskään läpikulkuliikennettä ei ole, koska tiet päättyy meidän taloyhtiöön. Ainut, että jotakin huoltoliikennettä tms. joskus tässä pihassa on.



Lisäksi näemme lapset ikkunastamme. Ja heitä on kielletty menemästä pois tästä pihalta, joku näkyy ikkunastamme. Eli edes sinne taloyhtiön käytävillle, jossa niitä huoltoautoja voisi tulla, eivät saa mennä. 6-vuotias kyllä yksinollessaan saa mennä.



Me kiinnitimme jo muuttaessamme tähän asiaan huomiota. Eli etsimme lapsille turvallista ja mukavaa ympäristöä ja pihaa.

ta koko ajan. Poika on arka liikkumaan yksin ulkona, joten uskallan päästää yksinkin pihalle kun tiedän ettei uskalla lähteä kauemmaksi.

Kun menin takas pihalle, oli 1½v kadonnut ja kauhee hätä... Meidän takapihalla on aita ja aidan takana noin 100metriä puistomaista aluetta ennen valtatietä... Meluvallia ei vielä silloin ollut. En voinu käsittää mihin lapsi hävis... Kunnes lopulta (ei varmaan menny kauaa mut sillon tuntu tosi pitkältä ajalta) yksi ystävällinen mieshenkilö ilmestyi meidän takapihalle ja sanoi että lapsi on puolessa välissä sitä puistomaista aluetta. Niinhän se sit olikin, seiso puun vieressä ja katseli tiellä ajavia autoja.



Tästä viisastuneena, en jättäis enää edes sekunniks valvomatta alle kouluikäisiä...

naapuritalossa asuu laitapuolen kulkijoita, ovat aina jossain kamapäissään pihoilla riehumassa ja tie on sen verran vilkas liikenteinen, jossa nuoret kaahaavat vailla mitään järkeä, että en uskalla päästää yksin pihalle.

Talossamme asuu kaksi muutakin lapsiperhettä, joissa 5 ja 6 vuotiaat lapset ja hekään eivät ikinä ole yksin pihalla leikkimässä, jompi kumpi vanhemmista aina mukana.

Ehkä liioittelua, mutta turvaan ainakin, että mitään ei satu.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat